A

Eix cronologic fets historics

 • Period: 1453 to

  Antic Regim

  És el període que inicia amb la caiguda de Constantinoble i termina amb la Revolució Francesa. En aquest període, el govern monàrquic principal va ser l’absolut i, segon els francesos, va durar des del 1789-1799.
 • Period: to

  Revolucio Anglesa

  Aquest és el període on la Revolució Anglesa va succeir, la del regne de Britània, en la qual es va ocasionar a causa del seu govern monàrquic actual, l'absolutista. Al final, van sortir guanyant.
 • Period: to

  Despotisme ilustrat

  Aquest va ser un tipus de govern el qual va sorgir en la monarquia absolutista, que era un que s'apropava més a l’actual, pero encara hi ha diferències clares. La frase que resumeix millor aquest sistema és "Todo por el pueblo, sin el pueblo"
 • Period: to

  La Il·lustracio

  Va ser un moviment cultural i intel·lectual el qual es va desenvolupar principalment a Europa, aquest pretenia derrocar, eventualment, el concepte de la Monarquia Absoluta. Això es va traduir a múltiples Revolucions.
 • Period: to

  Montesquieu

  Fou un filòsof francès del Segle de les Llums. El seu pensament ha de ser emmarcat dins de l'esperit crític de la Il·lustració francesa, si bé es desmarcarà d'altres autors de l'època per la seva recerca d'un coneixement més concret i empíric. És el principal teòric de la separació de poders, que s’aplica a moltes constitucions del món. Va influir en els pares fundadors dels Estats Units en la redacció de la Constitució dels Estats Units.
 • Period: to

  Guerra de Succesió

  Aquesta guerra va ser l'enfrontament internacional amb Espanya. L'actual rei en aquell moment era Carles II, el qual va morir al final de la guerra com a conseqüència. També, el nou rei va ser Felip V, el qual no tenia permís per ser rei de França.
 • Period: to

  Jean-Jaccques Rousseau

  Va ser un polímata suizo francòfon el qual va ser un símbol de la Revolució Francesa. Les seves idees van imprimir un gir copernicà a la pedagogia centrant-la en l'evolució natural del nen i en matèries directes i pràctiques, i les seves idees polítiques van influir en gran manera a la Revolució Francesa i al desenvolupament de les teories republicanes.
 • Period: to

  Revolucio Americana

  Aquest va ser la primera revolució de l’Era de les Revolucions, va ser la revolució de les tretze colònies situades a Amèrica, la qual més endavant es convertiria en els estats units d'Amèrica.
 • Period: to

  Emancipació D'America

  L'Emancipació Americana va ser un procés de causes d'Ordèn polític, econòmic, social i jurídic, que va aportar a què Amèrica fos el seu propi continent.
 • Constitucio del estats units

  Constitucio del estats units
  Aquesta va ser la constitució que va fer els estats units d'Amèrica un país oficial, separant sé de Britània. Aquest document és la constitució més antiga registrada en el món, actualment.
 • Period: to

  Revolucio Francesa

  Es considera el model de revolució política de la seva època. Va succeir tot això perquè en acabar el segle XVIII, la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat de la vella estructura de classes, així provocant aquesta Revolució.
 • Declaracio del Drets del Home i el Ciutada

  Declaracio del Drets del Home i el Ciutada
  Aquest és un text fonamental de la Revolució Francesa, que posava als drets de l’home com a universals. Hi va ser influïda per la doctrina de drets naturals.
 • Declaracio de drets de la dona i la ciutadana

  Declaracio de drets de la dona i la ciutadana
  Aquest és un altre dels textos fonamentals de la Revolució Francesa, a causa del fet que aquest, mencionant a l'anterior declaració de drets de l'home, va ser el primer a posar en practica l'emancipació femenina, un dels propòsits de la Revolució Francesa.
 • Period: to

  Regnat del Terror

  El regne del terror fou un període de la Revolució Francesa en què les lluites entre faccions polítiques rivals amb caràcter violent van portar a execucions massives a la guillotina, iniciat amb les Massacres del 2 de setembre. El fi d’aquesta època va venir amb el cop del 9 de termidor de l'Any II en què Robespierre, Saint-Just i d'altres dirigents del Terror acabaren condemnats a mort i executats.
 • Period: to

  L'Imperi Napoleonic

  Aquest va ser l’intent de Napoleó de fer un Imperi Roma, al principi va sortir bé, tenint moltes conquistes en el seu cinturó. Però, després, va resultar en múltiples derrotes que van portar al fet que Napoleó s’exiliés a una illa, en la qual va morir, així acabant amb el seu Imperi.
 • Period: to

  Guerra del Francés

  Aquesta guerra va ser un enfrontament entre el primer imperi Francès i Espanya, el qual va terminar amb el tractat de Valençay, que va imposar la pau entre França i Espanya, a més que Napoleó devia reconèixer a Ferran VII com a rei d'Espanya.
 • Period: to

  Restauracio absolutista

  Aquesta època va ser l’intent dels reis que encara seguien amb un estil de govern monàrquic de recuperar aquest estil a través de tota Europa. Això va acabar en el derrocament de l'Antic Règim, ja que va fallar estrepitosament.
 • Revolucio de 1830

  Revolucio de 1830
  Va ser una Revolució que va durar tres dies, a causa que la raó era pel seu govern autocràtic, i també contra el seu rei actual, Carles X. Tot això va ser per les noves lleis que hi va instaurar injustament, i iva en contra de tot el que la Revolució Francesa hi volia. Al final, van aconseguir exiliar-lo.
 • Period: to

  Regnat d'Isabel

  El regnat d'Isabel II d'Espanya és el període de la història d'Espanya en què l'estat es constitueix com una monarquia constitucional i la promulgació de la Constitució espanyola de 1837. Durant la minoria d'edat d'Isabel II d'Espanya s'establí la regència de la seva mare, Maria Cristina de Borbó en arribar a la majoria d'edat la personalitat de la Reina Isabel, amb un caràcter acriaturat. Va tenir en conseqüència, va impedir que el degut trànsit de l'Antic Règim a un model liberal culminés.
 • Period: to

  Revolucions del 1848

  Les Revolucions del 1848, o també dites "La primavera de los Pueblos", van ser múltiples Revolucions que buscaven acabar amb la tirania de l’Europa Restauradora. Això va succeir a tota Europa, i va portar a desenvolupar els governs a tots els llocs del mon.
 • Unificacio Italiana

  Unificacio Italiana
  Va ser l'any on Itàlia es va unificar completament, després de distints anys el regne de Cerdanya va unificar a tota Itàlia. I tal com he mencionat, això és degut al fet que el regne de Cerdanya va conquerir tota la part on se situaria Itàlia.
 • Unificacio Alemana

  Unificacio Alemana
  Va ser el dia que Alemanya va ser fundada, ja que tots els estats que hi estaven en el lloc on ara es troba Alemanya es van ajuntar en un sol país. Tot això va ser perquè es va crear un mercat únic en la regió.