A0717de89297580221f97795a758981c

línia temporal sobre Napoleó Bonaparte

 • naixement de Napoleó Bonaparte

  naixement de Napoleó Bonaparte
  Napoleó Bonaparte neix el 15 d'agost de 1769 a la capital de l'illa francesa de Córcega (Ajaccio). és de familia nombrosa, ja que està composta per 8 germans, 5 d'ells nois i 3 noies. Carlo Buonaparte era abogat i era el seu pare. La seva família formava part de la noblesa local. Ajaccio va ser on va estar durant anys, pel que la seva mare, María Letizia Ramolino, va ser una figura funamental per ell, ja que fins als 9 anys va ser ella qui li va ensenyar tot.
 • estudis de Napoleó

  estudis de Napoleó
  El seu pare va aconseguir que als 10 anys Napoleó i el seu germà José s'anessin a la França continental, per estudiar a l'escola militar francesa de Brienne-le-Château. Va aprendre francés abans d'entrar i va parlar un francés amb accent italià durant tota la seva vida. Al 1784 va ingresar a l'acadèmia militar de París. Aquesta foto és la primera escola on va anar.
 • abandona l'exèrecit francès

  Abandona l'exèrcit francès i torna a Córcega, era el tinent de la guàrdia nacional, va entrar a la política Córcega rivalitzan contra Pascal Paoli (governador de l'illa i un dels seus ídols de l'infància). Va ser desterrat de l'illa.
 • embarca cap a França

  embarca cap a França
  Es veu obligat a embarcar cap a França amb la seva mare, 3 germans i 3 germanes. És readmès a l'exèrcit francès com a capità d'artilleria i va ser destinat a Tolón, la flota anglesa dominava el port però Napoleó va portar a terme la seva primera gran acció militar. Aquesta foto és el port de Tolón.
 • el govern es fica en mans de Napoleó i es nombrat general

  el govern es fica en mans de Napoleó i es nombrat general
  El poble i l'exèrcit francès s'uneixen per restaurar la monarquia. Però el govern es fica en mans de Napoleó que es va encarar contra els revolucionaris. Poc després va ser nombrat general.
 • casament entre Napoleó i Josefina

  casament entre Napoleó i Josefina
  El 9 de Març de 1796 Napoleó Bonaparte es casa amb Josefina de Beauharnais.
 • dona un cop d'Estat que estableix un nou règim (consulat)

  Aprofitant la debilitat política del governant a França, va donar un cop d'Estat comptant amb el suport pupular i de l'exèrcit.
 • Batalla de Marengo

  Batalla de Marengo
  Creua els Alps amb un exèrcit per derrotar als austriacs en la Batalla de Marengo. I consolida les seves conquistes al Nort d'Itàlia, nova constitució. La foto és de la batalla de Marengo.
 • firma la constitució

  Firma la constitució que li otorga caràcter vitalici. Es nomenat Cònsul vitalici.
 • és proclamat emperador

  és proclamat emperador
  El 18 de maig de 1804 és proclamat emperador pel papa Pius VII, sota coacció, a la catedral de París. Amb el propòsit de fundar una nova monarquia i consolidar el poder, s'instaurava la dinastia napoleònica.
 • Batalla de Austerlitz

  Batalla de Austerlitz
  L'exèrcit francès cimandat per Napoleó I s'enfrenta a les forces cobinades rus-austríaques governades per Alexandre I i l'emperador austríac Francesc I. Va ser una de les majors victòries de Napoleón
 • bloqueig continental

  El bloqueig continental o tambe conegut com a sistema continental va ser la base principal de la política exterior de Napoleó I de Frabça, en la seva lluita contra el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda. Aquest bloqueig consistia en un sistema econòmic i comercial imposat per França pel qual s'excloïa a Gran Bretanya de tot intercanvi mercantil amb la resta d'Europa amb l'esperança d'arruïnar-lo financerament.
 • Batalla de Jena

  Batalla de Jena
  Lexèrcit francès ocupa Prússia.
 • Batalla d'Eylau

  Batalla d'Eylau
  Batalla que va passar al 1807 a Preussich Eylau (actualment Bagrationovsk) entre l'exèrcit de Napoleó I i un exèrcit rus-prussià dirigit per Beunigsen.
 • Tractat de Tilsit

  Tractat de Tilsit
  És un acord, que es va signar a Rússia, entre Napoleó I i el tsar Alexandre I al juliol del 1807, per posar fi a la coalició antinapoleònica. Europa va ser dividida en dues zones d'influència: l'occident per a França i l'orient per a Rússia.
 • Batalla de Friedland

  Batalla de Friedland
  Batalla que va passar a Friedland, una ciutats de Prússia, on els exèrcits francesos de Napoleó I van derrotar el 14 de juny de 1807 els russos. La victòria francesa obliga el tsar Alexandre I de Rússia a demanar un armistici preludi de la pau de Tilsit.
 • nombra Rei d'Espanya a José I

  nombra Rei d'Espanya a José I
  Napoleó Bonaparte nombra Rei d'Espanya al seu germà José I. Guerra de l'independència d'Espanya i Portugal, que es prolongarà 6 anys.
 • anul·lació del casament amb Josefina

 • Period: to

  Batalla de Wagram

  Va tenir lloc els dies 5 i 6 de juliol de 1809 a la plana de Marchfeld, prop de Wagram (Baixa Àustria), entre les tropes franceses de Napoleó (amb l'ajuda de l'exèrcit italià, comandat pel príncep Eugeni, i el cos saxó de Bernadotte) i l'exèrcit austríac que estava dirigit per l'arxiduc Carles. Napoleó derrota els austríacs.
 • casament entre Napoleó i Maria Luisa d'Àustria

  casament entre Napoleó i Maria Luisa d'Àustria
  L'1 d'abril Napoleó Bonaparte es casa amb Maria Luisa d'Àustria, filla de l'emperador Francisco I.
 • Napoleó té una desastrosa campanya a Rússia

  Al 1812 ,Rússia es nega a respectar el bloqueig i és quan hi l'invació de Rússia. Napoleó va concervar el títol d'emperador i li van donar l'illa d'Elba on s'havia de quedar allà.
 • s'escapa de l'illa de l'Elba i el porten a l'illa de Santa Elena

  S'escapa de l'illa de l'Elba, torna a França i recupera el poder, però a la Batalla de Waterloo les coaliccions europees aconsegueixen guanyar-lo i és deportat a l'illa de Santa Elena on està vigilat pels anglesos fins la seva mort.
 • Napoleó Bonaparte mor

  Napoleó Bonaparte mor
  El dia 5 de maig de 1821 Napoleó Bonaparte mor a l'illa de Santa Elena.