Saudi arabia location map.svg

תחנוד חשובות בחיו של מוחמד - מרים אסקרוב ז'7

  • 570

    מוחמד נולד

    מוחמד נולד
    מוחמד נולד בעיר מכה שבמחוז חיג'אז בחצי האי ערב כיום במערב ערב הסעודת. שנת לידתו אינה ידועה בוודאות. המסורת המוסלמית מציינת שהייתה זו "שנת הפיל" , כלומר השנה שבה התנהל קרב בין שליטי אתיופיה לבין תושבי חיג'אז, באמצעות פילים. מקובל שזו הייתה שנת 570 לספירה, אולם נתון זה אינו ודאי.
  • Mar 29, 610

    נגלה אל מוחמד המלאך גבריאל

    נגלה אל מוחמד המלאך גבריאל
    המסורת המוסלמית מספרת, כי כאשר מוחמד היה בן 40 (שנת 610 לספירה על-פי המשוער), ובעודו מתבודד במערה מחוץ לעיר מכה, נגלה בלילה (לילה המכונה "ליל הגורל" - "לילת אל-קדר") אל מוחמד המלאך ג'יבריל (מלאך זה מזוהה בדרך כלל עם המלאך גבריאל במסורות היהודית והנוצרית).
  • Mar 29, 620

    מוחמד נסע לטאיף לצרף עוד מאמינים

    מוחמד נסע לטאיף לצרף עוד מאמינים
    בניסיון לגייס אוהדים נוספים מוחמד נסע לטאיף ב-620, אך אנשי העיר הרחיקו אותו ורגמוהו באבנים. לאחר מכן הוא חזר למכה, נשא לאישה אלמנה בשם סָודא ואורס לעאישה, בתו של אבו בכּר, לימים הח'ליף הראשון. עאישה עתידה למלא תפקיד מפתח בהתגבשות האסלאם לאחר מות מוחמד. זמן-מה לאחר מות אבו טאלב וח'דיג'ה הסיר שבט קריש את חסותו ממוחמד באופן רשמי, והוא נאלץ כעבור זמן-מה להימלט ממכה.
  • Mar 29, 623

    מוחמד יצא לתקוף שיירה סורית שנסעה למכה

    מוחמד יצא לתקוף שיירה סורית שנסעה למכה
    ב-623 יצא מוחמד יחד עם 300 אנשים לתקוף שיירה סורית שנסעה למכה, ושהובילה כ-50,000 דינר זהב. ראש השיירה, אבו סופיאן (אביו של הח'ליף החמישי לימים, מעאויה אבו סופיאן), שמע על כך והזעיק תגבורת ממכה. בני קריש שלחו 950 איש, אך מוחמד הצליח להביס אותם במקום שנקרא בד
  • Mar 29, 625

    מוחמד נלחם מול אבו סופיאן

    מוחמד נלחם מול אבו סופיאן
    ב-625 יצא אבו סופיאן עם 3000 לוחמים על מדינה. מוחמד הגיע עם 1000 איש וצבאו ניגף בקרב שהתחולל באוח'וד והוא עצמו נפצע בקרב. המסורת המוסלמית מייחסת לקרב זה את הפסוק בקוראן: "אל תחשיבו את המתים למען אללה כמתים, אלא הם חיים אצל ריבונם ומקבלים את שכרם" (סורה 3, סורת אל עמראן, פסוק 169). מוסלמים נוהגים לצטט פסוק זה בעת קבורת חללי מלחמה.
  • Mar 29, 626

    אבו סופיאן שוב יצא להילחם מול מוחמד

    אבו סופיאן שוב יצא להילחם מול מוחמד
    בשנת 626 יצא שוב אבו סופיאן לעבר ית'רב (אל-מדינה), הפעם עם 10,000 לוחמים ובעזרת אנשי השבט היהודי בנו קריט'ה . מוחמד ביצר את ית'רב ולאחר מצור שנמשך 20 יום, התייאשו בני קריש ושבו למכה. אז יצא מוחמד עם 3000 לוחמים להילחם ביהודי שבט קוריט'ה. לאחר שהובסו, הורה מוחמד להרוג 600 גברים מבני השבט ולאסלם את הנשים והילדים.
  • Mar 29, 630

