Barcelona skyline

Barcelona Edat Contemporania

By omasdeu
  • ¡Abajo las murallas!

    ¡Abajo las murallas!
    A parir 1854 es van tirar les muralles per poder ampliar la ciutat. Tots els habitants de la ciutat van demanar que les tirresin ja que no feien servei això va ajudar a fer el pla cerdà amb molt més ampli. Això també va ajudar al creixement demogràfic. Això va fer que sinstelesin moltes fabriques i que es reduís l’espai per construir habitatges.
  • Ildefons Cerdà. L’eixample de Barcelona.

    Ildefons Cerdà. L’eixample de Barcelona.
    Va ser enginyer, urbanista, jurista, economista i polític català que va dissenyar el mode de l’eixample de Barcelona tot i que la majoria del seus plans no es van poder complir. Per exemple ell planejava fer que la plaça de les glories fos el centre de la ciutat
  • L’Exposició Universal del 1888.

    L’Exposició Universal del 1888.
    Es va celebrar del 8 d’abril fins el 9 de desembre del 1888 va rebre més de 400.000 visitants. Tot i que la inauguració oficial va ser el 20 de maig a les 16 h. S’extenia un llarg territori començant per l’arc de triomf com ha entrada i arribant fins al parc de la ciutadella, el zoològic i l’estació de França. Al principi va ser un projecte privat però al final el va acabar agafant l’ajuntament i fent-lo realitat
  • Modernisme: Un estil escampat per tota la ciutat.

    Modernisme: Un estil escampat per tota la ciutat.
    Aquest estil va coincidir amb el creixement de habitatges al centre de la ciutat ja que la gent del camp venia cap al centre de les ciutats. La gent va aprofitar que venien a la ciutat i va demanar que les hi construís amb aquest estil es va instalar principal ment al centre d’or que son la Casa Amatller, la Casa Lleó i morera, Casa Batlló i Casa Milà.
  • L'Exposició Internacional del 1929.

    L'Exposició Internacional del 1929.
    Es va celebrar del 20 de maig del 1929 fins el 15 de gener del 1930. La principal atrració va ser montjuic ja que allà es va instalar el palau nacional on estaven totes les exposicions. Les instal·lacions van ocupar més de 118 hectareas i van costar la construccuió més de 130 milions de pessetes el que seia ara uns 781.315,736 euros. Aixó els va ajudar a créixer economicament i teconologicament. A part també li van donar un us al parc de la ciutadella.
  • Bombardejos: Objectiu provocar el pànic.

    Bombardejos: Objectiu provocar el pànic.
    El 13 de febrerr del 37 va patir el primer bombardeig de la Guerra Civil. Després d’aquell esdeveniment no van para de caure bombes fins l’ocupació de Barcelona dos anys i mig després a mans dels franquistes. Els bombardejos venien des de l’aire i el mar i malgrat que no fos front de guerra la ciutat va patir molt. El 29 de maig del 37 va patir un dels pitjor atacs ja que no van atacar bases militar si no el centre de la ciutat, els civils.
  • Transformacions urbanístiques en motiu dels Jocs Olímpics.

    Transformacions urbanístiques en motiu dels Jocs Olímpics.
    Graciés a l’iminent celebració dels jocs olímpics a Barcelona i arreu de Catalunya, Barcelona va ser obligada a fer una gran reastucturació i construir molts edificis. Van fer les rondes les tores maphre i hotel ars entre d’altres inculent tot el recinte esportiu de montujuic i una immensa casses al port olímpic. La ciutat gracies aixó va poder creixer molt i també ajudar a la seguent reastructuració del seguent segle
  • Actuacions de millora en els barris al segle XXI.

    Actuacions de millora en els barris al segle XXI.
    Des de la celebració dels jocs olímpics la ciutat s’ha proposat extendres cada cop més i millorar les estructure ja existents amb l’alcaldia de Joan Clos i Jordi Hereu s’han acabat de fer projectes que portaven temps com la rambla del raval, allargar la diagonal i també la torre agbar. Al 2006 es va acabar de distribuir els municipis.