ERA DE LES REVOLUCIONS

Timeline created by ogazon16
In History
 • Period: to

  1.La revolució Americana

  A mitjans del segle XVIII Gran Bretanya posseïa 13 colònies a la costa Atlantica del nort d'America. La revolució Americana es el conflicte entre els colons de Nova Anglaterra i la gran Bretanya
 • Boston Tea Party

  Boston Tea Party
  Va ser una protesta contra els nous impostos que sels hi havia imposat, un joves disfressats d'indigenes van atacar un vaixell angles ivsren promoure manifestacions a la ciutat
 • Period: to

  Guerra de independencia

  El govern Britanic no accepta les manifestación i va limitar les llibertats, amb consecuencia d' això es va crear un exèrcit comandat per en George Washington.
  El 4 de Juriol de 1776 les tretze colnies `varen firmar la declaració de independencia.
  El 1783 Gran Bretanya es dona per vençuda i es quan es va firmar la Pau de Versalles.
 • Declaració de independencia

  Es va aprovar una declaració
 • 4 de Julio

  4 de Julio
  El 4 de juriol de 1776 es varen fundar els estats units, va ser una separació entre les 13 colonies de America i Gran Bretanya
 • Pau de Versalles

  Pau de Versalles
  La pau de Versalles va ser un tractac que es va firmar el 1783 per tancar la guerra de independencia. I es varen crear els estats units
 • Causes de la revolució Francesa

  Causes politiques:
  La il·lustració va incentivar a les persones a voler cambiar la forma de gover per poder tenir millores. A la revolució Amaricana es varen posar en practica l' il·lustració i van aconseguir el que volien. La economia no era bona i la noblesa i el clergat seguien malgastant els diners el que feia que el tercer estat tingues que pagar mes imposotos. La burgesia no tenia poder polític i els seus negocis no eren tan bons per culpa del control de la monarquia.
 • Convocació dels estats generals

  Convocació dels estats generals
  El 1789 es va convocà els Estats Generals per en lluis XVI. Els representants eren el clreges i els nobles i a l'altre banda el tercer estat. la noblesa va demanar que hagues el vot per estament axí la seva victoria estaba assegurada pero el tercer estat va reclamar el vot per cap, aquest segon va ser rebutjat. El rei lluis XVI va expulsar al tercer estat de l' assablea i els prohibir el vot.
 • L' assamblea constituent va decretar

  L' assamblea constituent va decretar
  L'assamblea constituent va decretar: l'abolició dels privilegis feudals, la declaració de drets del home i del ciutadà, constitució de 1791 el que volia era una separació de poders, sobirania nacional, igualtat legal dels ciutadan i sufragi censatari
 • Period: to

  Revolució Francesa

  Va ser el canvi polític i social mes important perque es va deixar de utilitzar l' anitc Regim i es va crea un nou règim on la burgesia va agafar poder, aquesta era secundada pel tercer estat.
 • Jurament del Jeu de Paume

  En el pavelló es va fer el Jurament del Jeu de Paume pel cual es varen comprometer a crear una constitució per als francesos.
 • Assalt a la Bastilla

  Assalt a la Bastilla
  El 14 de juriol de 1789 varen assaltar la fortalesa de la Bastilla. Es diu que es el fet que va iniciar la revolució Francesa
 • Creació de l'assabmlea Legislativa

  Creació de l'assabmlea Legislativa
  Després de la constitució l'assamblea es va convertir en una Assamblea Legislativa la cual va aprovar noves lleis.
 • Fuga de Varennes

  El rei Lluis XVI conspirava per derrocar a l' Assamblea va ser detingut quan intentava fugir per unir-se a l'excèrcit Austriac.
 • Proclamació de la república

  Proclamació de la república
  Amb l'assalt al palau reial i l'empresonament del monarca es va proclamar la republica. Els girondins que son els burgesos més moderats varen agafar el poder de la convenció que era l'assamblea legislativa, van ejecutar al rei i la seva dona. aixó va provocar que les monarquies absolutistes europees declaresin la guerra a frança, frança va ser envaïda per els exercits aliats, això va crear un descontent popular que va donar peu a que els jacobins agafessin el poder de la convenció.
 • Cració de la convenció

