Mode på 80-talet :) av: Clara

Timeline created by Klass6B
 • 1980-talet

  1980-talet
  För 30 år sedan var det mode med våffel permanentat hår som kallas "pudelfrisyr". Det skulle helst också vara citron blekt eller blonderat Hollywood hår. det var också mode med hockeyfrisyr. Tuperad lugg var också bra.
 • 1990-talet

  1990-talet
  Under åren blev det mindre neon färger och mindre tuperat då var märkeskläder också inne. Glitter spray, liksom hårsjalett användes mycket på 90-talet. Många kämpade för att få sick-sack bena som var väldigt trendigt. Pottfrilla ville många ha, särskilt barn Igelkotts frisyr var populärt. den var gjord på vax. kort håriga killar med uppsprayad lugg ville många killar ha.
 • 2000-talet

  2000-talet
  På 2000 talet skulle man ha mycket volym i håret eller håret uppsatt i hästsvans. men en liten strimma hår på båda sidorna av ansiktet skulle också synas. Gyllenbrunt ville många tjejer ha. Killarna hade ofta ganska mörkt hår.
 • 1 Jan, 2010

  År 2010 var det inne med päls, läder, Jeans osv. Mycket av det är fortfarande mode nu. Boots och jeans som var vida ner till var snyggt då också. Ganksa naurell sminknig gillade många.
 • mode 2012

  NU på 2012 vill man ha kläder som passar årstiden. Tillexempel på hosten vill man ha mycket brunt, vinrött, röt, mörkblått. på sommaren var det mode med slitna jeans shorts med nitar osv. Linnen och tröjor är ofta urringade. Ganska starka färger som passatr. Det är mode med khilcklack också.
 • mode 2042

  mode 2042
  PÅ 2042 talet kommer det nog att vara populärt med mycket från 80-talet. Men eftersom att det kommer att gå lång tid till det så kommer modet att ändrarts precis som det har gjort med alla åren nu. Så när det är 2042 så kanske det kommer att vara som nu.