Horror

 • Period: to

  Oplysningstiden og romantikken på

 • Period: to

  grotisk litteratur

 • Definition af horror og gotisk litteratur

  Definition af horror og gotisk litteratur
  gotisk litteratur, en især engelsksproget litteratur, der beskæftiger sig med menneskets frygt for det ukendte og ukontrollable. Uhyggelige væsener, dobbeltgængere, spøgelser og vampyrer huserer i et truende univers af dystre borge og underjordiske gange — senere i storbyers labyrintiske virvar og forfald.
 • Oplysningstiden og romantikken på

  Romantikken er en betegnelse på en æstetisk tankestrømning inden for den europæiske kultur. Den begyndte fra starten af 1800-tallet og varede til realismen og naturalismen, eller for musikkens vedkommende impressionismen.
  Oplysningstiden var en periode i Europas historie fra omkring 1690 til omkring 1800. Begrebet "oplysning" hentyder til, at filosofien og naturvidenskaben udvidede menneskets viden om verden og brugte resultatet til at sætte spørgsmålstegn ved autoriteter som kongemagt og kirke
 • Ingemann, B.S, Af Nattevandrerinden. En romance (1813)

  Ingemann, B.S, Af Nattevandrerinden. En romance (1813)
  Bernhard Severin Ingemann (28. maj 1789 i Torkilstrup - 24. februar 1862 i Sorø) var en dansk salmedigter og forfatter af historiske romaner. Ingemann var gift med maleren Lucie Mandix, som bl.a. har malet den oprindelige altertavle i Hammer Kirke.
  Ingemann arbejdede ved Sorø Akademi, hvor han var lektor i dansk sprog og litteratur. Bl.a. skrev han: Morgensalmer til Brug for Eleverne i Sorøe Academies Skole (1822) og Morgensange for Børn (1837).
 • Period: to

  Ingemann, B.S, Af Nattevandrerinden. En romance (1813)

 • Period: to

  Præsentationer: ­ Det victorianske samfund ­ Gotiske elementer i Dracula ­ Vlad Tepes ­ Bram Stoker Klip fra Coppolas Dracula fra 1992: scene 2 og 9.

 • Det bankende hjerte

  Det bankende hjerte
  "The Tell-Tale Heart" er en novelle af Edgar Allan Poe første gang udgivet i 1843. Heraf følger en unavngiven fortæller, der insisterer på sin sunde fornuft, efter at myrde en gammel mand med en "grib øje". Mordet er nøje udregnet, og morderen skjuler kroppen ved opsplitning af det og gemmer det under gulvbrædderne. I sidste ende fortællerens skyld manifesterer sig i den hallucination, at mandens hjerte stadig slår under gulvbrædderne.
 • Period: to

  Stevenson, Robert Louis, Dr. Jekyll og Mr. Hyde. (værklæsning)

  Dr. Jekyll og Mr. Hyde egentlig The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, er en kortroman fra 1886 af Robert Louis Stevenson.
  Dr. Jekyll og Mr. Hyde er fortællingens hovedperson(er).
 • Dr. Jekyll og Mr. Hyde egentlig The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, er en kortroman fra 1886 af Robert Louis Stevenson.Dr. Jekyll og Mr. Hyde er fortællingens hovedperson(er).

  Dr. Jekyll og Mr. Hyde egentlig The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, er en kortroman fra 1886 af Robert Louis Stevenson.Dr. Jekyll og Mr. Hyde er fortællingens hovedperson(er).
 • King, Stephen, Carrie. Uddrag fra Krogh, Ebbe og Finn Lykke Schmidt, Gys, splat og Freud. Kbh.: Dansklærerforeningen, 2003.

  King, Stephen, Carrie. Uddrag fra Krogh, Ebbe og Finn Lykke Schmidt, Gys, splat og Freud. Kbh.: Dansklærerforeningen, 2003.
  Stephen Edwin King (født 21. september, 1947 i Portland Maine), er en succesfuld amerikansk forfatter, der især er kendt for sine gyserromaner. Han er gift med forfatterinden Tabitha King og bosat i Bangor, Maine i USA. King's bøger er ekstremt populære og blandt de bedst sælgende bøger nogensinde. Han har desuden skrevet manuskripter til film og tv-serier.
  King's hovedpersoner er ofte almindelige mellemklassefamilier, børn, og ofte forfattere, der bliver kastet ud i tiltagende rædselsvækkende o
 • Jackson, Shirley."Lotteriet" .

  Jackson, Shirley."Lotteriet" .
  Lotteriet af Shirley Jackson
  16. november 2008 | Forfatter: Jette
  Det er mandag d. 27. juni. Dagen hvor det årlige lotteri skal trækkes. I nogen byer er der så mange indbyggere, at lotteriet løber over flere dage, men her kan det klares inden middag. Rundt omkring samler børnene sten sammen, mens de voksne langsomt samles på torvet, hvor udtrækningen foregår. Hr Summers står for trækningen, og selvom det oprindelige tilbehør til trækningen for længst er gået tabt, holder han stadig fast på enke
 • "Postmodernisme" fra leksikonet i Litteraturens veje.

  postmodernisme, en række delvis forbundne retninger, der siden 1970'erne har gjort sig gældende inden for filosofi, arkitektur, billedkunst, litteratur, dans, film og sociologi. Begrebet er ikke entydigt, men alle retninger forholder sig til modernismen, enten i form af en videreførelse af den eller et opgør med den.
 • De første 15 min. af Lars von triers Riget, afsnit 1, sæson 1

  De første 15 min. af Lars von triers Riget, afsnit 1, sæson 1
  http://www.dr.dk/K/Film/Tema/145723.htm Da Riget første gang løb over de danske TV-skærme i 1994, gjorde serien på rekordtid Lars von Trier til et household name – ikke længere bare kendt af filmconaisseurs, men af Hr. og Fru Danmark. På mærkværdig vis lykkedes det von Trier at få hele Danmark til at se med på en mildest talt bizar blanding af folkekomedie, sæbeopera og spøgelsesgyser, der ellers nok skulle kunne få tante Oda til at få aftenkaffen galt i halsen.
 • Stoker, Bram, Dracula (uddrag).Uddrag fra Krogh, Ebbe og Finn Lykke Schmidt, Gys, splat og Freud. Kbh: Dansklærerforeningen, 2003.

 • "Freuds psykoanalyse og det litterære gys" fra Krogh, Ebbe og Finn Lykke Schmidt, Gys, splat og Freud. Kbh: Dansklærerforeningen, 2003.

 • Film: Lad den rette komme ind, Tomas Alfredson, 2008.

 • Poe, Edgar Allen, "Det bankende hjerte".