Fets en la història dels segles XVIII i XIX

Timeline created by najwa laaouatni
In History
 • Maquina de vapor de Watt

  Maquina de vapor de Watt
  La maquina de vapor aprofita la força del vapor per a generar un moviment continu que trasllada a les màquines. Funciona d'aquesta manera :
  -L'aigua bull en una caldera gràcies a la calor que la combustió del carbó origina .
  -A l'extrem frontal d'aquesta cambra hi ha un cilindre que impulsa un pistó que puja i que espenta un balancí .
  -Mitjançant un sistema de biela-manovella .
 • Period: to

  Fets en la història dels segles XVIII i XIX

 • Indipendència d'EUA

  Indipendència d'EUA
  Les tretze colònies britaniques establides a la costa est d'Amèrica del Nord ,el segle XVIII la primera insurrecció colonial contra una metròpoli i van constituir el primer exemple de govern fundat sobre els principis d'igualtat i llibertat.
  La guerra contra la metròpoli va ser llarga i , després de la derrota de Yorktown , Gran Bretanya va reconéixer la independència el 1783 . Els nous Estats Units d'Amèrica van redactar una constitució(1787) la primera constitució escrita de la història.
 • La declaració de drets de l'home i del ciutadà

  La declaració de drets de l'home i del ciutadà
  Va decretar l'abolició del feudalisme(estaments , servitud personal, delmes ... ) i va promulgar la Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà , que reconeixia els drets i les llibertats individuals , així com la igualtat de tots els ciutadans davant de la llei i els impostos ( agost del 1789) .
 • DEclaració dels Drets de la Dona i del la ciutadana d'Olympe de Gouges

  DEclaració dels Drets de la Dona i del la ciutadana d'Olympe de Gouges
  Les mares ,les filles , les germanes , representants de la nació, demanen constituir-se en Assemblea Nacional. Consideren que la ignorància, l'oblit i el menyspreu dels drets de la dona són les úniques causes dels desastres públics i de la corrupció dels governs , i han decidit exposar en una declaració solemne els drets naturals , inalienables i sagrats de la dona .
 • Napoleó es coronat emperador

  Napoleó es coronat emperador
  A partir de l 1803 , Napoleó va iniciar la conquista d'Europa , i el 1804 es va fer coronat emperador pel papa . L'organització d'un gran exèrcit i l'ús de noves tàctique militars li van prmetre derrotar les monarquies europees.
 • Primers vaixells de vapor

  Primers vaixells de vapor
  Al començament del segle XIX la maquina de vapor es va aplicar als vaixells de vela , que es van substituir per vaixells de vapor . Una vegada fet el canvi , el temps de la travessia transatlàntica entre Europa i Amèrica es va acurtar notablement.
 • Derrota de Napoleó a Waterloo

  Derrota de Napoleó a Waterloo
  La imposssibilitat de conquistar Rússia i de sotmetre Espanya va marcar el declivi de l'imperi napoleònic.
  Els exèrcits imperials van ser definitivament a Waterloo per la Gran Bretanya i Prússia (1815).
  Després de la derrota , Napoleó va abdcar fou desterrat a l'illa de Santa Elena , on va morir el 1821.
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  El 1815 , Metternich, en el Congrés de Viena , el objectiu era posar fi a l'expansió de les idees liberals i restaurar l'absolutisme a Europa .
 • Locomotora de vapor de Stephenson

  Locomotora de vapor de Stephenson
  La invenció de lamlocomotora , de Stephenson ( 1829) , que va utilitzar una màquina de vapor per a transmetre un moviment continu a les rodes .
 • Revolució liberal a França

  Revolució liberal a França
  El moviment es va iniciar a França , on , pel juliol 1830 , es va derrocar el monarca absolut Carles X , que havia estat entronitzat depres de la mort de Lluís XVIII . La revolució va situar Lluís Felip d'Orleans com a nou monarca constitucional .
 • Revolucions liberals a França i revolucions nacionalistes a l'Imperi Austriac

  Revolucions liberals a França i revolucions nacionalistes a l'Imperi Austriac
  La revolució del 1848 , coneguda com a " primavera dels pobles ", va significar el despertar de les nacions a les que estaven sotmeses als grans imperis , on les demandes nacionals van anar acompanyades del desig de construir nous governs liberals .
  - A l'imperi Austríac , la revolta va tenir un caracter liberal a Viena.
  - A França , un alçament popular el 25 de febrer va proclamar la II República .
 • Inauguració del canal de Suez

  Inauguració del canal de Suez
  L'augment del volum comercial va ser posible pels progressos dle transport ( ferrocarils transcontinentals ,obertura dels canals de Suez el 1869 i Panamà el 1914 ) i per les innovacions en les formes de venda ( venda a termini , venda per correu , grans magatzems , etc...)
 • Telèfon

  Telèfon
  Posteriorment, Graham Bell va descobrir que el so també es podia transmetre a través d'un cable elèctric , i el 1876 va patentar el telèfon.
 • Conferència de Berlín

  Conferència de Berlín
  L'imperialisme del segle XIX va tenir un caràcter bel·licós , amb guerres constants. El xoc d'interossos entre les potències rivals pel repartiment d'Àfrica va impulsar la convocatòria de la Conferència de Berlín (1885) . Ací es van decidir les normes per a repartir-se el territori i les zones que ocuparia cada potència.
 • Taylorisme

  Taylorisme
  L'any 1903 Toylor va revolucionar els mètodes de producció inventant l'organització científica del treball , o taylorisme . La producció es va orientar cap a la fabricació en sèrie com la millor manera d'augmentar la productivitat , disminuir el temps emprat i reduir costos de fabricació .