Barcelona

Barcelona

By Floor
 • Vervoer

  Vervoer
  Het eerste aangelegde spoor in spanje lag tussen Barcelona en Mataro. Het bouwen begon in 1848. In 1852 werd het eerste ‘smalle’ spoor aangelegd. In 1863 werd de eerste spoorlijn vanaf Barcelona tot aan de Portugese grens aangelegd.
 • Sagrada Familia

  Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt tot op de dag van vandaag voortdurend aan de kerk gebouwd dat voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid giften die bezoekers binnenbrengen. Architect Gaudí ontwierp naast deze basiliek meerdere andere karakteristieke bouwwerken in Barcelona, onder meer Casa Batlló en Park Güell. Omdat Gaudí voorganger is van het Catalaans modernisme, is de basiliek nu het belangrijkste symbool van. Gaudí is overleden door gevolgen van een tram ongeval.
 • Palau Guell

  Palau Guell
  Eusebio Güell was de opdrachtgever. Het betreft de eerste grote seculiere bouwopdracht van Antoní Gaudí. De versmelting van structuur en decoratie, een kenmerk van Gaudi’s latere werken, is in dit gebouw reeds te zien. De invloed van de Moorse architectuur is hier groter dan in zijn latere werken. Dit uit zich in abstracte minutieuze decoraties. Ook de schermachtige elementen die in enkele kamers zijn opgetrokken voor de ramen doet Oosters aan
 • Beeldende Kunst

  Beeldende Kunst
  Eugenio Serrano de Casanova probeerde in 1886 een expositie te houden. Toen dat fout ging, nam de burgermeester (Francesc Rius) het over. De 115 hectare grond van het ‘Parc de la Ciutadella’, met Vilaseca’s Arc de Triomf wat de ingang van de expositie vormde. Meer dan 2 miljoen mensen kwam bij de expositie kijken. De expositie bracht 1.7 miljoen dollar op. De expositie werd geopend door Alfonso de 8e van Spanje. 27 landen namen deel aan de expositie, inclusief China, Japan en de U.S..Beeldende K
 • Stadsmuren

  Barcelona heeft in 1897 de stadsmuren om de stad verwijdert zodat er meer verbinding komt tussen Barcelona en de steden en dorpen er om heen. Waardoor Barcelona een nog grotere stad zou worden.
 • Casa Batlló

  Casa Batlló
  In Casa Batlló is er met veel conventies gebroken. Enkele onconventionele elementen worden in casa Milá (1906-1910) verder uitgewerkt, waaronder de welving van de façade. De twee onderste verdiepingen ogen enigszins robuust dankzij het gepolijste natuursteen en de vormgeving van het natuursteen. De verdiepingen erboven zijn kleurrijk. Ronde tegeltjes, glasmozaïek en potscherven zijn aan het muuroppervlak toegevoegd.
 • Period: to

  Picasso museum

  Het Picasso museum van Barcelona heeft de beste collectie werken uit de vormingsperiode van deze vermaarde kunstenaar. In het museum zijn ook veel kunstwerken te zien uit Picasso’s laatste levensfase. De periode 1907-1937 is slecht vertegenwoordigd. Dit is erg jammer aangezien hij in die tijd grensverleggende en beroemde werken heeft vervaardigd. De collectie bestaat zowel uit schilderijen, keramiek als grafische werken.
 • Rellen in de stad

  Rellen in de stad
  Een tragische week ‘La Semana Tragica’ is de naam die gebruikt word voor een serie bloedige confrontaties tussen het Spaanse leger en de midde klasse van Barcelona. (25 Juli – 2 Augustus 1909) Dit werd veroorzaakt door het oproepen voor versterking door premier Antonia Maura.
 • Begin Spaanse Burgeroorlog

  Begin Spaanse Burgeroorlog
  De Spaanse burgeroorlog was een groot conflict in Spanje van 17 juli 1936 tot 1 april 1939. De oorlog begon na the verklaring van oppositie door een groep van generaals onder leiding van Jose Sanjurjo tegen the regering van de 2e Spaanse Republiek.
 • Economie in Barcelona

  Economie in Barcelona
  Barcelona is niet het grootste financiële centrum van Spanje, die eer gaat naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Toch heeft een aantal internationale bedrijven zich in, of nabij, de stad gevestigd. In Barcelona zijn de fabrieken La Caixa en lolly-fabrikant Chupa Chups gevestigd.
 • FC Barcelona

  FC Barcelona
  FC Barcelona is een voetbalclub in Barcelona. De clubkleuren zijn paars (of granaatrood)-blauw (blaugrana) en het stadion van FC Barcelona is Camp Nou of Nou Camp, dat letterlijk 'nieuw veld' betekent.
  FC Barcelona is de enige club in Europa die vanaf de instelling van Europees voetbal in 1955 elk jaar aan één van de toernooien deelnam.
 • De kabelbaan

  De kabelbaan
  El Telefèric de Montjuïc is een speciaal transport om de belangrijke plaatsen voor cultuur en sport op de Montjuïc heuvel te bereiken. In 1968 kwam het plan om een verbinding te maken tussen de bergbaan (Avenida Miramar) en de top van de heuvel (het Kasteel). De opening vond plaats in 1970.
 • Font Màgica Montjuïc

  Font Màgica Montjuïc
  Aan de voorkant van de berg Montjuïc zijn de trappen van het Palau Nacional de Montjuïc. Langs deze trappen zijn gigantische fonteinen aangelegd en halverwege de klim bevindt zich de Font Màgica, de 'magische fontein'.
  Overdag is er niet zo heel veel bijzonders aan deze fontein te zien maar na zonsondergang komt de fontein tot leven.
 • Olympische Spelen

  Olympische Spelen
  De 1992 zomer spelen, officieel bekend als de “Games of the XXV Olympiad” waren een internationaal multi-sport evenement gehouden in Barcelona. De ceremonies en het atletiek vond plaats in het Estadi Olímpic Lluís Companys. Bij deze olymipische spelen was cobi de hond de mascotte en mocht Zuid afrika sinds 1960 weer mee doen de olymische spelen. Er werden nog 2 gouden, 6 zilveren, 7 bronzen medailles door de Nederlandse spelers binnen gehaalt.
 • Brand in het Grand Teatre del Liceu

  Brand in het Grand Teatre del Liceu
  Het Gran Teatre del Liceu theater is een schitterend in originele staat gerenoveerd theater waar operavoorstellingen worden gehouden. Het theater alleen is al schitterend om te zien, dus ook voor bezichtiging de moeite waard. Natuurlijk is het nog veel mooier om een voorstelling te gaan zien in dit theater. Het theater is 2 keer in de brand gevlogen i.v.m. laswerkzaamheden. 1 maal in 1861 en 1 maal in 1994.