Revolució Francesa

 • Carles I: Guerra civil Britànica

  Carles I: Guerra civil Britànica
  Cuan Carles I arriba al tró d'Anglaterra volia gobernar sense un parlament que el limites, a causa d'això, esclata una guerra civil entre Carles I i els seus seguidors i el parlament d'Anglaterra. Conclou amb la victòria del parlament i amb la final de l'execució del rei ajusticiat pel poble per primera vegada.
 • Parlementarisme Anglés

  Parlementarisme Anglés
  Quan gairebe tota Europa eren monarquies absolutistes, hi havia dos paisos que tenien un parlament gobernat per la noblesa, per el clero i l'alta burgesia que limitaven el poder del rei i se'l repartien entre ells, aquests paÏsos eren Països Baixos i Anglaterra.
 • Restebliment de la monarquia amb Carles II

  Restebliment de la monarquia amb Carles II
  En 1660 restableixen la monarquia Britànica dels Stuard amb Carles II, el cual està sota el control del parlament.
 • L'Habeas Corpus

  L'Habeas Corpus
  En el 1679 el parlament Britànic aprova l'Habeas Corpus, una llei que diu:
  - Sí a la llibertat individual.
  - Fi de les detencions arbitràries.
 • Nou Rei Jacob II en la 2na Revolució i Guillem d'Orange

  Nou Rei Jacob II en la 2na Revolució i Guillem d'Orange
  Jacob II com la família Stuard arriba al tró d'Anglaterra l'any 1689, en el cual fa una nova revolució contra el parlament Britànic amb un altre vegada la derrota de la monarquia Stuard. El parlament busca una nova família de monarques a Holanda ja que com ells tenen un parlament. Finalment elegeixen com a rei a Guillem d'Orange que estava casat amb la filla de Jacob II i l'obliguen a firmar la Bill of Rights que consistia en separar els poders legislatiu i execotiu entre el parlament.
 • John Locke escriu: "Algunos pensamientos sobre la educación"

  John Locke escriu: "Algunos pensamientos sobre la educación"
 • Montesquieu escriu: "El espíritu de las leyes"

  Montesquieu escriu: "El espíritu de las leyes"
 • Diderot i d'Alembert escriuen la primera enciclopèdia

  Diderot i d'Alembert escriuen la primera enciclopèdia
 • Voltaire va escriure un conte titulat: "El optimismo"

  Voltaire va escriure un conte titulat: "El optimismo"
 • Rouseau escriu: "El contrato social"

  Rouseau escriu: "El contrato social"
 • Declaració d'Independència de E.E.U.U

  Declaració d'Independència de E.E.U.U
  Per diversos motius, les 13 colònies angleses es van revelar contra el parlament anglès, entre ells era que no tenien representació en el parlament anglès.
  Franca va ajudar econòmicament i militarment en la revolució dels Estats Units.
  5 anys més tard els Estats Units obtenen la victòria contra Anglaterra i en 1783, Angleterra reconeix a Estats Units com a un estat independent.
 • 1ra Constitució de la Història

  1ra Constitució de la Història
  En 1787 es forma la primera constitució de la història gràcies als Estats Units en la cual es produeix una divisió de poders, es forma una estructura de república i la declaració dels Drets per els ciutadans.
 • Period: to

  Revolució Francesa

  Després de que el 3r Estat va d'haver d'aguantar 5 anys seguits sent machacats pels privilegiats, pujant impostos i pasant fam, finalment la gent del poble influenciada per la il·lustració, aconsegueixen que el rei reconeixi l'Assamblea Nacional Constituient.
 • Period: to

  La fugida del rei

  El poble va començar a molestarse, ja que els únics que podien votar eren els homes amb cert poder adquisitiu, apart de que el rei tenia dret a vet. El 20 de Juny de 1791 el monarca va intentar fugir amb la seva família, al 1792 Lluis XVI i força privilegiats pacten amb Austria atacar França per restablir l'ordre, el qual va ser empresonat i acusat de traidor.
 • Period: to

  Girondins

  S'acaba la monarquia, decideixen crear un nou sistema de gobern, la republica, començen els Girondins (1792-1793), reformistes majoritariament formats per la burgesia dedicada a negocis comercials, creuen en la revolució però no en executar al rei ja que si no estarian indefensos devant tota Europa. Al final per votacions acaben per executar al Rei i a la Reina, les monarquies europees començen a presionar a Europa, els Jacobins presionen i provoquen tensions internes.
 • Period: to

  Jacobins

  Els girondins acaben sent decapitats per els Jacobins, ja que pensaven que estaven en contra de la revolució, els Jacobins formats per la burgesia i professions liberals, volien portar la revolució al maxim, es fa nova constitució: la sobiralia popular i el sufragi universal directe. Comença política de terror, qualsevol sospitos tindria un judici rapid, es crea el comité de salut publica. Molta gent va morir a la guillotina, es va crear una educació universal i un exercit format pel poble.
 • Period: to

  Directori

  Cop d'estat anomenat "Termidor", la gent tenia por dels Jacobins i amb la seva mentalitat es perdia la llibertat i la igualtat. L'alta burgesia es fa amb el poder de frança, constitucio del 1795, retorn sufragi censatari i retall de les reformes socials, va ser un periode anarquic amb tensions al carrer, l'exercit va ser la unica institució capaç de mantenir l'ordre dins i fora, exercits invasors, acaba amb l'ascens de prestigi del general Napoleó Bonaparte.