Unnamed (2)

El segle XIX i principis del XX: ESPANYA

 • Period: to

  Govern de Carles IV d'Espanya

  Carles IV va regnar gràcies a que el seu germà gran, Felip Antoni, no va poder ja que tenia problemes mentals. Carles IV era un monarca no gaire interessat pels afers de govern. Carles IV també va tancar les fronteres amb França per evitar que les idees revolucionàries s'estenguessin pel seu territori.
 • Manuel Godoy

  Manuel Godoy
  Manuel Godoy va ser Primer Ministre de Carles IV des de 1792 a 1798. Godoy va governar de manera ambigua: tant podia lluitar contra França com pactar amb França. Godoy va ser nomenat Primer Ministre el 27 de Novembre de 1792.
 • El Motí d'Aranjuez i la sentencia de Manuel Godoy

  El Motí d'Aranjuez i la sentencia de Manuel Godoy
  A Aranjuez, el dia 19 de Març de 1798, al poble va córrer el rumor de que la reialesa romandava pels carrers de Aranjuez i el poble junt amb nobles tocats a l'efecte com Ferran VII, van plantar cara a Godoy i van cremar la seva mansió d'Aranjuez, per a acabar amb el Primer Ministre que no va fer molt de bé per a Espanya.
 • Period: to

  Regnat de Napoleó Bonaparte

  Va crear el primer imperi francés, va intentar conquerir tota Europa però no ho va aconseguir força, encara que va guanyar moltes campanyes militars.
  Una de les seves campanyes més nefastes van ser la de Rússia a Moscú i la d'Espanya amb la guerra del Francès.
  Es considerat un dels millors estrategues militars de la història.
 • El tractat de Fontainebleau

  El tractat de Fontainebleau
  El tractat de Fontainebleau és un tractat en el que s'estipulava que les províncies de Minho i Douro serien per al rei d'Etrúria. També es tracta que l'Alentejo i l'Algarve serien per a Godoy. La resta estaria sota domini francoespanyol. Aquest tractat va ser signat entre Manuel Godoy i Napoleó Bonaparte.
 • Els Setges

  Els Setges
  Els setges de Saragossa van tenir lloc entre juny i agost i un altre entre desembre i febrer. Els Setges de Girona van ser entre maig i desembre de 1809. Es van enfrontar els exèrcits d'ocupació del Primer Imperi Francès de Napoleó Bonaparte contra les forces espanyoles lleials a la dinastia Borbó. Els setges es van ocasionar ja que Napoleó va intentar invaïr la ciutat.
 • Agustina d'Aragó

  Agustina d'Aragó
  Agustina d'Aragó va ser un mite durant els setges de Saragossa. Aquesta senyora va ser tota una heroïna per al poble i per a lluitar contra els francesos.
 • La guerrilla del Bruc

  La guerrilla del Bruc
  És l'episodi de guerra més conegut de la guerra del francès a catalunya. Van ser dues accions militars, estan entre una guerra convencional i una guerrilla al voltant de la muntanya de Montserrat. Alguns soldats francesos es van dirigir cap a Manresa per castigar a la població ja que havien cremat públicament paper sellegat francès. Al front, per defensar el poble es va posar gent no professional. A la guerrilla es va afegir la llegenda del timbaler del Bruc.
 • L'alçament a Madrid

  L'alçament a Madrid
  El 2 de maig de 1808, a Madrid, de manera espontània, la població es va alçar contra les tropes franceses amb armes improvisades i sense lider. La repressió dels fets, va ser molt dura.
 • Period: to

  El regnat de Josep I

  Josep Bonaparte o Pepe Botellas, que era el germà de Napoleó, es va encarregar de manar a Espanya, ja que Napoleó el va a posar manar. A Espanya, els seguidors de Josep se'ls hi coneixien com "afrancesats". Els espanyols creien que era un rei mediocre ja que era un rei imposat. Molts espanyols afectats de les idees de la il·lustració, li van fer costat. La guerra no era exclusivament d'independència contra els estrangers, sinó també una guerra civil ja que hi havia dos bàndols espanyols.
 • La batalla de Bailèn

  La batalla de Bailèn
  La batalla de Bailèn, que va ser en Bailèn, va representar una severa derrota per a Napoleó que va soposar el confinament de molts soldats de l'exèrit de Napoleó a l'illa de Cabrera. Aquesta batalla va durar 4 dies.
 • Les Corts de Cadis

  Les Corts de Cadis
  Amb aquestes juntes tenien com a objectiu defensar-se de la invasió francesa i omplir el buit de poder . El 24 de setembre de 1810 es va celebrar la primera sessió de les Corts Extraordinàries i Constituents a de San Fernando.
  Les Corts van crear un nou sistema polític. Es va basar en la sobirania nacional, amb la monarquia com a forma de govern, però amb divisió de poders.
 • La batalla de Vitòria

  La batalla de Vitòria
  Les tropes aliades, dirigides per Wellington, van vèncer a l'exèrcit francès el qual es considera la retirada definitiva de la Península Ibèrica de Josep I i l'exèricit de Napoleó.
 • El dos de maig

  El dos de maig
  Es un quadre que va pintar Goya i que està basat en el 2 de maig de 1808, a la revolució de Madrid o l'alçament de Madrid.