De l'inici de la imatge a l'era digital

  • Period: 300 BCE to

    de l'inici de la imatge a l'era digital

  • 1001

    càmera obscura

    càmera obscura
    Al-Hazem va crear la primera càmera obscura
  • 1501

    Càmera obscura Leonrdo da Vinci

    Càmera obscura Leonrdo da Vinci
    Leonardo da Vinci va impulsar el desenvolupament de la cambra fosca utilitzant-la per aprofundir en el funcionament de la visió i de la llum. Es pot concloure que Leonardo da Vinci va ser el primer a afegir una lent a l'orifici per on entra la llum, per tal d'obtenir imatges més nítides.
  • Niepce, primera fotografia

    Niepce, primera fotografia
    Joseph Nicephore Nipce va aconseguir la primer fotografia, fixant una imatge mitjançant el métode que vacrear anomenat HELIOGRAFIA
  • Percistencia retiniana

    Percistencia retiniana
    Dit fenonem consisteix en que la imatge una volta formada a la retina, es queda impressionada durant un instant, s'hi s'aconsegueix que, la imatge anterior encara no s'hagi esborrat de la retina quan l'ull percep la seguent imatge, tindrem una il·lusió de moviment.
  • El fenaquitoscopi

    Consisteix en diversos dibuixos d'un mateix objecte, en posicions lleugerament diferents, distribuïts per una placa circular llisa. Quan aqueixa placa es fa girar enfront d'un espill, es crea la il·lusió d'una imatge en moviment.
  • El Zoótropo, inventat per William George Horner

    El Zoótropo, inventat per William George Horner
    Bàsicament es tracta d'un cilindre mòbil que gira sobre el seu propi eix, i està treballat amb ranures al llarg de tota la seua superfície. En el seu interior es col·loca una tira d'imatges. Quan el cilindre gira, l'espectador que observa a través de les ranures, obté la sensació de moviment de les imatges que estan a l'interior.
  • El daguerrotip

    El daguerrotip
    El daguerreotip va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i difós comercialment de manera oficial l'any 1839 de capturar imatges amb una càmera. Va sorgir a partir de les experiències prèvies inèdites de Joseph-Nicéphore Niépce (1765-1833), tractant de perfeccionar l'invent de la litografia va conseguitr fixar químicament les imatges reflectides en el interior d'una càmera obscura. Niépce va aconseguir obtenir la seva primera fotografia d'un paisatge en 1826,
  • El calotip

    El calotip
    El calotip, o calotípia i talbotípia, és un mètode fotogràfic creat a Anglaterra per William Fox Talbot a la dècada dels anys trenta del segle xix. Aquest mètode es basa en un paper sensibilitzat amb nitrat d'argent i àcid gàl·lic que després de ser exposat a la llum era posteriorment revelat amb ambdues substàncies químiques.
  • El telèfon

    El telèfon
    Telèfon va ser inventat l'any 1854 per l'inventor italià Antonio Meucci. El va construir per connectar la seva oficina amb el seu dormitori i així poder parlar amb la seva dona, que estava immobilitzada en un llit per una malaltia. La primera trucada sense cables va tenir lloc el 1973 gràcies a Martin Cooper, enginyer de l'empresa de telecomunicacions Motorola.
  • Praxinoscopi

    Praxinoscopi
    És un aparat basat en el zoótropo. El espectador mira per damunt del tambor, del qual hi ha una roda interior amb espills forman uns ànguls, que reflexen unes imatges dibuixades sobre tires de paper situades al voltant
  • La càmera Kodak

    La càmera Kodak
    La càmera Kodak a l'any 1888 als Estats Units d'Amèrica. És el model original de càmera fotogràfica creada per George Eastman. Forma de caixa recoberta de pell amb una lent circular i un botó a un costat per a disparar les fotografies. Aquesta càmera incorporava un rotllo de cel·luloide flexible per a 100 exposicions fotogràfiques. Es tracta d'una càmera important en relació a la història de la fotografia, ja que va contribuir a facilitar l'accés a la fotografia al públic generalitzat.
  • Cinetoscopi

    Cinetoscopi
    Fou el precursor del projector de pel·lícules modern desenvolupat Per William Kennedy Laurie Dickson, mentre treballava amb Thomas Edison. L'invent consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionaven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.
  • Germans Lumiere,invenció del cinematograf

    Germans Lumiere,invenció del cinematograf
    El cinematògraf és una màquina ―obra dels germans Lumière― capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle xix, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema. El cinematògraf va ser el primer pas per poder gaudir del cinema, amb el temps van anar sortint més avenços i es va anar millorant la qualitat de les pel·lícules projectades inicialment.
  • Televisor

