linia del temps edad moderna

 • 1492

  descobriment de america

  descobriment de america
  Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492. Des d'un començament, Colom cregué haver arribat a un arxipèlag de l'Índia, de manera que no s'havia adonat que les terres on acabava de posar els peus eren un nou continent.
 • 1498

  Descobriment de la ruta fins l´India vorejant la costa Africana per Vasco de Gama.

  Descobriment de la ruta fins l´India vorejant la costa Africana per Vasco de Gama.
  El descobriment de la ruta marítima a l'Índia des d'Europa i a través de l'oceà Atlàntic, tot circumnavegant Àfrica, el protagonitzà el navegant portuguès Vasco da Gama durant el regnat del rei Manuel I, entre 1497 i 1499. Aquest viatge fou una de les grans fites de l'era dels descobriments i va consolidar la presència marítima i comercial de Portugal a l'Àfrica i Àsia.
 • 1500

  els portuguesos van posar peu a l'actual Brasil

   els portuguesos van posar peu a l'actual Brasil
  El descobriment del Brasil es refereix a l'arribada el 1500 de la flota comandada pel portuguès Pedro Alvares Cabral al territori on avui es troba el Brasil.
 • 1518

  llega la viruela a españia

   llega la viruela a españia
  la viruela llega a espanya i infecta a mucha gent pero la pueden curar gracias a 22 niños ue lleban la viruela a america que van transportados por e varco maria pita
 • 1546

  Defunció de Barbarroja

   Defunció de Barbarroja
  Disset veloços 'fustas' o 'galiotes' enviades per Barba-rossa van atacar fa just 500 anys les aigües de la ciutat d'Alacant, en una de les primeres escaramusses de al segle XVI a la costa valenciana a càrrec de l'temut pirata barbaresc. Jayr a el-Din, el nom d'aquest corsari recordat pel color de la seva famosa barba, fustigar fa cinc segles al litoral de l'antic Regne de València sota la bandera de la Regència d'Alger i emparat per l'Imperi Turc.
 • 1554

  El concili de Trento

  El concili de Trento
  El concili de Trento va ser un concili ecumènic de l'Església Catòlica celebrat en períodes discontinuats entre 13 de desembre de 1545 i 4 de desembre de 1563.
 • 1558

  L'atac turc a l'illa balear de Menorca

   L'atac turc a l'illa balear de Menorca
  L'atac turc a l'illa balear de Menorca va esdevindre durant el conflicte entre el rei Felip II de Castella i Enric segon de França. En aquells temps també hi havia molta disputa per part de França, Gran Bretanya i Espanya, per tal d'aconseguir el control de les illes del Mediterrani. Actualment Menorca forma part d'Espanya encara que sempre hi han hagut molts conflictes per aconseguir-la.
 • 1571

  La Batalla de Lepant

  La Batalla de Lepant
  La batalla naval de Lepant ocorreguda el 7 d'octubre de 1571 al golf de Lepant, al Peloponès. S'hi van enfrontar els turcs otomans contra una coalició cristiana, anomenada Lliga Santa.
 • - Els decrets d'expulsió dels moriscos

   - Els decrets d'expulsió dels moriscos
  Els decrets d'expulsió dels moriscos , foren promulgats per Felip III, i ordenaven als moriscos dels diferents regnes o territoris de la Monarquia Catòlica el seu exili perpetu.
 • descobriment telescopi

  descobriment telescopi
  Un telescopi és un sistema òptic que permet veure objectes llunyans, tot ampliant-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents. Probablement els telescopis són l'eina més important en astronomia i astrofísica. Tot i que amb la paraula "telescopi" hom s'acostuma a referir als telescopis òptics, hi ha telescopis per a gairebé totes les freqüències de l'espectre electromagnètic.
 • descobriment del microscopi

   descobriment del microscopi
  El microscopi és un instrument que permet augmentar extraordinàriament la imatge de la mostra a observar, fent visible allò que no es veu a ull nu. El tipus més comú de microscopi i el segon que es va inventar és el microscopi òptic
 • inici guerra dels 30 anys

  inici guerra dels 30 anys
  La Guerra dels Trenta Anys fou un conflicte europeu que modificà contínuament les fronteres de nombrosos estats i que es prolongà entre França i la monarquia hispànica fins al 1659
 • Bruixes

  Bruixes
  La bruixeria és, segons els creients, el poder malèfic o màgic de fer coses sobrenaturals L'origen de les pràctiques de bruixeria pot ser cercat en la A l'Occident Cristià, la bruixeria ha estat sovint associada amb la creença en el diable, especialment durant l'Edat Moderna, a la qual es desencadenà una obsessió per l La pena aplicada per als convictes era generalment la de mort: el penjament i la cremació.
 • Serrallonga

