Victoria sovietica c3716858 1200x630

historia

 • Màquina de vapor de Watt

  Màquina de vapor de Watt
  La màquina de vapor de Watt, va ser la primera màquina de vapor pràctica.
  Una màquina de vapor és una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica
 • Independència d'EUA

  Independència d'EUA
  La Declaració d'Independència és un text polític fonamental per a la història dels Estats Units. Arran d'aquesta declaració les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica del Nord se segregaven del Regne de Gran Bretanya i esdevenien independents.
 • Constitució d'EUA

  Constitució d'EUA
  La Constitució dels Estats Units és el document de govern i la llei suprema dels Estats Units d'Amèrica. La seva redacció va finalitzar el 17 de setembre del 1787 per la Convenció Constitucional a Filadèlfia, Pennsilvània, i després va ser ratificada pels delegats que representaven els pobles dels tretze estats.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La presa de la Bastilla és un esdeveniment de la Revolució Francesa que tingué lloc el 14 de juliol de 1789.La rendició de la Bastilla, símbol del despotisme, va fer l'efecte d'un sisme, a França com a Europa, fins a la llunyana Rússia imperial. El 14 de juliol de 1789, dia en què la Bastilla és presa per assalt pels Parisencs és, per tradició, considerat com l'inici de la fi de «l'Antic Règim» i el començament de la Revolució Francesa.
 • Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana d'Olympe de Gouges

  Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana d'Olympe de Gouges
  La Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana és un text jurídic francès que exigeix la plena assimilació legal, política i social de les dones, redactat el setembre del 1791 per Olympe de Gouges, sobre el model de la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, proclamada el 26 d'agost del 1789. Fou el primer document a evocar la igualtat jurídica i legal de les dones respecte als homes.
 • Napoleó es coronat emperador

  Napoleó es coronat emperador
  La coronació de Napoleó com a emperador dels francesos va tenir lloc el diumenge 2 de desembre de 1804 (11 Frimari, any XIII segons el calendari republicà francès) a Notre-Dame de Paris. Va marcar "la instantània de l'imperi modern" i era una "obra transparent de la propaganda moderna".
 • Primers vaixells de vapor

  Primers vaixells de vapor
  Un vaixell de vapor és un vaixell propulsat per màquines de vapor, actualment en desús, o per turbines de vapor. Consta elementalment d'una caldera de vapor, d'una turbina o màquina de vapor i d'un condensador refrigerat per aigua. La transmissió s'aconsegueix amb un cigonyal en les màquines de vapor o amb una caixa reductora en el cas d'utilitzar turbines.
 • Luddisme

  Luddisme
  El luddisme fou una forma de protesta apareguda a Gran Bretanya a partir de 1811 i que s'allargà durant els primers decennis del segle xix, fins al 1830. El luddisme pren el nom de Ned Ludd, un pseudònim emprat repetidament pels qui destruïen les màquines i les instal·lacions obreres.
 • Derrota de Napoleó a Waterloo

  Derrota de Napoleó a Waterloo
  La Batalla de Waterloo fou una decisiva batalla entre les tropes imperials franceses de Napoleó Bonaparte i les forces angloprussianes comandades per Wellington que va tenir lloc el 18 de juny de 1815 a una planura propera a Waterloo. Un exèrcit francès, sota el comandament de Napoleó, va ser derrotat pels exèrcits de la Setena Coalició.
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  El congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa. El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica francesa de la primavera prèvia, i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals.
 • Revolució liberal a França

  Revolució liberal a França
  es coneix com a Revolució de Juliol la revolució que va aconseguir posar fi al règim polític de la Segona Restauració, que va ser succeïda per un nou règim, la dita Monarquia de Juliol. Aquesta nova monarquia va ser-ho només d'un rei, Lluís Felip I, i va durar 18 anys amb un ideal de règim diferent al de la Restauració, igualment allunyat dels excessos del poder popular que dels abusos del poder reial.
 • Revolucions liberals a França i revolucions nacionalistes l'imperi Austriac

  Revolucions liberals a França i revolucions nacionalistes l'imperi Austriac
  La Revolució de 1848, fou una onada revolucionària que va sorgir a Sicília i, agreujada per les revolucions de 1848 a França, aviat es va estendre per la resta d'Europa. Les revoltes anaren dirigides contra l'absolutisme i els imperis.
 • I Internacional obrera

  I Internacional obrera
  La Primera Internacional, fou la primera gran organització que va tractar d'unir els treballadors dels diferents països; es fundà el 1864 i es dissolgué el 1881. Fou fundada a Londres el 1864, va agrupar inicialment als sindicalistes anglesos, anarquistes, socialistes francesos i italians republicans. Les seves finalitats eren l'organització política del proletariat a Europa i la resta del món, i també un fòrum per a examinar problemes en comú i proposar línies d'acció.
 • Telèfon

  Telèfon
  Va ser inventat per Antonio Meucci, qui el 1854 va construir el seu primer prototip, encara que no el va patentar per dificultats econòmiques, presentant només una breu descripció de l'invent a l'Oficina de Patents dels Estats Units el 1871. Alexander Graham Bell va se el primer en patentar-ho formalment, i va ser considerat el inventor del teléfon. L'11 de juny de 2002, es va aprovar que el verdader inventor del telèfon va ser Antonio Meucci, qui el va nomenar teletròfon.
 • Conferència de Berlín

  Conferència de Berlín
  La Conferència de Berlín o Tractat de Berlín, foren unes conferències tingudes entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada i organitzada pel Canceller d'Alemanya Otto von Bismarck a petició de Portugal, amb la finalitat de resoldre els problemes que creava l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica.