Telecomunicacions

 • Telègraf

  Telègraf
  El telègraf va ser un dels primers sistemes de comunicació instantània ,a llarga distància i baix preu.Desenvolupat per Samuel Morse el 1835.Avui en dia ja no s'utilitza.
 • Ràdio

  Ràdio
  La ràdio, també coneguda com a radiocomunicació, és una tecnologia de comunicació a distància a través de l'emissió d'ones electromagnètiques que transporten senyals d'àudio, recuperables mitjançant un aparell receptor, conegut com a radioreceptor o simplement ràdio.
  L'aparició de la ràdio al segle XX va comportar un gran enrenou i innombrables aplicacions
 • IA

  IA
  La intel·ligència artificial és l'habilitat d'una màquina de presentar les mateixes capacitats que els éssers humans, com ara el raonament, l'aprenentatge, la creativitat i la capacitat de planejar. Va ser introduïda per primera vegada el 1956 durant el «Dartmouth Summer Research Project on Artificial Intelligence», dirigit per John McCarthy i Marvin Minsky. Això va marcar molt l'inici de l'experimentació amb la computació, la lingüística, la robòtica i la intel·ligència artificial.
 • Hipertext

   Hipertext
  L' hipertext és una estructura no seqüencial que permet crear, afegir, enllaçar i compartir informació de diverses fonts mitjançant enllaços associatius i xarxes socials. L'hipertext és un text que conté enllaços a altres textos. El terme va ser encunyat per Ted Nelson al voltant de 1965.
 • Internet

  Internet
  Internet és un anglicisme que es forma per l'abreujament del terme International Network of Computers, que en espanyol es podria traduir com a 'Xarxa Internacional de Computadores', o també com a 'Xarxa de xarxes'.
 • Apple Macintosh

  Apple Macintosh
  És una de les cadenes dordinadors més famoses de la història. Va ser creada als anys 70, per un treballador d'Apple Computer el nord-americà Jef Raskin. Aquesta persona va tenir la idea de crear un equip que fos econòmic i fàcil de fer servir pels usuaris; a més d'això desitjava col·locar-li el nom d'un tipus de poma que li encantava: la Mcintosh.
 • Telefonia mòbil

   Telefonia mòbil
  La telefonia mòbil és un sistema de telecomunicació sense cables que permet posra en contacte mitjançant ones de de ràdio a persones que estan dins d'un territori geogràfic on s'ofereix el servei: la Zona de cobertura.
  La primera trucada de telèfon mòbil la va fer Martin Cooper el 3 d’Abril del 1973
  Els primer telefons mobila a principis de la década de 1980 a EUA i al Japó.
 • Interfície gràfica

  Interfície gràfica
  Interfície gràfica dusuari (GUI), programa informàtic que permet a una persona comunicar-se amb un ordinador mitjançant lús de símbols, metàfores visuals i dispositius de senyalització.
 • La Geolocalització (GPS)

  La Geolocalització (GPS)
  La geolocalització és la capacitat per obtenir la ubicació geogràfica real d'un objecte, com un radar, un telèfon mòbil o un ordinador connectat a Internet. La geolocalització pot referir-se a la consulta de la ubicació, o bé per a la consulta real de la ubicació.
 • Bluetooth

  Bluetooth
  El Bluetooth és un protocol de comunicacions que serveix per a la transmissió sense fil de dades (fotos, música, contactes…) i veu entre diferents dispositius que són a poca distància, dins un radi d'abast que, generalment, és de deu metres. Per exemple, gràcies a aquesta tecnologia, podem vincular el nostre smartphone amb una impressora per imprimir les nostres fotos preferides sense necessitat de cable.
  L'any 1998 per Jaap Haartsen
 • Internet inalàmbric (WIFI)

   Internet inalàmbric (WIFI)
  Wifi és una tecnologia de comunicació sense fils que permet connectar a internet equips electrònics, com ordinadors, tablets, smartphones o cel·lulars, etc., mitjançant l'ús de radiofreqüències o infrarojos per a la transmissió de la informació.
 • TDT

  TDT
  La Televisió Digital Terrestre (TDT) és la transmissió d'imatges i so per mitjà de la codificació binària que es produeix a través de transmissors terrestres.
  Ofereix millor qualitat visual i sonora.
  A Espanya va ser introdoida el 3 d'abril de 2002.
 • Facebook

  Facebook
  Facebook és un servei de xarxes i mitjans socials en línia nord-americana amb seu a Menlo Park, Califòrnia. El seu lloc web va ser llançat el 4 de febrer del 2004 per Mark Zuckerberg, juntament amb altres estudiants de la Universitat de Harvard i companys d'habitació, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz i Chris Hughes.
 • Twiter

  Twiter
  Twitter és un servei de microblogueig, producte de X Corp...Des que Jack Dorsey el va crear el març del 2006, i el va llançar el juliol del mateix any, la xarxa ha guanyat popularitat mundial i s'estima que té més de 500 milions d'usuaris, generant 65 milions de piulades al dia i maneja més de 800 .
 • Inastagram

  Inastagram
  Instagram ( IG o Insta) és una aplicació i xarxa social d'origen nord-americà, propietat de Meta. Creada per Kevin Systrom i Mike Krieger, va ser llançada el 6 d'octubre del 2010.
 • Cotxe volador

  Cotxe volador
  L'Alef Model A promet una autonomia a terra de 322 quilòmetres i de 160 en vol amb energia 100% elèctrica. Començarà a fabricar-se el 2025 i el preu serà d'uns 300.000 euros. L'empresa també ha revelat que el 2030 pretenen llançar al mercat un model més econòmic.
 • Rotització

  Rotització
  El 2025, es pronostica que a Europa la mà d'obra humana serà del 53%, i la resta del percentatge serà reemplaçat per la robotització.
 • Roba intel·ligent

  Roba intel·ligent
  Teixits que senten l’impacte de la pols espacial o que detecten esquerdes en edificis.
  El nou teixit, fabricat amb ajuda d’enginyers del MIT i col·laboradors de l’Escola de Disseny de Rhode Island, és capaç de traduir la vibració del so en electricitat fent servir un mecanisme anomenat piezoelectricitat. És a dir, la seva tecnologia és capaç d’actuar com un micròfon.