  L'assamblea legislativa va passar a ser una constitució. On van dur a terme un judici per en Lluis XVI i na Maria Antonieta, van acabar executats
 • Cració de la constitució jacobina

  Cració de la constitució jacobina
  Els jacobins liderats per en Robespierre van agafar tot el poder de la convenció, al 1793 varen crear una nova constitució. Aquest any es va denominar el regnat del terror al cual es varen guillotinar entre 10000 i 40000 persones perque aquestes anaven encontra,
 • Decretació de la lleva en massa

  Tothom que segues major de edad es tenia que unir a l'excercit menys les dones
 • Cop d'estat i execucuió de Robesspierre

  va haber-hi un descontent en la població per culpa de les decisions agafades per en Robesspierre van produir un cop de estat que va acabar amb l'execució de Robespierre.
 • Cració d' una nova constitució

  Després del cop d'estat els girondins tornaren ha agafar el poder i varen crear una nova constitució que va crear el directori i varen restablir el sufragi censatari. El nou govern volia tornar als principis de la revolució.
 • L'exercit va guanyar prestigi

  L'exercit va començar a guanyar prestígi i es va proposar com a única institució capaç d'imposar l'ordre i d'assegurar la defensa nacional.
 • El consolat

  El consolat
  Napoléo va ser anomenat cònsol i el que va voler va ser continuar amb el que defensava la burgesia mes moderada:
  Va evitar el retorn de l' absolutisme, va allunyar del poder els sectors mes radicals , va permetre el retorn de la noblesa exiliada, va firmar un concordat amb l'esglesia.
  Tambe va instaurar reformes
  Va crar un Codi Civil, va reformar l'hisenda, va reformar el sistema d' ensenyament.
 • Cop d' estat per part de Napoleó

  El 1799 en Npoléo va protagonitzar un cop de estat que posà fi al directori i va donar peu al consolat
 • Period: to

  L' epoca de Napoléo

 • L'Imperi

  L'Imperi
  Es sentia molt fort i es va proclamar emperador. Un dels majors exits de Napoléo varenser les seves victories contra altres monarques absoluts europeus que anaven en contra de la França revolucionària. Les cinc millors victories de Napoleo van ser Sitio de Tolón, batalla de Marengo, batalla de Austerlitz, batalla de Jena-Auertedt i batalla de friedland. L'imperi de Napoleo va anar creixent, en tot els païssos conquerits va posar a algú de la seva familia o generals de l'excercit al tron.
 • Problemes enfront les conquestes

  Problemes enfront les conquestes
  Una de les grans errades que va tenir va ser que a l'hora de manar el que feia era imposar les lleis cosa que no agradava als terrotoris conquerits, aquest territoris conquerits van posar en practica els ideals de llibertat que anteriorment els Francesos havien difós per tot arreu. Tmbé afavoriren els interessos per damunt els ideals.
 • Derrota de Napoleó

  Derrota de Napoleó
  En 1812 Napoleó va voler anar a conquistar RÚssia amb 6 milions d'homes, els Rússos van fer front a l'excercit en Borodino on l'excercit de Napoleo es va proclamar guanyador després de la retirada dels Rússos. Van anar a Moscú i aquesta esteia deserta, els propis Rússos van cremar tota la ciutat però el Rússos no volien firmar la pau, quan volien tornar a França es van topar amb molt de fred i els soldats de Napoleo es varen congelar, nomes varen tornar 93.000 homes.
 • El final de Napoleó

  El final de Napoleó
  Va ser bandejat a Elva per culpa de la seva derrota en Rússia mes tard va voler tonar i recuperar el poder però finalment va ser derrotat a la Batalla de Waterloo i va tornar a ser bandejat a la illa de Santa Helena on va ser captiu dels Anglessos fins la seva mort el 1821