Revolució francesa

REVOLUCIÓ FRANCESA

  • Mort del monarca Lluís XV

    Mort del monarca Lluís XV
    Açó dona lloc a què el seu fill Lluís XVI es fique al cap del tro francés juntament amb la seua dona Maria Antonieta.
  • 1a ETAPA:

    1a ETAPA:
    A partir d'aquest moment ocorren una sèrie d'esdeveniments que portaran a terme el somni de la República Francesa, per deixar darrere la corrupció de la monarquia i els escàndols protagonitzats per la classe alta francesa. Aquest va ser el súmmum que derramà el got per al poble i, impulsats per la frustració de les constants crisis agràries, el sentiment d'igualtat desitjat per la burgesia i altres circumstàncies van causar que s'iniciara el procés que coneguem com Revolució Francesa.
  • Crisis Agrària

    Crisis Agrària
    La crisi agrària, comercial i financera era total.
    El poble moria de fam, i la burgesia perdia cada vegada més la seua bona situació econòmica.
    Davant la pressió i temor imposades pel poble, es va convocar a la junta dels nobles per a trobar una solució.
  • Estats Generals II

    Estats Generals II
    Ja oberts, aquests es van distribuir de la següent manera:
    · Noblesa, comptava amb 1 vot i 300 representants.
    · Clergat, comptava amb 1 vot i 300 representants.
    · Tercer Estat (constituït per la burgesia) comptava amb 1 vot i 600 representants.
    Davant la distribució desigual, el tercer estat demanà al rei que el vot fora per persona i no per estament. El rei es negà i el tercer estat creà L'assemblea Nacional, en la qual jurà no descansar fins atorgar una Constitució a França.
  • Estats Generals I

    Estats Generals I
    La pressió popular va obligar a Lluís XVI a convocar els Estats Generals, encara que aquest es va mostrar en contra d'aquesta proposta. Però no li quedava altra opció que obrir-los si volia imposar uns nous impostos per a la noblesa. (Aquesta decisió fou proporcionada pels ministres de Lluís XVI, que van trobar en aquesta una de les millors propostes que hi havia en el moment per a solucionar la crisi econòmica per la que travessava França)
  • Creació de l'Assemblea Nacional

    Creació de l'Assemblea Nacional
    Al principi, el rei tractà de tancar-la però davant la insistència finalment va cedir a la creació d'una Constitució per a França.
    Amb el pas del temps i l'aprovació del rei, es creà la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, amb la qual es van fer realitat els principis de la Il·lustració. Alguns dels Drets que la constituien eren:
    · Els homes naixen lliures i iguals pel que fa als seus drets.
    · La llibertat consisteix a poder fer tot allò que no cause perjudicis als altres.
  • Constitució Civil del Clero

    Constitució Civil del Clero
    Es creà la Constitució Civil del clero, que establia que els bisbes i els rectors passaven a cobrar un salari de l'Estat i eren elegits per votació. Aquestes mesures van provocar el descontent d'una part del clero i l'emigració de la noblesa cap als països europeus. Aquests dos grups es van convertir en contrarrevolucionaris i van espandir una campanya per fer acabar la revolució.
  • Constitució Legislativa: Primera Constitució de França

    Constitució Legislativa: Primera Constitució de França
    En aquest any va ser proclamada la primera Constitució de França que va provocar l'intent de fugida a Àustria (on hi havia una monarquia absoluta de la qual era família la reina Maria Antonieta) per part de la familia reial. Aquesta no va eixir correctament, ja que pel camí de fugida van ser reconeguts i empresonats
  • Proclamació de la República

    Proclamació de la República
    Es va proclamar la República Francesa, i Àustria i Prússia (entre altres) foren alguns dels països que es van enfrontar als francesos per por a què els seus sistemes de govern (Monarquia Absoluta) es veren amenaçades. Temien que, si els seus habitants feien revoltes, podrien llevar-los del poder i acabar amb la seua comoditat i poder total sobre els seus grans territoris.
  • 2a ETAPA:

    2a ETAPA:
    Proclamació de la 1a República Francesa
  • Execució de Lluís XVI

    Execució de Lluís XVI
    El 21 de gener de 1793 Lluís XVI fou executat a la guillotina juntament amb tota la seua família acusat de traició a la República Francesa. Immediatament després els jacobins, liderats per Maximilien Robespierre i amb el suport dels sans-culottes, van prendre el poder i van imposar una dictadura coneguda com: "Època del Terror".
  • Fi de "l'Època del Terror"

    Fi de "l'Època del Terror"
    En aquest any va finalitzar "l'Època del Terror" i això suposà la caiguda de Robespierre i els seus seguidors, que van ser sentenciats a pena de mort a la guillotina. El fi d'aquesta época, fou portat a terme per part dels diputats més moderats, que estaven farts d'haver de soportar el govern que havien realitzat els jacobins.
  • Creació del Directori

    Creació del Directori
    Aquesta es porta a terme després de l'Execució de Robespierre. Consistia en un govern més conservador compost per 5 membres, creada pels girondins.
  • Aprovació d'una nova Constitució

    Aprovació d'una nova Constitució
    La creació de la nova Constitució va restablir el sufragi censatari, que és un símbol del poder de la burgesia. Aquesta va ser aprovada pel Directori.
  • Colp d'Estat de Napoleó

    Colp d'Estat de Napoleó
    La convocatòria de Napoleó va sorgir per part dels girondins, perquè volien aconseguir pau en França per poder comercialitzar tranquil·lament. Aquesta decisió va portar al fet de què els mateixos girondins renunciaren a la seua llibertat i al poder de prendre decisions per si mateixos per tal de resoldre els conflictes interiors i exteriors que es vivien a França.
  • Napoleó, nou Cónsol Vitalici

    Napoleó, nou Cónsol Vitalici
    Napoleó va crear un consolat en el qual governaven 3 cónsols; el primer d'ells era únicament d'ell. Aquest càrrec li va permetre dur a terme reformes que posaren fi a la inestabilitat política i econòmica de França.