Th

LA HISTÒRIA DE LA ESCLAVITUD A ESTATS UNITS

 • Period: to

  Guerra d’independència

  En cap moment en la constitució d’estats units (3 anys després) es nombra la paraula esclavitud, però es recolza aquesta.
 • Signatura de la Constitució EUA

  Signatura de la Constitució EUA
  Els representants dels Estats Units van signar la Constitució. Això va marcar l'inici de la nova nació i va ser el primer pas per establir els Estats Units com a nació independent. La firma va marcar el començament de la democràcia nord-americana i els principis de
  llibertat i justícia.
 • Abraham Lilcoln

  Abraham Lilcoln
  En aquest any, Licoln, guanya les eleccions. Poc després, el maten i sorgeix la guerra civil. Els dos bàndols que s’enfrontaven van ser el Sud, que eren esclavistes recolzant-la així; i el nord, que estaven en contra d’aquesta.
  I finalment, va guanyar el bàndol nord i finalment, es va abolir la esclavitud.
 • Esclat de la Guerra de Secessió o Guerra Civil Americana

  Esclat de la Guerra de Secessió o Guerra Civil Americana
  Conflicte armat entre el Nord i el Sud de estats Units. Va començar quan el Sud es vaa separar dels Estats Units per formar la seva pròpianació, la Confederació.
  El Nord volia mantenir la unió dels Estats Units, però en canvi, el Sud volia la independència. La guerra va acabar quan els del Nord van guanyar, i això, va portar a l'abolició de l'esclavitud als Estats Units.També va deixar centenars de milers de morts i un gran canvi en la manera com els Estats Units s'organitzaven.
 • Abolició oficial esclavisme

  Abolició oficial esclavisme
  A aquest any, el president Lincoln, va signar el “Proclamation of Emancipation”, que abolia l'esclavitud als Estats Units.
  Aquesta, va declarar que tots els esclaus eren lliures i que els Estats Units no reconeixerien l'esclavitud a cap lloc de Estats Units. Va significar la fi de l'esclavisme al país i va obrir la porta a la igualtat legal per a tots els ciutadans nord-americans.
 • Lleis de Jim Crow

  Lleis de Jim Crow
  Diuen que la esclavitud s’ha suprimit, però comença la segregació racial (es separa per races). El seu lema era que tots sóm iguals però separats. Aquest lema, deia que tots tenim els mateixos drets però hem d’estar separats. -Per exemple, en els autobusos, els blancs i els negres havien d’estar separats - uns a la part del davant i els altres a la part final del autobús, encara que al mig, s’hi sentava qui volia, però si eres negre i venia un blanc havies de cedir-l’hi el lloc.
 • Rosa Park

  Rosa Park
  Va ser una dona afroamericana que va passar a la història l'1 de desembre de 1955, quan es va negar a cedir el seu seient a l’autobús a un home blanc. Això, va desafiar la segregació racial als Estats Units. I va desencadenar una sèrie de protestes que van ajudar a canviar les lleis dels Estats Units.
 • Ruby Bridge primer dia d’escola

  Ruby Bridge primer dia d’escola
  Va ser la primera nena afroamericana en assistir a una escola per a blancs a Nova Orleans.
  Els pares es van oposar a la segregació racial i van decidir que Ruby assistiria a l'escola.
  El 1r dia, va ser acompanyada per 3 agents del FBI (es van assegurar que ningú no la molestés). Moltes persones van protestar contra ella i van intentar intimidar-la. Però ella, es va mantenir ferme i va començar a assistir a l'escola. Aquesta experiència va ajudar a desafiar el racisme i la segregació.
 • Llei pels Drets Civils

  Llei pels Drets Civils
  Va ser la llei que va prohibir la discriminació en l'ocupació i en els serveis públics basats en la raça, color, religió, origen nacional o el sexe.
  Aquesta llei, també va protegir els drets dels afroamericans a votar i va donar més poder a la Comissió de Drets Civils per fer complir la llei. Va obrir el camí per a la igualtat de drets per a tots els nord-americans.
 • mor Martin Luther King

  mor Martin Luther King
  Assassinat el 4 d'abril de 1968. Després de la seva mort, hi va haver molts actes de violència a tot els Estats Units.
  Moltes ciutats van ser assolades per disturbis, i el govern va haver de desplegar tropes de l'Exèrcit per controlar la situació. Els disturbis van durar bastantes setmanes, i van provocar molta destrucció. Després de la seva mort, moltes persones van unir les seves forces per lluitar pels drets civils, promovent la igualtat racial i treballant per construir una societat millor.