Filips Internet Historia

By SKOGGY
 • Fildelning

  Det första fildeningen ägde rum!
 • Period: to

  IPV4

  IPv4 eller Internet Protocol version 4 är version fyra av internetprotokollet. IPv4 var den första versionen som fick stor spridning och är idag den version som Internet i huvudsak baseras på.
 • Virus

  Första dator viruset härjade runt på internet!
 • Epson HX.20 Världens första bärbara dator.

  Världens första bärbara dator är Epson HX.20 som är ett tangent bort med massor av knappar och en liten display i mitten.
 • Dell

  Dell är en amerikansk datortillverkare grundad i Austin, Texas 1984 av Michael Dell. Dell tillverkar datorprodukter, såsom skrivbordsdatorer, arbetsstationer, notebooks, handdatorer, servrar, lagringssystem, nätverksutrustning, skrivare, TV-apparater med mera. Dell har specialiserat sig på att varje dator är speciellt anpassad för kundens egna behov och önskemål. Tidigare var varje dator specialbyggd och tillverkades först vid kundens beställning via till exempel internet och telefon.
 • Macintosh

  Macintosh, eller Mac (inte MAC) är en persondator från det amerikanska datorföretaget Apple Inc.. Apples Macintosh-datorer använder i regel det medföljande operativsystemet Mac OS. Den första datorn som kallades Macintosh hade 128k minne och introducerades 22 januari 1984
 • Trådlöst Nätverk

  Ett trådlöst nätverk är ett nätverk som är byggt för att kunna sända data mellan olika noder via radio. Trådlösa nätverk finns av olika typer men lokala WLAN och regionala WMAN är vanligast. Användningen av trådlösa nätverk har växt mycket de senaste åren.
 • Netscape

  Företaget Netscape grundades av Jim Clark och Marc Andreessen som även utvecklade den första grafiska webbläsaren Mosaic och möjliggjorde en spridning av internet till en bred användargrupp. Universitetet som de utvecklade Mosaic för, insåg Mosaics värde och började kräva upphovsrättigheten till Mosaic. Jim och Marc tvingades då starta företaget Netscape och deras nya program Netscape Navigator blev den populäraste webbläsaren under 1990-talet.
 • GSM

  Globalt system för mobil kommunikation eller GSM är ett andra generationens (2G) mobiltelefonisystem, det vill säga ett digitalt system, kommersialiserat 1991, som i Norden med flera Europeiska länder har ersatt det analoga 1G-systemet nordiska mobiltelefonisystemet. GSM-tekniken används numera i ett drygt hundratal länder, däribland Europa och Amerika. GSM möljiggjorde SMS, och fler samtidiga telefonsamtal än NMT
 • Filip Skogbergs

  Här födds jag.
 • USB minne

  Ett USB-minne är ett flashminne med USB-anslutning. De första USB-minnena som dök upp runt 1998 låg på 8 MiB till 64 MiB. Lagringskapaciteten på de USB-minnen som säljs idag är normalt från 1 GiB upp till 256 GiB.
 • Hem-PC

  Hem-pc-reformen infördes 1998, och gav anställda i Sverige en möjlighet att låna, eller hyra en dator. En persondator med tillbehör skattefritt. Efter avtalsperioden, ofta tre år, får man köpa den gamla till marknadspris på begagnatmarknaden.
  Regeringen Reinfeldt införde förmånsbeskattning av lånet av hem-pc för år 2007 med 2 400 kr, och för år 2008 med 4 800 kr. Från 2009 beskattas förmånen till marknadsvärdet.
 • Bluetooth

  Bluetooth eller är en standard som tagits fram för trådlös kommunikation mellan olika enheter, som till exempel en mikrofon eller tangentbord och en dator. Standarden har fått sitt namn efter den danske vikingakungen Harald Blåtand.
 • Period: to

  IPV6

  Internet Protocol version 6 är version sex av internetprotokollet. Enligt OSI-modellen arbetar IPv6 i nätverksskiktet.
  Protokollet är avsett att ta över efter IPv4. Det fanns även ett IPv5 som dock inte var en efterföljare till IPv4 utan snarare ett experimentellt protokoll avsett för flödande protokoll, gjort för att stödja ljud- video- och röstkommunikation.
 • Google

