EIX CRONOLÒGIC HISTÒRIA DE LA ESCLAVITUD A ESTATS UNITS

 • Period: to

  Guerra d'Independència dels Estats Units

  Aquest conflicte va enfrontar les tretze colònies britàniques d'Amèrica del Nord contra el Regne Unit. Va ser una guerra decisiva que va donar lloc a la independència dels Estats Units d'Amèrica.
 • Signatura de la Constitució dels Estats Units

  Signatura de la Constitució dels Estats Units
  Després de la Guerra d'Independència, les colònies van crear una nova Constitució que establia un govern federal i una sèrie de drets per als ciutadans.
 • Abraham Lincoln guanya les eleccions

  Abraham Lincoln guanya les eleccions
  La seva victòria va ser el detonant de la Guerra de Secessió, ja que molts estats del sud no van acceptar la seva elecció.
 • Esclat de la Guerra de Secessió o Guerra Civil Americana

  Esclat de la Guerra de Secessió o Guerra Civil Americana
  Aquesta guerra va enfrontar els estats del nord i del sud dels Estats Units. Els nordistes van guanyar la guerra, i això va portar a la fi de la Confederació dels Estats del Sud i a l'abolició de l'esclavitud.
 • Abolició oficial esclavitud

  Abolició oficial esclavitud
  L'Abolicionisme va ser un moviment polític i social que va lluitar per l'abolició de l'esclavitud. Després de la Guerra Civil Americana, l'abolició de l'esclavitud es va fer oficial a tot el país.
 • Lleis Jim Crow

  Lleis Jim Crow
  Les lleis Jim Crow van ser una sèrie de lleis estatals que van promoure la segregació racial als Estats Units durant el segle XIX i principis del segle XX.
 • Rosa Parks

  Rosa Parks
  Parks va ser una activista dels drets civils que va desafiar les lleis Jim Crow al negar-se a cedir el seu seient en un autobús a un home blanc. La seva detenció va desencadenar el boicot als autobusos de Montgomery.
 • Ruby Bridge primer dia d'escola

  Ruby Bridge primer dia d'escola
  Ruby Bridges va ser la primera nena negra a anar a una escola pública integrada a la ciutat de Nova Orleans, Louisiana, en plena època de segregació racial.
 • Llei pels Drets Civils

  Llei pels Drets Civils
  La llei de drets civils dels Estats Units va ser una llei que va protegir els drets civils i les llibertats fonamentals de les persones, independentment de la seva raça, color, religió, sexe o origen nacional.
 • Mort de Martin Luther King

  Mort de Martin Luther King
  King va ser un líder dels drets civils que va lluitar contra la segregació racial i la discriminació a través de la no-violència i la desobediència civil. Va ser assassinat a Memphis, Tennessee, el 4 d'abril de 1968.