Cronologia Imperialisme

  • Guerres de l'Opi

    Guerres de l'Opi
    A la Xina, totes les potències europees volien ser presents en un mercat tan important a causa la nombrosa població. Per mitjà de les Guerres de l'Opi entre la Xina i l'Imperi britànic, van forçar l'obertura del comerç i l'entrada d'interessos occidentals en l'explotació de les seves riqueses.
  • Construcció del Canal de Suez

    Construcció del Canal de Suez
    És un canal artificial que enllaça el mar Mediterrani amb el mar Roig a través de l'Istme de Suez i aïllant la península del Sinaí. Es troba en territori egipci, va se construït per Ferdinand de Lesseps.
    Te una longitud de 162,2 km. Aquest canal es important per a l'abastiment europeu de petroli i pel comerç mundial en general.
  • Conflictes Anglobòers

    Conflictes Anglobòers
    Un incident greu va ser els conflictes anglobòers, en el qual els britànics es van enfrontar amb els colons holandesos (bòers) instal·lats a la zona sud-africana des del segle XVI, en formato havien les repúbliques del Transvaal i l'Estat Lliure d'Orange.
  • Conferència de Berlín

    Conferència de Berlín
    L'imperialisme del segle XIX va tenir un caràcter bel·licós, amb guerres constants. El xoc d'interessos entre les potències rivals pel repartiment d'Àfrica va a impulsar la convocatòria de la Conferència de Berlín (1885). Aquí es van decidir les normes per repartir-se el territori i les zones que ocuparia cada potència.
  • Incident de Fashoda

    Incident de Fashoda
    L'enfrontament dels interessos imperialistes es va fer inevitable. D'aquesta manera, França i Anglaterra van topar l'any 1898 en un territori a l'est del llac Txad (Sudan) anomenat Fashoda, i la guerra va estar a punt d'esclatar.
  • Revolta dels Bòxers

    Revolta dels Bòxers
    La rebel·lió dels bòxers va ser l'expressió del descontentament xinès davant de les ingerències econòmiques i polítiques de les potències europees, evidenciades a través de les "guerres de l'opi" contra Gran Bretanya i contra el Japó