-
מוחמד נולד בשנת 570 לשבט קורייש ונחשב למייסד דת האסלאם .
-
אביו של מוחמד מת לפני הולדתו וכשהיה מוחמד בן שש התייתם מאמו. הוא גדל בבית סבו ולאחר מכן בבית דודו.
-
כשמוחמג היה כ-בן ארבעים התגלהאליו המלך גבריאל וציווה עליו למסור לבני האדם את דברי האל.
-
הסוחרים במכה, שעיקר פרנסתם הייתה על הכנסות עולי הרגל הפגאנים אל הכעבה, החלו להתייחס אל מוחמד בעוינות. במיוחד הצליח להעלות את חמתם, כאשר היה קונה עבדים בכספו ומשחררם על מנת להכניסם בברית האמונה החדשה. אנשי שבטו, שבט קריש, החלו לרדוף אותו ואת מאמיניו.
-
בשנת 622 התחילה ההג'רה ומאז מתחילה ספירת השנים של המולמים
-
ב-623 יצא מוחמד יחד עם 300 אנשים לתקוף שיירה סורית שנסעה למכה, ושהובילה כ-50,000 דינר זהב
-
ב-629 חזר מוחמד למכה עם 2,000 מאנשיו. המסורת המוסלמית מספרת כי הוא הקיף את הכעבה 7 פעמים, נגע במקלו ב"אבן השחורה" ואמר את השהאדה: "אין אלוה מבלעדי אללה". ההתנהגות המסודרת של אנשי מוחמד הרשימה חלק מבני קריש והם החליטו למנותו למצביא עליהם. החלטה זאת הקלה על מוחמד להשתלט על מכה מאוחר יותר. הוא חזר לאל-מדינה, וב-630 יצא עם 500 לוחמים למכה, בטענה שאחד השבטים הפר את הסכם ח'דיביה. אבו סופיאן הבין שאין טעם להתנגדות ופתח את שערי מכה.
-
בשנת 632 מת מוחמד
-
ח'דיג'ה בת ח'וילד הייתה סוחרת עשירה, בעבודה בעלת מעמד גבוה באותם הימים. היא העסיקה את מוחמד שיעביר למענה סחורות בדרכו לסוריה. ח'דיג'ה בת לשבט אסד, הייתה אלמנה משני בעלים והיו לה כמה ילדים. על פי המסורת כאשר הייתה בת ארבעים הציעה למוחמד נישואין זאת כשהוא היה כבן עשרים וחמש והיה עני לפני שנישא לה.
-
המסורת המוסלמית מספרת כי הוא הקיף את הכעבה 7 פעמים, נגע במקלו באבן השחורה ואמר את השהאדה.ההתנהגות המסודרת של אנשי מוחמד הרשימה חלק מבני קריש והם החליטו למנותו למצביא עליהם.