Nelson

נלסון מנדלה

  • ילדותו של נלסון

    ילדותו של נלסון
    נלסון מנדלה נולד בדרום אפריקה בשנת 1918,וגדל בזמן משטר האפרטהייד.כשהתבגר למד משפטים באוניברסיטה.אחרי שסיים את לימודיו,הקים משרד של עורכי דין,והיה עורך הדין השחור הראשון בדרום אפריקה,שעשה זאת.
  • נלסון מצטרף לתנועת ההתנגדות של השחורים נגד הלבנים

    נלסון מצטרף לתנועת ההתנגדות של השחורים נגד הלבנים
    בשנת 1942 הצטרף נלסון מנדלה לתנועת ההתנגדות של השחורים לשלטון הלבנים בדרום אפריקה,שנקראה "הקונגרס הלאומי האפריקני".נלסון הפך למנהיג בולט בתנועה,ובזכותו היא גדלה ומשכה הרבה אנשים.
  • טבח שארפאוויל ונסלון נשלח לכלא

    טבח שארפאוויל ונסלון נשלח לכלא
    בשנת 1960 היה בדרום אפריקה אירוע קשה:טבח שארפאוויל.באירוע זה יצאו שחורים רבים להפגין נגד שלטון הלבנים הגזעני,וכוחות המשטרה הרגו ופצעו רבים מהם.לאחר אירוע זה החליט שלטון הלבנים שתנועת הקונגרס הלאומי האפריקני לא חוקית,והמנהיג-מנדלה-נשלח למאסר.
  • נסלון משתחרר מהכלא

    נסלון משתחרר מהכלא
    בשנת 1961 נלסון שוחרר מן הכלא.הוא המשיך בסתר את פעילותו למען שיוויון זכויות לשחורים
  • המשפט החשוב של נסלון ונלסון נשלח לכלא

    המשפט החשוב של נסלון ונלסון נשלח לכלא
    בשנת 1963 נלסון שוב נאסר,והואשם בקשירת קשר נגד השלטון ובפעילות חבלנית . במהלך המשפט נשא נאומים חשובים נגד האפרטהייד ונגד הגזענות . בסיום המשפט אמר : " לחמתי נגד שליטה של לבנים , ולחמתי נגד שליטה של שחורים . הרעיון , שאני נאבק למענו , הוא של חברה דמוקרטית וחופשית . בחברה זאת כל בני האדם חיים ביחד בהרמוניה , בשוויון הזדמנויות . זה הרעיון שאני מקווה לחיות למענו ולהשיגו . אך , אם נדרש , אני מוכן גם למות למענו " .
  • מאסר עולם של 27 שנים

    מאסר עולם של 27 שנים
    הפעם השופטים הלבנים שולחים את נלסון למאסר עולם.מנדלה ישב בכלא 27 שנים,אך המשיך להנהיג את תנועת ההתנגדות מן הכלא.הוא שוחרר רק אחרי שבוטל משטר האפרטהייד בארצו-בשנת 1990.
  • !נלסון מנדלה חוזר להנהיג

    !נלסון מנדלה חוזר להנהיג
    עם שחרורו חזר מנדלה לעמוד בראש תנועת "הקונגרס הלאומי האפריקני".כל הכבוד
  • נלסון מקבל פרס

    נלסון מקבל פרס
    .בשנת 1993 נסלון מנדלה מקבל פרס נובל לשלום
  • נלסון נבחר לנשיא המדינה

    נלסון נבחר לנשיא המדינה
    בשנת 1994 נערכו בחירות בדרום–אפריקה , והפעם , לראשונה , השתתפו בהן גם התושבים השחורים . בבחירות אלה נבחר נלסון מנדלה לכהונת נשיא דרום–אפריקה .
  • פעולותיו של נסלון

    פעולותיו של נסלון
    אחת הפעולות הראשונות שעשה מנדלה כנשיא , הייתה הקמת ועדות שנקראו " ועדות האמת והפיוס . " הוועדות הוקמו כדי למנוע סכנה , שהשחורים ינקמו בלבנים על העוול הממושך שנגרם להם . לוועדות היו מספר מטרות : לחקור את העבר הקשה של דרום אפריקה ולהוציא את האמת אל האור:להעניק חנינה לאנשים,שהיו שותפים לפשעי ההפרדה הגזעית ואשר התחרטו על כך:להוביל את המדינה לפיוס בין כל אזרחיה,שחורים ולבנים:להכיר בזכות לשוויון של כל תושבי המדינה.