• Cinema Sonor

  Cinema Sonor
  La primera exhibició pública coneguda de cinema sonor projectat va tenir lloc a París el 1900, però passarien dècades abans que la sincronització fiable fos comercialment pràctica. Va ser un important pas per poder disfrutar del art del cinema. El seu inventor va ser Thomas Alva Edison.
 • Lavadora elèctrica

  Lavadora elèctrica
  El nord-americà Alva J. Fisher crea la primera rentadora elèctrica, precursora de la que avui fem servir. Consistia en un motor que feia rodar un tambor metàl·lic.
 • Ràdio

  Es va realitzar a la nit de Nadal de 1906, des de Brant Rock Station, Massachusetts, en la qual es va poder escoltar la cançó "Oh Holy Night" i uns passatges recitats de la Bíblia. Guglielmo Marconi va ser l'inventor.
 • Cremallera

  Cremallera
  Gideon Sundback va ser l'inventor. Va inventar el Hookless Fastener el 1913, el va patentar el 1917 com el "sostenidor separable", i va ajudar a Judson a millorar la cremallera.
 • 1ª Central Nuclear

  1ª Central Nuclear
  Va ser una central nuclear soviètica situada a Obninsk, a 80 km de Moscou, i que va entrar en funcionament el 25 de juliol de 1954, convertint-se en la primera central nuclear civil de la història. El seu operador va ser Rosenergoatom.
 • 1r satèl·lit artificial

  1r satèl·lit artificial
  La Unió Soviètica llançava a l'espai l'Sputnik 1, que amb 83 quilograms i de la mida aproximat d'una pilota de bàsquet, es va convertir en el primer satèl·lit de fabricació humana a orbitar la Terra. Serguei Korolev, un brillant científic
 • Skateboard

  Skateboard
  Creat per Alf Jensen en 1957. Una taula plana, recta, de color vermell i amb rodes d'acer. A la dècada dels 60 petits fabricants de taules de surf de el sud de Califòrnia van començar a construir taules de skate de manera més professional. Es van començar a muntar equips per patrocinar l'esport. A més un petit programa de la televisió nord-americana anomenat "Surf 's Up" va ajudar a promoure el skate com una cosa nova, fresc i divertit de fer entre la gent jove.
 • Cor artificial

  Cor artificial
  Paul Winchell va ser el creador. Denton A. Cooley i diumenge Liotta li van reemplaçar el cor a un home moribund per un cor mecànic ubicat dins del seu pit, aquesta operació es va realitzar a manera de pont per permetre un trasplantament en el Texas Heart Institute a Houston.
 • Microones

  Microones
  Percy Spencer va ser l'enginyer del invent. Un científic estava estudiant com millorar el funcionament del radar per una empresa. Hi era menjant xocolata quan sense voler va acercar el xocolata a l'experiment i es va fondre, va provar amb altres aliments i es calentaven.
 • Internet

  Internet
  Els inicis d'Interneet van surgir en plena guerra freda, Estats Units crea una xarxa exclusivament militar, amb l'objectiu que en l'hipotètic cas d'un atac rus es pogués tenir accés a la informació militar des de qualsevol punt. Tim Berner Lee va descriure per primera vegada el protocol de transferències d'hipertextos que donaria lloc a la primera web utilitzant tres nous recursos.
 • Receptor GPS

  Receptor GPS
  Va ser desenvolupat originalment pel Departament de Defensa (Dod) dels Estats Units dins el programa NAVSTAR.
  Ivan A. Getting, Roger L. Easton i Bradford Parkinson són els principals creadors.
 • Cub de Rubik

  Cub de Rubik
  Els primers exemplars de la galleda de Rubik van sortir a la venda a finals de 1977 a botigues de joguines de Budapest. La galleda màgica s'unia per mitjà de peces de plàstic ensamblades entre si que prevenien que les peces es separessin, a diferència dels imants en el disseny de Nichols. Ernő Rubik ho va inventar.
 • CD

  CD
  El disc compacte va ser creat el 1979 per l'holandès Kees Schouhamer Immink, de Philips, i el japonès Toshitada Doi, de Sony.
  L'inventor en si és James Russell, un físic de Bremerton (EE. UU) que va patentar el 1966 la idea de poder llegir un contingut mitjançant un raig.
 • Impressora 3D

  Impressora 3D
  Chuck Hull va ser el creador. Un dia es va dirigir al seu cap amb una idea: volia col·locar centenars de capes de plàstic, una damunt d'una altra, i aprofitar la llum ultraviolada per donar-los diferents formes. S'utilitza la tecnologia per crear un model 3D a partir d'una imatge i permet que els usuaris provin un disseny abans que aquest inverteixi en la fabricació de el model definitiu.
 • Nintendo Wii

  Nintendo Wii
  Wii és el nom de la videoconsola de setena generació de la companyia japonesa Nintendo. Coneguda en un principi amb el nom de Nintendo Revolution. La videoconsola es va presentar al món en la conferència que Nintendo feu al E3 del 2005, a mans del president de la companyia, Satoru Iwata.
 • Iphone

  Iphone
  Steve Jobs va fer història a l'presentar el primer iPhone. La pantalla de 3,5 polzades va ser pionera en la seva classe a l'comptar amb un monitor tàctil que combinava a un iPod amb un navegador web amb un telèfon.