La cronologia dels fets històrics

By doha.07
 • Naixement de l’automòbil

  Naixement de l’automòbil
  La història de l'automòbil es remunta a l'any 1769 amb la creació de vehicles propulsats amb màquina de vapor capaços de transportar passatgers.La història de l'automòbil es relaciona amb els diferents components que formen aquesta mena de vehicles: motor, transmissió, xassís, carrosseria, habitacle i accessoris. Una relació completa i detallada de les parts implicades seria molt més llarga, però la llista anterior simplificada és prou representativa.
 • incendi de la ciutat de Chicago

  incendi de la ciutat de Chicago
  El Gran incendi de Chicago va començar al dia 8 d'octubre de 1871, a l'estable que Patrick O'Leary i la seva esposa tenien darrere casa seva, 137 del carrer DeKoven, en el sector oest de Chicago. No se sap del cert què va provocar l'incendi.
 • Conferència de Berlín

  Conferència de Berlín
  La Conferència de Berlín, també coneguda com la Conferència del Congo,celebrada entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín (Imperi alemany), va ser convocada per França i el Regne Unit i organitzada per Otto von Bismarck, per tal de resoldre els problemes que implicava l'expansió colonial a l'Àfrica i resoldre'n el repartiment.
 • Fundació de la Segona Internacional

  Fundació de la Segona Internacional
  La Segona Internacional va ser una organització creada el 1889 pels partits socialistes i socialdemòcrates que desitjaven coordinar l'activitat internacional del moviment obrer que s'havien format en gran part dels països europeus. Va continuar el treball de la Primera Internacional fins a la seva dissolució el 1916.
 • Atemptat de Sarajevo

  Atemptat de Sarajevo
  L'atemptat de Sarajevo és el terme amb què es coneix una sèrie d'atacs que van incloure l'assassinat, el 28 de juny de 1914, de l'hereu de la corona de l'Imperi austrohongarès, l'arxiduc Francesc Ferran d'Àustria, i de la seva dona, la duquessa Sofia Chotek, a Sarajevo, capital de la província imperial de Bòsnia i Hercegovina.
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  El Tractat de Versalles de 1919 va ser un intent de reconstrucció d'Europa després de la Primera Guerra Mundial. Després de sis mesos de negociacions a la Conferència de París de 1919, el Tractat fou signat com a culminació de l'Armistici de Compiegne de 1918, acordat amb Alemanya l'11 de novembre de 1918, amb el qual s'havia posat fi als combats.