    מוחמד יצא להלחם במכה עם 500 מאנשיו

    מוחמד יצא להלחם במכה עם 500 מאנשיו
    לאחר כיבוש מכה, בשנים 632-630, הפנה מוחמד את מרצו לחיזוק השפעתו בקרב האומה המוסלמית החדשה, ולהפצת הדת החדשה ברחבי חצי האי הערבי. במהלך שנת 630, הידועה במסורת המוסלמית כ"שנת המשלחות" ("עאם אלופוד"), שיגר מוחמד מספר משלחות לרחבי חצי האי, אשר הובילו להתאסלמות שבטים נוספים ולתשלום מס הצדקה, בתמורה להגנה ולהצטרפות ל"אומה" החדשה. בתקופה זו, חרף החשש של רבים מתומכיו, בחר מוחמד שלא לחזור ולהתגורר במכה, עיר הולדתו, ולנטוש את קשריו עם תומכיו מאל-מדינה, אלא המשיך להתגורר באל-מדינה, ולנהל את ענייני האומה מש
  • Jun 8, 632

    חלה מוחמד ונפטר

    חלה מוחמד ונפטר
    ב- 8 ביוני 632, בגיל 63 (אם מקבלים את ההנחה לגבי שנת לידתו) חלה מוחמד ונפטר בביתה של אשתו, עאישה, בתו של הח'ליף לעתיד אבו בכר. השיעים מאמינים כי הוא הספיק למנות את בן-דודו עלי ליורשו, אולם הסונים מאמינים שהוא מת בלא מינוי יורש. מוחמד נקבר בעיר ית'רב, שנקראה לפיכך מדינת א-נבי (בערבית: עירו של הנביא), או בקיצור אל-מדינה. לאחר מותו, נקבע אבו בכר כמחליפו, אולם רק בכל הנוגע לענייני ניהול המדינה והצבא. מבחינה דתית, מחשיבים המוסלמים את מוחמד כ"חותם הנביאים", וכאחרון שעמד בקשר בלתי אמצעי עם אללה.
  • מת הדוד של מוחמד ואישתו חדיג'ה

    מת הדוד של מוחמד ואישתו חדיג'ה
    ב-619 מתו דודו אבו טאלב ואשתו ח'דיג'ה בעקבות מותו של אבו טאלב, אשר חרף אי היותו מוסלמי פעל להגנה על מוחמד בשל היותו בן משפחתה, הורע עוד מצבו של מוחמד במכה.
  • הולחט הסכם בין מוחמד לאנשי שבט קריש

    הולחט הסכם בין מוחמד לאנשי שבט קריש
    ב-628 הושג הסכם בין מוחמד לאנשי שבט קריש שעצר את המלחמה ביניהם לזמן-מה. הסכם זה, המכונה הסכם חדיביה נחשב באסלאם כהסכם משפיל, שכן אנשי שבט קוריש לא הסכימו שמוחמד יחתום עליו בתואר "רסול אללה" (שליח האל), אלא כמחמד בן עבדאללה בלבד. במקביל נוצר סכסוך בין מוחמד לאנשי ח'יבר היהודים, שהיו חקלאים. בקרב שהתחולל ביניהם, הידוע בשם קרב חייבר, הרג מוחמד 100 איש. יתר היהודים נכנעו והגיעו להסכם על-פיו ימסרו למוחמד ואנשיו מחצית מיבוליהם. הסכם זה שימש מאוחר יותר באימפריה המוסלמית כדגם להסדר על-פיו יהודים ונוצרים
  • חזר מוחמד למכה עם 2000 מאנשין

    חזר מוחמד למכה עם 2000 מאנשין
    ב-629 חזר מוחמד למכה עם 2,000 מאנשיו. המסורת המוסלמית מספרת כי הוא הקיף את הכעבה 7 פעמים, נגע במקלו ב"אבן השחורה" ואמר את השהאדה: "אין אלוה מבלעדי אללה". ההתנהגות המסודרת של אנשי מוחמד הרשימה חלק מבני קריש והם החליטו למנותו למצביא עליהם. החלטה זאת הקלה על מוחמד להשתלט על מכה מאוחר יותר. הוא חזר לאל-מדינה, וב-630 יצא עם 500 לוחמים למכה, בטענה שאחד השבטים הפר את הסכם ח'דיביה. אבו סופיאן הבין שאין טעם להתנגדות ופתח את שערי מכה.
  • מוחמד נישא לחדיג'ה

    מוחמד נישא לחדיג'ה
    בשנות ה-20 לחייו, נישא מוחמד לח'דיג'ה , אלמנה עשירה כבת 40, שעסקה במסחר (העיר מכה הייתה מרכז סחר בינלאומי חשוב באותה תקופה). מוחמד לא נשא אישה אחרת כל עוד ח'דיג'ה הייתה בחיים והיא הייתה הראשונה שהאמינה בשליחותו. מח'דיג'ה נולדה למוחמד בתו פאטמה, שאותה השיא מאוחר יותר לבן-דודו, עלי בן אבי טאלב.