LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Convocatòria Estats Generals

  Era una assemblea extraordinària, el rei convocava assumptes polítics per discutir, es com un consell per a la monarquia. Mala situació financera i el rei Lluís XVI convocava els Estats Generals. Assisteixen 300 nobles, 300 religiosos i 600 membres del 3r estat. Luís proposa pujar els impostos i que tothom pagui el 1r i 2n estat. Proposta denegada. El tercer Estat es tanca a la Sala del Joc de la Pilota i reclamen: 1 vot per persona i una constitució.
 • Tancament a la sala del joc de la pilota

  És un compromís d'unió a la sala del Joc de pilota, a Versalles, pels 577 diputats del tercer estat als Estats Generals de França de 1789. Per fer front a les pressions del rei de França Lluís XVI, van jurar de no separar-se fins a l'aprovació d'una Constitució. Després de la convocatòria dels estats generals el tercer estat acaba molt descontent.
 • Assalt a la Bastilla

  La Bastilla era la presó més famosa de París.
  El poble de París la va assaltar, van agafar armes i pólvora. Es van fer amb el control d'aquesta. El poble s'organitza en la Guardia Nacional. Després començen els crits i alguns aconsegueixen obrir les portes. El governador va ordenar disparar contra la multitud. Els assaltants van disparar. Comença la Revolució al carrer. El marquès va ser detingut i assassinat, el seu cap va ser lligat a una llança i per últim va ser passejada per tot París.
 • La familia reial intenta fugir a Austria

  La reina va portar els seus fills a Fersen en secret. Després va tornar al saló, es va ficar al llit. Quan es va quedar sola va sortir per unes portes ocultes del palau. Quan el rei se'n va anar a dormir, li va fer un encàrrec a la seva ajuda de càmera per despistar-lo, va pensar que el rei dormia, però el monarca ja havia fugit. Lluis i la seva família es van reunir a les dues de la matinada. Anaven en un vehicle nou, on hi cabien tots els fugitius. Van sortir de París sense aixecar sospites.
 • Eleccions al Parlament

  Del 29 d'agost al 5 de setembre de 1791, triada per l'Assamblea Nacional Legislativa i va ser la primera elecció francesa. Els ciutadans que paguen impostos tenen dret a vot. 2 partits polítics: els Girondins i els Jacobins.
  1) GIRONDINS→Dalton (alta burgesia)
  - Monarquia Parlamentaria
  - Sufragí censatari
  - Reformes moderades
  2) JACOBINS→Robes Pierre
  - República
  - Sufragí Universal masculí
  - República baixa i alta burgesia
  - Reformes profundes
  Guanyen les seleccions els Girondins.
 • Creació de la Constitució

  Va ser la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1791 i acceptada per Lluís XVI. ​ Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
  Es crea la constitució:
  - Es declaren els drets dels homes i els ciutadans.
  - Monarquia Parlamentaria.
  - Sobirania Nacional→Parlament: 1) separació de poders. 2) Sufragi censatari: homes de 25 anys paguen renda mínima.
 • Época del terror

  Persecucions i execucions 1300 persones. Va ser un període entre 1793 i 1794 caracteritzat pels canvis centrats en la violència de la Revolució francesa. Va destacar per les mesures de caràcter impositiu, que es veurien obligats a prendre els membres de la Convenció Nacional, per tal de fer front a tots els perills (exteriors i interiors) que amenaçaven la revolució.
 • Abolició de l'àntic règim

  Va ser un procés històric realitzat al llarg de la primera meitat del segle XIX, des que es va aprovar per primera vegada a les Corts de Cadis el 18 de març de 1812 fins a la seva definitiva posada en vigor el 26 d'agost de 1837.
  Part durant l'assemblea constituent demanant Monarquia parlamentaria sobirania nacional, separació de poders sufragi censatari.