  Serrallonga
  Joan Sala i Ferrer, anomenat també Joan de Serrallonga va ser un bandoler català que ha romàs com a personatge de llegenda, recordat pels balls d'en Serrallonga dedicats a ell i per la novel·la Don Joan de Serrallonga de Víctor Balaguer. Va néixer a Viladrau en el si d'una família pagesa benestant.
 • Corpus De Sang

   Corpus De Sang
  El Corpus de Sang va ser un avalot ocorregut a Sant Andreu de Palomar el 7 de juny de 1640, Corpus Christi, protagonitzat per un grup de segadors en el marc de descontentament generalitzat al Principat de Catalunya pels costos que estava ocasionant la Guerra dels Trenta Anys.
 • inici guerra dels Segadors

  inici guerra dels Segadors
  La Guerra dels Segadors fou un conflicte bèl·lic que afectà bona part del Principat de Catalunya entre els anys 1640 i 1652 i que tingué com a efecte més perdurable la signatura del Tractat dels Pirineus
 • dia del corpus

   dia del corpus
  El Corpus Christi o simplement corpus és una festa de l'església Catòlica destinada a venerar l'eucaristia. És una festa mòbil dins del calendari litúrgic que la situa el dijous següent a l'octava de Pentecosta.
 • BARÒMETRE

     BARÒMETRE
  Un baròmetre és un instrument de mesura utilitzat en física i meteorologia, que serveix per a mesurar la pressió atmosfèrica. També pot fer-se servir com a altímetre per a determinar l'altitud de manera
 • final guerra dels 30 anys

   final guerra dels 30 anys
  La Guerra dels Trenta Anys fou un conflicte europeu que modificà contínuament les fronteres de nombrosos estats i que es prolongà entre França i la monarquia hispànica fins al 1659
 • El Tractat dels Pirineus

  El Tractat dels Pirineus
  El Tractat dels Pirineus va ser signat el 7 de novembre del 1659 per part dels representants de Felip IV de Castella i III d'Aragó, Luis Méndez de Haro i Pedro Coloma, i els de Lluís XIV de França, Cardenal Mazzarino i Hugues de Lionne, a l'illa dels Faisans, tot posant fi al litigi de la Guerra dels Trenta Anys.
 • inici guerra de Successió

   inici guerra de Successió
  La Guerra de Successió Espanyola va ser un conflicte bèl·lic internacional que, a més d'afectar el conjunt d'Europa, va incloure la Guerra de la reina Anna a l'Amèrica del Nord, com també accions de pirates i corsaris a les costes de l'Amèrica espanyola.
 • final guerra de Successió

  final guerra de Successió
  acaba la guera de succesió a un mun de morts i ferits
 • descobriment del QUADRANT MARINER

   descobriment del QUADRANT MARINER
  El quadrant és un antic instrument utilitzat per a mesurar angles en astronomia i navegació. Es diu quadrant perquè consisteix en una placa metàl·lica o de fusta amb forma de quart de cercle. En un dels costats hi ha dues pínules i l'arc està graduat en graus. Del vèrtex penja una plomada que indica la direcció vertical. La lectura s'obté de la posició de la corda de la plomada sobre l'arc graduat.
 • descobriment del SEXTANT

    descobriment del SEXTANT
  El sextant és un instrument de mesura que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un astre -tradicionalment el Sol- i l'horitzó. Coneixent l'elevació del Sol i l'hora del dia es pot determinar la latitud a la qual es troba l'observador. Aquesta determinació s'efectua amb bastant precisió mitjançant càlculs matemàtics senzills d'aplicar.
 • descobriments PARALLAMPS

     descobriments PARALLAMPS
  Un parallamps és un instrument de protecció envers el llamp inventat l'any 1752 per Benjamin Franklin que té per objecte esdevenir l'element amb més possibilitats de rebre l'impacte del llamp en una àrea determinada. En cas de caiguda del llamp sobre el parallamps, aquest canalitza la seva energia de forma més o menys controlada fins a la corresponent presa de terra, evitant així els possibles danys a construccions i persones presents a la zona.
 • inventa la MÀQUINA DE VAPOR

  inventa la MÀQUINA DE VAPOR
  Una màquina de vapor és una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica és a dir, un motor de combustió externa que transforma l'energia d'una certa quantitat de vapor d'aigua en treball mecànic. Les màquines de vapor solen ser motors de combustió externa