Cervera (Katalalunia) herrian jaio zen, Bartzelonatik ordu batera dagoena, Espainian. Bere gurasoak Roser Marquez eta Julia Alenta. Eta bere anaia Alex Marquez, bera baino 3 urte gazteagoa.
  • Lehenengo motozikleta

Lehenengo motozikleta
  • Lehenengo txapelketak

“Titulo de Cataluña” lehikietan lehengo postua lortu zuen lehen aldiz, honek etorkizunerako motibazio handia sortuarazi zion.

Lehenengo txapelketak
    Motozikleta modalitate desberdinak probatu zituen, horregatik 2002an Kataluniako txapelketan parte hartu zuen, hirugarren postua lortuz.
  • Open Race 50

Open Race 50
    2003an Open Racc 50a irabazi zuen, eta hurrengo urtean Emilio Alzamora, piloto ohia, ezagutu zuen, eta bere manager bihurtu zen.
  • Period: to

125CC

2005 eta 2006an, Espainiako 125CCko hainbat txapelketa irabazi zituen eta nagusitasun horrek aukera eman zion mailaz igotzeko CEVra (Campeonato de España de Velocidad).
  • Jerez-eko lasterketa

Jerez-eko lasterketa
    Hamabost urtekin, CEVko Jerezko laskertetan lehenengo postua lortu zuen, bere gairapen-zerrendako lehenego garaipena izan zena. Hortik aurrera oso emaitz positiboak lortu ditu eta Marquez-en hitzetan hortik aurrera “oso azkar” joan da dena.
  • Munduko txapelketa

Munduko txapelketa
    Munduko Txapelketan parte hartu zuen 125CC kategorian KTM Repsol taldean. Lehiaketa horretan, “Circuit Catalunya”-an lehenengo hamarren artean egon zen.
  • Lehenengo errekorra

Lehenengo errekorra
    Britania Handian, Donington Park zirkuitoan hirugarren postu lortu zuen, eta Espainiako pilotu gazteena bilakatu zen podium batera igotzen, ordurarte Dani Predosa pilotu gazteena menderatuz.
  • Bigarren podium-a

2009an bere bigarren podiuma lortzen du, Jerezko zirkuitoan.
  • Pole position

Pole position
    Bere lehenengo “pole position” lortzen du, Le Mans zirkuitoan, hamasei urtekin piloturik gazteena bilakatzen da “pole postion” bat lortuz, Dani Pedrosa postutik kenduz. 2009an bi “pole position” lortzen ditu gainera dagoeneko bere motorra guztiz laranja da, gaur egun bezala.
  • Red Bull Ajo Motosport

Red Bull Ajo Motosport
    Red Bull Ajo Motosport automobil talde finlandiarran sartzen da eta Derbi RSA 125 motorra hasten da gidatzen. Lehenengo lasterketan hirugarren postua lortzen du, Quatar-en.
  • Italiako zirkuitua

Mugello.ko (Italia) zirkuituan bere lehengo garaipena lortzen du Munduko txapelketa batean.
  • Txapelduna

Txapelduna
    Azken lasterketan mundialeko txapelduna bilakatzen da Cheste-n ( Valentzia),17 urte eta 263 egun zituela
  • Estreinaldia Moto2-n

Estreinaldia Moto2-n
    Kategoriaz igotzen da Moto2-ra. Lehenengo hiru lasterketetan erorketak izaten ditu baina azkenean 7 garaipen lortzen ditu. Hala ere, Malasian erori ondoren lesio pisutsua sufritzen du begian eta horren ondorioz ezin izan zuen Stefan Bradl alemaniarren kontra borrokatu.
  • Aro berria

Aro berria
    Honda Racing Corporation (HRC) fitxatu egiten du Casey Stoner australiarra ordezkatuz. Beraz, era berria hasten da Marquez-entzat Repsol Honda taldean.
  • zurrumurruak

zurrumurruak
    Zurrumurruak egon ziren bere etorkizunaren inguruan. Askok esaten zuten Moto2 utziko zuela MotoGP-ra joateko. Baina Marquezek argi utzi zuen oraindik oso gaztea zela eta Moto2 kategoria hoberena zela pertsonalki berarentzat.
  • Moto2-ko txapelduna

Moto2-ko txapelduna
    Moto2-ko garaipena"Gran Premio de Australia"-ko zirkuituoan 2012ko Moto2-ko txapelduna bilakatzen da.
  • MotoGP-ra bidea

MotoGP-ra bidea
    Ilusio handiz ailegatu zen maila berrira eta lehenengo karreran bere lehenengo podium-a lortu zuen bere idoloa den Valentino Rossi-rekin batera.
  • Berriz errekorrak hausten

Berriz errekorrak hausten
    Bere lehenengo denboraldian MotoGP 2013 denboraldiko garaile izan zen. Eta gainera, kategoria honetan historian irabazten duen munduko piloturik gazteena bihurtu zen; 20 urte eta 266 egun. Ordurarte Freddie Fast Spencer zen gazteena, 1983 an lortu zuen txapelketarekin,
  • Denboraldi ahaztezina

Denboraldi ahaztezina
    Berriz ere elkarren segidako denboraldian garaipena lortzen du bigarren aldiz; 10 garaipen eta 13 podium-ekin. Gainera, bere anaia Alex Marquez-ek ere nagusitasuna lortu zuen Moto3-ko kategorian. Urte ahaztezina izan zen Marquez familiarentzat.
    Marc eta bere anaia Alex
  • Beherakada

Beherakada
    1. denboraldian beherakada handia sufritzen du, hainbat erorketa izanda. Baina hala ere, hirugarren postua lortzen du.
  • Polemika

Polemika
    Denboraldiaren azken-aurreko karrera polemikaz inguratuta egon da. Marc Marquez eta Valentino Rossi "rifi-rafea" izan dute. Ustez, italiarrak ostiko bat eman zion espainiarrari eta litekeena da ekintza horrek txapelketa galtzera eraman diola Rossi-ri.