Descarga

Napoleó I Bonaparte (1769-1821)

 • Naixement de Napoleó Bonaparte

  Naixement de Napoleó Bonaparte
  Napoleó Bonaparte, fill de Carles Bonaparte i Maria Letícia Ramolino, va néixer a Aiacciu, capital de Còrsega.
  Fou un gran militar i estadista francès, capità general durant la Revolució Francesa (Dirrectori), primer cònsul de França i posteriorment emperador. Arribà a governar un imperi que s'estenia des d'Alemanya fins a Espanya i bona part d'Europa estava sota control francès.
 • Primer cop a França

  Primer cop a França
  Gràcies a la beca aconseguida pel seu pare per anar a estudiar a una escola militar francesa, amb només nou anys, Napoleó arriba per primer cop a França.
  I cinc anys més tard ingressa a la Reial Acadèmia Militar de París (École Militaire).
 • Setge de Toló

  Setge de Toló
  Napoleó va jugar un paper molt important durant el setge: va utilitzar una tècnica militar de compressió del terreny que consistia en sufocar a tots els territoris a poc a poc per així prendre les zones i soscavar la presa britànica de Toló. Gràcies a les grans habilitats que va mostrar va ser nomenat comandant d'artilleria.
  Paral·lelament a França es dur a terme la Política del Terror per part de Robespierre, amb la guillotina com a protagonista.
 • Cop d'Estat

  Cop d'Estat
  Bonaparte dona un cop d'Estat, implantant un govern autoritari, el Consulat, i esdevé cònsul l'11 de novembre.
 • Nova Constitució

  Nova Constitució
  Un any desprès d'elaborar el Consulat, govern autoritari, va definir un nou sistema en contra de la separació de poders, és a dir, que tot els poders (judicial, executiu i legislatiu) recau en una o un grup de persones reduït. A més a més, aquesta constitució no incloïa una declaració de drets, per tant, les llibertats del poble van quedar oprimides i l'opinió pública va quedar sota censura.
 • Batalla de Marengo

  Batalla de Marengo
  L'exèrcit francès va ser atacat pels austríacs per sorpresa però gràcies a un contraatac dirigit per Desaix va canviar la situació que va suposar la victòria per part de França i la retirada de les tropes austríaques de bona part d'Itàlia.
 • Cònsul vitalici

  Cònsul vitalici
  La Constitució de 1800 establia que el govern executiu quedava repartit en tres cònsuls durant deu anys, però la majoria del poder recau en el primer cònsul. Aquest càrrec va recaure sobre Napoleó, Jean Jacques i Charles-François fins el 1804 quan Bonaparte va ser coronat
 • S'anomena emperador

  S'anomena emperador
  El 18 de maig de 1804 és nomenat emperador i posteriorment, el 2 de desembre del mateix any és coronat pel Papa Pius VII a Notre-Dame.
 • Batalla de Trafalgar

  Batalla de Trafalgar
  Batalla naval per part de Gran Bretanya, Àustria, Rússia, Nàpols i Suècia contra França. La batalla succeeix a Trafalgar (Cadis) i tant els francesos com els espanyols van perdre molts vaixells i va suposar la derrota de França i l'intent fustrat de Napoleó per invair Gran Bretanya. Com a conseqüència d'això Bonaparte bloqueja el comerç anglès.
 • Batalla d'Austerlitz

  Batalla d'Austerlitz
  També coneguda com a Batalla dels Tres Emperadors, va suposar una gran victòria per a França, aquesta batalla va tenir lloc a Slavkov (Austerlitz). És considerada una obra mestra tàctica per la manera com Napoleó va disposar les seves tropes i així sortir victoriós. L'exèrcit austríac va obtenir un total de 25000 baixes, mentre que el francès menys de 7000.
 • Gran extensió de l'imperi francès

  Gran extensió de l'imperi francès
  El 1811 França es trobava en el seu moment d'esplendor: el territori s'estenia des d'Alemanya fins a Espanya, sotmetent a la major part d'Europa exceptuant Gran Bretanya
 • Derrota a Rússia

  Derrota a Rússia
  Les tropes napoeòniques amb la intenció de sotmetre Rússia va suposar una gran pèrdua de personal, la retirada de les tropes i per tant la seva derrota. L'exèrcit rus en comptes d'atacar-los directament deixen que avancin i saquegen totes les ciutats perquè no trobin ni refugi ni provisions. A banda d'això al no estar acostumats a les baixes temperatures l'exèrcit francès es va haver de retirar.
 • Govern dels 100 dies

  Govern dels 100 dies
  Desprès de la retirada dels exèrcits napoleònics a Rússia, va ser desterrat a l'illa d'Elba però aconsegueix escapar-se per retornar al poder però nomès durarà 100 dies, per això s'anomenarà Govern dels 100 dies. Dins d'aquest 100 dies emprèn la Batalla de Waterloo contra britànics i prussians però és derrotat.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Desprès del retorn de l'illa d'Elba Napoleó retorna al poder i s'enfronta als britànics i als prussians a la Batalla de Waterloo. Aquesta batalla va suposar la derrota definitiva de l'exèrcit napoleònic, posant fi al Govern dels 100 dies i Napoleó va ser desterrat per sempre a l'illa de Santa Helena
 • Mort de Napoleó Bonaparte

  Mort de Napoleó Bonaparte
  Desprès del Govern dels 100 dies i la derrota definitiva de l'imperi francès a la Batalla de Waterloo, Napoleó va ser desterrat a l'illa de Santa Elena (al mig de l'Atlàntic), on va morir.