80-tals modet av Filippa

Timeline created by Klass6B
 • 80-tals modet

  80-tals modet
  På 80-talet var det modernt med pudelhår men nu är det modernt med plattat och så rakt som möjligt. Det var också mode att ha sprayat hår.
 • Period: to

  modet på 80-talet

 • Byxor på 80-talet var annorlunda

  Byxor på 80-talet var annorlunda
  Hawaii skjortorna var populära och helst skulle det matcha till Hawaii shorts. Man skulle gå runt i pastellfärgade pyjamasbyxor. Killar kunde gå runt i collage tröjor med ballong byxor. Man kunde också ha olika slags jeans. Det var populärt att ha stentvättade jeans.
 • 80-tals sminket

  80-tals sminket
  Rosa läppar, färgstarka ögon, neonfärgade naglar skulle man ha. Ögonen skulle vara väldigt markerade av svaga färger. Mascaran skulle vara blå, Electric Blue.
 • 80-tals outfit

  80-tals outfit
  Man skulle ha linnen på varandra, lager på lager. En vit T-shirt under en kavaj, tubsockor i pumps skor, byxorna instoppade i tubsockor. Till det kunde man ha till exempel skipants eller Peter Panstövlar. Hockeyfrillan, pudelpermanent och tuperat hår till det.
 • Ytterkläder på 80-talet

  Ytterkläder på 80-talet
  Jeansjackor, gärna med nitar. Jeansjackan skulle gärna vara lite för stor och uppvikt. Det var populärt med pastellfärgade eller svarta bomullsrockor, i lång modell, baseballjackor och midjekorta kavajer med stora axelvadda. Till vintern var det dunjackor eller dunvästar som gällde.
 • 80-tals smycken

  80-tals smycken
  Mycket smycken skulle man ha. Man skulle sätta på sig 30 armband i olika skrikiga färger. Långa och stora örhängen som hängde. Gärna i neonfärger och i plast. Man kunde ha armringar i metall eller läder. Man skulle ha så många som möjligt.
  I öronen hade man runda plast clips örhängen som man matchade med ett likadant halsband. Annars hade man pärlhalsband runt halsen och mycket extrema smycken. Håret och skärpet prydde man med discopärlor i olika varianter.
 • Tröjor, skjortor & linnen på 80-talet

  Tröjor, skjortor & linnen på 80-talet
  Bland tröjorna var det modernt med båtringströjor. Collegetröjor, gärna lite sönderklippta och jeansskjortor. Man hade också spetströjor och tubtoppar. Det var poppis med v-ringat både där bak och där fram. Musse Pigg-tröjorna och Hawaiiskjortorna var allra populärast på 80-talet.
 • Modet år 2012

  Modet år 2012
  Tajta jeans, slitna shorts med nitar i någon skrikig färg. Jeans jacka med nitar. Populära skor: Hunter, Converse, Jeffrey Cambell och träskor m. m. Några populära märken: Hollister, A&F, Victoria secret och Gilly Hicks, m. m. En känd outfit kan vara: limegröna nitshorts, svarta nit Jeffrey Cambells och till det en genomskynlig skorta. Det finns hur mycket nya kläder och märken som helst!
 • Period: to

  Av: Filippa

 • Framtidens mode

  Framtidens mode
  Jag tror att det kommer att bli mer enkelt när det gäller klädval, man kommer nog inte satsa på nya moden varenda årstid, Skorna kanske kommer att vara runda, byxornaa utsvängda m. m. Som sagt det är bara trettio år inte hundra, jag tror att modet går i cirklar!