L'origen de la vida

  • 354 BCE

    Generació Espontània

    Generació Espontània
    Aristòtil va crear aquesta teoria que consistia en que els èssers vius neixen de la matèria inorgànica.
  • van Helmont (generació espontània i experiment)

    van Helmont (generació espontània i experiment)
    A partir de material inert apareix vida de forma espontània. Van Helmont defensava que si s'embolcallava un grapat de blat en roba suada i es deixava uns dies a un armari tancat, apareixerien ratolins. Al fer l'experiment, efectivament van aparèixer ratolins al armari, mentre que el blat havia desaparegut i la roba estava rossegada.
    Van Helmont va arribar a escriure un llibre on explicava què s'havia defer per crear un tipus de vida o un altre.
  • Experiment Francesco Redi.

    Experiment Francesco Redi.
    La seva teoria va ser que la vida prové d'un altre èsser viu. El seu experiment consistia en posar dos recipients amb carn, un tapat i l'altre sense. Els resultats van ser que en el tapat no va apareixer cap èsser viu i en el obert sí. Amb això va demostar la seva teoria però no la van acceptar.
  • L'experiment de Pasteur

    L'experiment de Pasteur
    A la segona meitat del segle XIX, Louis Pasteur va realitzar una
    sèrie d'experiments que van provar definitivament que els
    microbis s'originaven a partir d'altres microorganismes
  • Period: to

    Panspèrmia

    Segons aquesta teoria, és possible que la vida s'originés en algun lloc de l'Univers i arribés a la Terra a través de restes de cometes i meteorits.
  • Coacervats

    Coacervats
    Són els precursors de les cèl·lules i els èssers vius més antics. Són conjunts de molècules delimitades per una membrana amb la capacitat de autoreproduïr-se creant cèl·lules més complexes.
  • Síntesi abiòtica d'Oparin i Haldane

    Síntesi abiòtica d'Oparin i Haldane
    Suggereix que la vida va sorgir gradualment a partir de la síntesi de molècules orgàniques.
  • Experiment de Miller

    Experiment de Miller
    En un circuit de tubs tancat amb dos recipients, va posar CH4, NH3, H2O, H2. En un dels recipients hi havia aigua sotmesa a calor perquè s'evaporés. Al vapor d'aigua se li afegien els gasos i anaven cap a l'altre recipient el qual tenia un par d'elèctrodes que sotmetien aquests gasos a descàrregues elèctriques. Després aquests gasos passen per un condensador tornant-se líquid i tornant al primer recipient. D'aquesta manera volia simular la Terra primitiva i crear matèria orgànica.
  • 1r Experiment de Joan Oró

    Joan Oró va aconseguir sintetitzar àcids nucleics afegint àcid cianhídric a l'experiment de Miller i va aconseguir sintetitzar adenina,que és un component ribonucleòtid.
  • 2n experiment de Joan Oró

    L'any 1962, va tornar a fer el mateix experiment, però aquest cop va afegir formaldehid, i va aconseguir la síntesi de dos sucres, ribosa i desoxiribosa, components de l'ARN i l'ADN.
  • Lynn Margulis

    Lynn Margulis
    Les cèl·lules eucariotes (les animals, les de fongs i les vegetals) procedeixen de la incorporació successiva de cèl·lules procariotes (bacteris), que anirien passant a formar part dels diferents orgànuls, com els mitocondris o els cloroplasts.