  Googles söktjänst är världens i särklass mest använda. Företaget tillhandahåller flera andra tjänster, till exempel Google Bilder, Google Nyheter, Google Grupper, Google Bloggsök, Gmail, Google Earth och Google Analytics.
 • Napster

  Napster var ett P2P-fildelningsprogram skapat 1999 av den då 18-årige Shawn Fanning. Napster var det första fildelningsprogram som blev spritt och använt av en stor publik, till en början främst studenter som använde universitetens snabba Internetkopplingar för att ladda ner gratis musik i form av mp3-filer. Till följd av stämningsansökningar från flera stora skivbolag stängdes Napster sommaren 2001, för att sedan åter öppnas som betaltjänst.
 • Sweclockers

  Sweclockers.com ofta skriven SweClockers.com)är en svensk webbtidning om datorer och hårdvara med cirka 200 000 unika besök varje vecka. Huvudinnehållet är nyhetsrapportering och tester av datorprodukter, men det finns också guider, intervjuer och tävlingar.
 • Counter Strike

  Counter-Strike [ˈkaʊntəˌstɹaɪk], förkortat CS eller cstrike, är en modifikation till datorspelet Half-Life som utvecklats till ett fristående datorspel. Spelet är en first-person shooter som spelas över nätverk med fysiska motståndare, ett multiplayer-spel. Counter-Strike har sedan det släpptes 1999 varit mycket populärt och sålt över nio miljoner exemplar. Inom e-sport är Counter-Strike ett av de största spelen och spelas både från låg till professionell nivå.
 • IT-Bubblan

  T-bubblan eller IT-boomen är en beteckning som i efterhand givits den tidsperiod från den senare delen av 1990-talet och pågick några år in på 2000-talet, då relativt nystartade bolag med Internet och/eller mobiltelefoner som en del av, eller förutsättning för, affärsidén, växte sig stora på kort tid, fick orealistiskt höga värderingar som när de inte kunde realiseras tvingade bolagen i konkurs eller försäljning. Under den tid detta pågick kallades det för "Den nya ekonomin", vilket anses ha sta
 • Flashback

  Flashback Forum är ett internetforum och en av Sveriges mest välbesökta sajter. Forumet har över 560.000 medlemmar som skriver 20 000 inlägg per dygn. Varje vecka har forumet runt 2 miljoner unika besökare. Flashback omnämns ofta i etablerade medier och enligt journalisten Martin Aagård på Aftonbladet har Flashback revolutionerat det journalistiska arbetet. Men som företag startades 1983.
 • Wikipedia

  Wikipedia är ett flerspråkigt webbaserat uppslagsverk med fritt och öppet innehåll som utvecklas av sina användare. Wikipedia drivs av den icke vinstinriktade stiftelsen Wikimedia Foundation med stöd av privata donatorer. Projektet bygger på programvaran Mediawiki, som är uteslutande fri och har öppen källkod. Wikipedia finns tillgänglig på många olika språk; 272 språkversioner har mer än 70 artiklar. På 36 språk har Wikipedia fler än 100 000 artiklar och på 3 språk fler än en miljon artiklar. D
 • Facebook

  Facebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 och drivs och ägs av Facebook, Inc.
  I början av 2011 hade Facebook mer än 600 miljoner aktiva användare
 • Wodl Of Warcraft

  World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett datorspel i MMORPG-genren utvecklat av Blizzard Entertainment. Det är det fjärde spelet i ordningen som släppts inom Warcraft-universumet
 • Spotify

  Spotify är ett svenskt multinationellt företag med en online-musiktjänst för att lyssna till strömmad musik över Internet.
 • Egypten Revolution 2.0

  Egyptiska revolutionen är en gatudemonstration, protester och incidenter som ägde rum i Egypten sedan den 25 januari 2011.
 • Youtube

  Youtube, av webbplatsen själv utskriven som YouTube, är en webbplats med videoklipp som laddas upp av dess användare. Webbplatsen öppnades i februari 2005.