La línia del temps de la Revolució Francesa

Timeline created by marinamartinez_hist4t
In History
 • Inauguració dels Estats Generals

  Inauguració dels Estats Generals
  Va ser una important institució representativa del regne, en forma d'assamblea convocada pel rei i on acudien representants de cada estament.
 • Jurament de la Sala del Joc de la Pilota

  Jurament de la Sala del Joc de la Pilota
  Va ser un compromis d'unió que van fer els diputats del tercer estat. Van jurar no separar-se fins aconseguir una constitució liberal que retalles els poders de la monarquia. Aquest jurament s'anomena el Joc de la Pilota i es va ser a una sala on es jugava aquest joc.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  És una fortalesa que representa el símbol de l'absolutisme.El poble assalta la Bastilla per condicions economiques i la fan seva amb ajuda de l'excercit.
 • Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà
  Aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius, es va crear amb la intenció d'acabar amb la ignorància, la corrupció del Govern, l'oblit i el menyspreu dels drets de l'home.
 • Period: to

  "Gran Por"

  És una revolta camperola molt violenta, cremen castells, convents,... però sobretot volen cremar qualsevol document que els lliga amb el senyor feudal ja que volen ser homes lliures. El senyor feudal es va defensar amb l'excercit i vandolers perquè agafessin por.
 • Period: to

  Etapa Constituent

  El 4 i 5 d'agost del 1789 on es decreta l'abolició dels privilegis feudal, l'Assemblea Nacional suprimeix del tot el règim feudal. L' Assamblea Costituent aprova la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà el 26 d'agost de 1789, durant aquest període també va haver-hi la divisió de poders.
 • Primera Constitució liberal de França

  Primera Constitució liberal de França
  Va ser decretada per l'Assemblea Nacional Constituent el setembre de 1789 i acceptada per Lluís XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • Es proclama la República a França

  Es proclama la República a França
  La República Francesa va ser proclamada el 22 de setembre de 1792. Van voler fer una construcció política que reagrupa una comunitat de ciutadans iguals entre sí sense importar els seus origens.
 • Period: to

  Comença la Guerra contra Europa

  Aquesta guerra és mes coneguda com Guerres de Coalició.Va iniciar amb l' invasió del territori francés per Àustria i Prússia en la que França va reaccionar declarant la guerra a l'Imperi Hasburg el 20 d'abril de 1792. Al 1797 Francia i Àustria firmen un tractat que acaba amb la guerra.
 • Period: to

  La Convención Girondina

  Va ser un grup d'empresaris que van fer un club polític. Eren partidaris d'una revolució moderada, tot el contrari que els Jacobins. Un dels seus líders era Jacques Pierre Brissot.
 • Lluís XVI és condemnat a la guillotina

  Lluís XVI és condemnat a la guillotina
  El rei va ser condemnat a mort a la guillotina per l'Assemblea Nacional declarant-l'ho culpable de trair al país, de sabotatge,..ja que intentava fugir de França per aliar-se amb l'emperador d'Àustria per tornar a tenir una monarquia absolutista.
 • Period: to

  La Convenció Jacobina: "Règim del Terror"

  Els montagnards Jacobins es van fer amb el poder i van elaborar una nova constitució democràtica. Aquest periode va acabar amb una execució a Robespierre ja que va haver-hi diverses revoltes per culpa dela crisi econòmica i l’increment dels preus.
 • Period: to

  El Directori

  El Directori va ser la forma de govern durant la República Francesa. Va ser creat per evitar els abusos de poder. Napoleó va tenir un paper important en aquest període,va eliminar el Directori i va ser la fi de la Revolució Francesa.
 • Period: to

  L'Imperi Napoleònic

  L'Imperi Napoleònic va ser un Estat Imperial cret pel miltar francés Napoleó Bonaparte, que en 1804 es va fer coronar emperador.Es caracteritzà per un domini de la política i l'economia i volia unificar Europa sota un mateix mandat. Aquesta coronació va causar conflictes amb Anglaterra, Austria, Russia i Prússia que també volien evitar l'expansió de França.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Va ser una batalla entre l'Imperi Napoleònic i la Setena Coalició (aliança d'Anglaterra, Suecia, Holanda, Russia, Prússia, Espanya i Alemania), que va tenir lloc a Waterloo, Bèlgica. Aquesta va finalitzar amb la derrota de les tropes de Napoleó, fet que va posar fi a l'Imperi Napoleònic.