EIX CRONOLÒGIC FAMILIAR

 • El germà de la mare del meu avi, que es deia Esteve Soler Turró va preparar una barca anomenada "Joven Antonia" per fugir a França junt al seu pare (el avi del meu avi), però a últim moment l'Esteve va decidir quedar-se i lluitar amb el bàndol republicà.

  El germà de la mare del meu avi, que es deia Esteve Soler Turró va preparar una barca anomenada "Joven Antonia" per fugir a França junt al seu pare (el avi del meu avi), però a últim moment l'Esteve va decidir quedar-se i lluitar amb el bàndol republicà.
  El germà de la mare del meu avi, és a dir el tiet del meu avi, que era un jove en aquell moment li tocava anar a la guerra però junt al seu pare va decidir preparar una barca anomenada "Joven Antonia" per tal de fugir a Portevendre i no haver d'anar a la guerra. A l'últim moment va decidir que es volia quedar per ajudar al bàndol republicà i va ser enviat al front de Terol en concret a Sierra Paloma.
 • L'Esteve Soler Turró, el tiet matern del meu avi, estava a la batalla de Terol i desprès de 6 mesos lluitant el van matar amb un dispar.

  L'Esteve Soler Turró, el tiet matern del meu avi, estava a la batalla de Terol i desprès de 6 mesos lluitant el van matar amb un dispar.
  Desprès d'estar 6 mesos a la batalla de Terol lluitant al costat del bàndol republicà, l'Esteve va ser disparat i va morir al instant, quan es va acabar la batalla, un molt bon amic de l'Esteve va tornar a Roses a comunicar la mort a la família. Pel que se sap, està enterrat a una fosa comú de Terol
 • El meu besavi Pere Palou Calvet va la batalla de l'Ebre

  El meu besavi Pere Palou Calvet va la batalla de l'Ebre
  El Pare del meu avi, va ser cridat l'any 1938 per el bàndol republicà. Va ser destinat a la batalla de l'ebre amb tan sols 18 anys. Va formar part de la lleva del biberó, les lleves repúblicanes del 1938 i 1939 en les quals hi anaven la majoria de joves.
  Al cap d'un temps batallant, el meu besavi, el Pere, va ser disparat a l'espatlla sortint d'una trinxera i va ser traslladat a l'hospital de campanya.
 • El meu besavi Pere Palou, va ser transportat a un camp de concentració de Valladolid i va passar allà un any

  El meu besavi Pere Palou, va ser transportat a un camp de concentració de Valladolid i va passar allà un any
  Quan es va acabar la batalla de l'Ebre, el meu besavi continuava al hospital de campanya, ja que havia estat ferit. El bàndol nacional va guanyar la batalla i va entrar a l'hospital, es va emportar aquests ferits a un camp de concentració a Valladolid, on el meu besavi va passar 1 any.
 • El meu besavi, Pere Palou, es destinat a fer el servei militar en un barco minador anomenat bolcano

  El meu besavi, Pere Palou, es destinat a fer el servei militar en un barco minador anomenat bolcano
  Un cop el meu besavi va sortir del camp de concentració de Valladolid, va ser destinat a fer el servei militar en un barco minador anomenat el "Vulcano", hi va estar 2 anys.
 • El meu besavi, Pere Palou, torna a Roses, es casa amb la meva besavia, Maria Soler Turró, i comença a treballar de Pescador.

  El meu besavi, Pere Palou, torna a Roses, es casa amb la meva besavia, Maria Soler Turró, i comença a treballar de Pescador.
  Al acabar el servei militar, el meu besavi va tornar a Roses, la seva ciutat natal, desprès de 4 llargs anys. Es va casar amb la meva besavia, Maria Soler Turró, una dona cosidora i agricultora. Ell va començar a treballar de pescador, com ho era el seu pare.
 • Va nèixer el meu avi, Jordi Palou Soler, fill de Maria Soler Turró i Pere Palou Caldet

 • El meu avi va ser enviat a fer el servei militar, després va ser destinat a un barco a Palma de Mallorca i va acabar el seu servei al moll de la fusta de Barcelona

  El meu avi va ser enviat a fer el servei militar, després va ser destinat a un barco a Palma de Mallorca i va acabar el seu servei al moll de la fusta de Barcelona
  Als 18 anys el meu avi va ser enviat a Cartagena i va ser transportat amb un tren de fusta, allà va passar els 3 primers mesos. Després va ser destinat a Palma de Mallorca a un barco anomenat "Dragaminas EO", en el qual va passar la major part del seu servei, i finalment el va acabar els últims 4 mesos al moll de la fusta de Barcelona.
 • El meu avi torna a Roses, la seva vila d'origen, comença a treballar de paleta i de pescador i es casa amb la meva àvia Maria Teresa Fort Pujol

  El meu avi torna a Roses, la seva vila d'origen, comença a treballar de paleta i de pescador i es casa amb la meva àvia Maria Teresa Fort Pujol
  Desprès de 2 anys de servei militar, el meu avi torna a la seva vila natal, Roses, comença a excèrcir de paleta i de pescador. Els caps de setmana comença a construïr una casa pròpia.
  Al cap de dos anys es casa amb la meva àvia, Maria Teresa Fort Pujol.
 • Neix la meva mare, Ruth Palou Fort, filla de Jordi Palou Soler i Maria Teresa Fort Pujol

 • Neixo jo, Pau Lescure Palou