Eix Cronològic - Grup 11 - 2ºESO B

Timeline created by Victoria2019
In History
 • -800 BCE

  Pobles península itàlica

  Pobles península itàlica
  Es va desenvolupar entorn el segle VIII al voltant de la mar Mediterrània que era anomenada Mare Nostrum, ja que tenien totes les costes del Mediterrani (Àfrica, Europa i Àsia). Es vàren mesclar molts de pobles diferents, però tots estaven sotmesos a l'autoritat romana. Ademés es vàren establir graus d'autonomia per el govern, però sempre per davall del control romà. Els llatins al centre, els estrucs al centre i al nord, els grecs al sud i Sicília i els cartaginesos a Sardenya i a Sicília.
 • -753 BCE

  Fundació de Roma

  Fundació de Roma
  Va ser al turó de Palatí per Rúmol, que era un lloc fèrtil, fàcil de defensar i passava per allà el riu Tíber. El riu Tíber el convertia en un lloc de pas obligat per els comerciants i per els viatgers que viatjaven per la península Itàlica.
 • -600 BCE

  Roma en mans dels estruc

  Al segle VI aC Roma va caure en mans d'un poble no llatí, que eren els estrucs. Aquesta destaca per el creixement urbanístic, contruien ponts, aqüeductes, cases, temples de pedre i murades. L'economia també es va desenvolupar, la ramaderia i l'agricultura vàren ser importants i va haver un creixement de les activitats artesanals i comercials.
 • -509 BCE

  Revolta romana

  Al 509 aC es va produir una revolta a Roma, varen expulsar als etrucsc i es va substituir la monarquia per la república, és a dir que el Roma va passar de ser sistema monàrquic a ser un República.
 • -500 BCE

  Tribu de la Plebs

  Tribu de la Plebs
  La tribu de la Plebs era un magistrat amb la funció de defensar els interessos dels plebeus.
 • -450 BCE

  Llei de les dotze taules

  Llei de les dotze taules
  La llei de les dotze taules era la complicació de les lleis pper escrit i de forma pública, amb la fi d'evitar els abusos a què eren sotmesos els Pebleus. És a dir que foren unes antigues lleis romanes.
 • -400 BCE

  Dret matrimoni

  Dret matrimoni
  Al segle IV aC el dret a contreure el matrimoni amb patricis i a les magistratures i al Senat
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -509 BCE

  Monarquía

  La monarquía era electiva és a dir que no s'heredava. Administrava la justícia, manava l'exèrcit i era summe sacerdot. El rei tenia l'ajuda d'un Senat que era format per els ancians de les famílies més importants. Roma va tenir 7 reis, 4 d'orien llatí i 3 d'origen estruc. Ròmul als anys 753-717 aC, Numa Pompili 717-672aC Tul·li Hostili 672-640aC, Ancus Marci 640-616 aC, Tarquini I 616-578 aC, Servi Tul·li 578-534 aC, Tarquini II el Superb 534-509 aC.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  República romana 1 (Assamblees i magistrats)

  Tenia assamblees i magistrats que es dividien el poder en tres institucions, els comicis, els magistrats i el Senat. Els comicis era una reunió de ciutadans romans encarregats de eligir els magistrats, posar lleis decidir sobre la pau i la guerra, els comicis eren dividits en 3 els comicis curiats, els tribunals i els centurials. Els magistrats eren ciutadans que exercien diversos càrrecs de govern i eren escollits anualment. I el Senat que eren 300 antics magistrats que tenien la vida política.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  República romana 2 (Patricis i Plebeus)

  La societat estava dividida en 5, els patricis que eren famílies riques i poderoses, els cavallers que eren Plebeus que s'havien enriquit, els Plebeus que eren comerciants, artesans i pagesos amb petites propietats, els lliberts que eren els esclaus que conseguien la llibertat i els esclaus que no eren considerats persones sinò objectes amb propiedat dels seus amos. Per una altra banda hi havia les dones que independentment de la riquesa que posseïen o del lloc d’origen.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  República romana 3 ( Els drets i la igualtat)

  Durant els primers temps de la República els patricis i els plebeus tenien drets polítics molt diferents. Els patricis van formar un govern aristocràtic i només ells podien formar part del Senat i convertir-se en magistrats. Els plebeus volien la igualtat amb els patricis ja que com a ciutadans pagaven imposts i anar a l’exèrcit però no podien participar en la política. Al llarg de la República varen aconseguir diversos drets.
 • Period:
  -27 BCE
  to
  476

  Imperi