O mezquita cordoba facebook

L'islam i Al-Àndalus

 • 570

  MAHOMA EL PROFETA FUNDADOR DE L'ISLAM

  MAHOMA EL PROFETA FUNDADOR DE L'ISLAM
  Va néixer Mahoma a la Meca, va ser fundador de l'Islam, el consideraven un profeta, va ser un cap militar i politic que va crear una guerra santa contra els seis enemics i es va apoderar de la Meca.
 • 595

  JADIYA ESPOSA MAHOMA

  JADIYA ESPOSA MAHOMA
  A l'any 595, Mahoma es casa amb Jadiya, que va ser la primera dona del profeta de l'islam Mahoma , considerada com "la mare del Islam".
 • 609

  APARICIÓ DE L'ARCÀNGEL GABRIEL

  APARICIÓ DE L'ARCÀNGEL GABRIEL
  A principi del segle VII, Mahoma va enunciar que havia rebut una revelació divina i ningú el creia, només la seva dona.
 • 622

  MAHOMA TRANSLACIÓ A MEDINA

  MAHOMA TRANSLACIÓ A MEDINA
  La seva oposició al politeisme va provocar l'hostilitat de les autotitats de la Meca, raó per la qual Mahoma va haver de fugir a Medina, on va formar la primera comunitat islàmica.Aquest esdeveniment marca el primer any en el calendari dels musulmans.
 • Period: 622 to 750

  L'EXPANSIÓ DE L'ISLAM

  Mahoma va organitzar a Medina un conjunt de soldats que aviat es va tornar prou fort per unificar tota la península arábiga. L'islam va tenir una expansió sorprenentment durant al voltant d'un segle, afavorit en primera instància per la debilitat de l'Imperi bizantí,i va ocupar tot el nord d'Àfrica, Iran, la part meridional de l'Àsia Central, l'oest del subcontinent indi, Espanya i el sud de França. Aquesta primera etapa va concloure amb diverses derrotes que va acabar al 750
 • 632

  MORT MAHOMA

  MORT MAHOMA
  Va morir Mahoma amb 62 anys a causa de febre i cefalea.
 • Period: 632 to 661

  ELS PRIMERS CALIFES

  Quan va morir el tercer califa es va iniciar una guerra entre els partidaris del seu successor, Alí , gendre , del profeta , i els de la familia Omeia.Va guanyar i Damasc va esdevenir-ne la capital.
 • 646

  L'ALCORA I LA XARIA

  L'ALCORA I LA XARIA
  És el llibre que conté les ensenyaments de Mahoma.L'alcorà i la tradició formen la xaria o llei sagrada, que estableix les normes que marquen la vida del musulmà.Encara avui día, en alguns llocs, la xaria s'adopta com a llei civil i tota la societat es regeix per aquesta norma sagrada.
 • Period: 661 to 750

  IMPERI OMEIA FUNDAT PER MO'AWIYA

  Va ser un llinatge àrab que va exercir el poder de califa, primer a Orient, amb capital a Damasc, i després en al-Andalus, amb capital a Còrdova. El terme Omeia prové d'un avantpassat de la família, Umayya. Estrictament parlant, la dinastia comença amb Mu'awiya I, i acaba amb Marwán II, amb la Revolució abbàssida al 750.
 • Period: 722 to 1492

  RECONQUESTA DE L'ISLAM

  Entre la conquesta omeia de Hispania a l'any 711 i la caiguda del regne de Granada davant els regnes cristians en expansió a 1491. La conquesta completa de Granada va ser el context dels viatges espanyols de descobriment i conquesta d'Amèrica.
 • 750

  TIET DE MAHOMA ES PROCLAMA CALIFA

  TIET DE MAHOMA ES PROCLAMA CALIFA
  Mahoma va tenir un tiet anomenat Abd al-Muttalib que va heretar aquesta posició i els oficis de siqaya i rifada és a dir encarregat de les begudes i menjars dels pelegrins , que va ser ben respectat a la Meca.
 • Period: 750 to 1258

  IMPERI ABASIDA

  Al segle VIII , algunas families, seguidors de Mahoma acaparen tot el poder i les altres musulmanas es revelen i posen fi als omeias.El califat va ser governat per una nova dinastia, les dels abbàssidesque van fundar una capital a Bagdad l'actual l'iraq.
 • 910

  EL CALIFAT FATIMÍ

  EL CALIFAT FATIMÍ
  El califat fatimí controla en nort d'Àfrica , va ser posada en Túnez , una dinastia que va controlar part del mediterrani de la costa d'Àfrica.
 • 929

  ABD AL-RAHMÀN III

  ABD AL-RAHMÀN III
  El califat Omega de Còrdova va ser un estat amb la capital a Còrdoba va durar fins l'any 1031 ja que es va fragmentar , va ser la època de m'axim explendor.
 • NEIXEMENT DE WAHHABISME

  NEIXEMENT DE WAHHABISME
  és un moviment fonamentalista musulmà sorgit com una branca del sunnisme i en especial de l'escola hanbalita. Creat pel reformador religiós Muhàmmad ibn Abd-al-Wahhab que va desenvolupar-se ràpidament gràcies a la seva aliança amb la dinastia con la península Aràbiga.
  " sistema sociopolític de l'Aràbia Saudita que es un sistema religiós extremadament rigorista".