    Televisor
    La primera televisió mecànica es va comercialitzar entre el 1928 i el 1934 al Regne Unit, Estats Units i Rússia. Aquests dispositius (fabricats i venuts per Baird al Regne Unit) eren inicialment ràdios amb l'addició d'un aparell de televisió, format per un tub de neó darrera d'un disc mecànic rotatiu (patentat per l'enginyer alemany Paul Nipkow el 1884), amb uns forats disposats en espiral que reproduïen una imatge de la mida d'un segell postal, que després s'ampliava amb una lupa.
  • George Melies VIAJE A LA LUNA

    George Melies VIAJE A LA LUNA
    La primera películ·la de ciencia ficció, Viaje a la Luna de George Melies, el qual va utilitzar tots els seus recursos per a simular experiencies màgiques, creant efects especials.
  • creació del primer documental

    creació del primer documental
    Nanook of the North (també coneguda com a Nanuk l'esquimal) és una pel·lícula muda de l’any 1922 escrita i dirigida i produïda per Robert J. Flaherty amb gent de l’ètnia esquimal altrament, i preferiblement, dits inuit. Està rodada a l'àrtic del Canadà. La pel·lícula és considerada com el primer documental del cinema, encara que s'ha criticat al seu autor per fer-hi ús d'escenes preparades.
  • La primera pel·licula sonora

    La primera pel·licula sonora
    The Jazz Singer (El cantant de jazz o El cantor de jazz) és el primer llargmetratge comercial amb so sincronitzat. Va ser dirigit per Alan Crosland i es va estrenar el 6 d'octubre de 1927. Aquesta pel·lícula va tenir dues versions posteriors: la primera de Michael Curtiz, l'any 1952, amb l'actor Danny Thomas, i la segona, de Richard Fleischer, l'any 1980, amb Neil Diamond.
  • Computador

    Computador
    és una màquina electrònica que processa dades per a convertir-les en informació útil. Està formada per un conjunt de circuits i d'altres components relacionats que pot executar amb exactitud, rapidesa i d'acord amb les instruccions que rep per part d'un usuari o programa. El model en què es basen els ordinadors actuals és arquitectura de Von Neumann, utilitzen la memòria principal per emmagatzemar dades, característica que els permet executar programes diferents, màquina de propòsit general.
  • Videogravadora

    Videogravadora
    És un tipus de magnetoscopi d'ús industrial, que utilitza una cinta de vídeo extraïble que conté una cinta magnètica per gravar àudio i vídeo. La història de les videograbadores és immediatament posterior a l'enregistrament en cinta de vídeo en general.
  • El internet

    El internet
    És un conjunt descentralitzat de xarxes de comunicació interconnectades que utilitzen la família de protocols TCP / IP, la qual cosa garanteix que les xarxes físiques heterogènies que la componen constitueixin una xarxa lògica única d'abast mundial.
  • Ulleres 3d

    Ulleres 3d
    A l'mirar la pantalla sense aquestes ulleres, podem veure dues imatges dessincronitzades, amb colors blau i vermell o una escala de grisos defasada. A l'posar-nos les ulleres, veurem una sola imatge en tres dimensions. Actualment, les tècniques han evolucionat molt, permetent projeccions en cinema Digital 3D, aconseguint resultats més reals. Cal tenir en compte dues coses: el tipus de projecció i el tipus d'ulleres 3D que permet veure correctament la projecció.
  • càmera digital

    càmera digital
    Una càmera digital és un dispositiu electrònic que es fa servir per capturar i emmagatzemar fotografies en un format digital, en comptes d'utilitzar pel·lícules fotogràfiques com les càmeres convencionals, o imatges gravades en un format anàleg a la cinta magnètica com moltes càmeres de vídeo.
  • RTVE

    RTVE
    L'estatut de la ràdio i la televisió espanyola del 10 de gener de 1980, englobava en l'Ens Públic RTVE les societats estatals Radio Nacional de España, Radio Cadena Española i Televisión Española.
  • DVD

    DVD
    El DVD és especialment útil per a emmagatzemar vídeo o àudio, donada la seva gran capacitat. Existeixen diversos sistemes d'enregistrament, així com diferents nivells de compressió de les dades a guardar. A començament dels anys 90 dos estàndards d'emmagatzematge òptic d'alta densitat estaven desenvolupant-se; un era el Multimèdia Compact Disc (MMCD) donat suport per Philips i Sony.