Whouse

Elnöki botrányok

By apetho
 • Period: to

  Ronald Reagan (81-89), Bill Clinton (93-01), George W. Bush (01-09), Barack Obama (09-)

  A New York Times cikkeAz Egyesült Államok kormánya egy titkos és törvénytelen akció részeként az Iránnak eladott fegyverekből befolyt összeg egy részét a kontrák néven emlegettt nicaraguai antikommunista lázadóknak juttatta.
 • Irán-Kontra

  Irán-Kontra
  Az Egyesült Államok kormánya egy titkos és törvénytelen akció részeként az Iránnak eladott fegyverekből befolyt pénz egy részét a kontrákként ismert nicaraguai antikommunista lázadóknak juttatta.
 • Lewinsky-ügy

  Lewinsky-ügy
  Bill Clinton amerikai elnökről kiderült, hogy szexuális viszonya volt egy Fehér Ház-i gyakornokkal, Monica Lewinskyvel. Az elnök sokáig tagadta a kapcsolatot, és ezért később kongresszusi eljárás is indult ellene, de végül győztesen került ki belőle.
 • Lehallgatási botrány

  Lehallgatási botrány
  George W. Bush számos intézkedését érte kritika már az első ciklusban is, de elnökségének talán legnagyobb vihart kavart botránya az volt, amikor kiderült, hogy bírósági felhatalmazás nélkül rendelte el amerikai állampolgárok telefonhívásainak lehallgatását.
 • IRS-AP-Bengázi

  IRS-AP-Bengázi
  Az Obama-adminisztráció egyszerre került nyomás alá három ügy miatt. Kiderült, hogy az adóhivatal (IRS) politikai alapon pécézett ki magának szervezeteket. Hasonló felháborodást keltett az is, hogy kormány begyűjtötte az AP hírügynökség telefonhívási adatait. Emellett előkerültek ismét a tavalyi bengázi terrortámadás kommunikációjának ellentmondásai is.