Screenshot 2022 11 28 23.09.06

onze de setembre

 • Period: to

  Mort de Carles II, rei dels regnes d’Espanya

  Carles II rei d'Espanya mort sense descendència i és presenten dos canditats, Arxiduc Carles d'Àustria i Felip d'Anjou.
 • Period: to

  Signatura del tractat de la Gran Aliança de l’Haia

  Gran Bretanya, Holanda, Austria, Portugal i la Corona d'Aragó signen aquest tractar a favor de que Carles d'Austria sigués el descendent de Carles II.
 • Period: to

  Pacte de Gènova

  Pacte signat per la Corona d'Aragó i per Gran Bretanya a favor de que Carles d'Austria agafés la descendència de Cales II del tron d'Espanya.
 • Period: to

  L’arxiduc Carles, a Barcelona, jura les Constitucions catalanes i es coronat rei

  Va jurar les Constitucions, però encara era possible que ell sigués l'hereu del tron d'Àustria quan Josep I morís.
 • Period: to

  Batalla d’Almansa

  Acció de guerra lliurada entre les forces de Felip V d’Espanya, comandades pel duc de Berwick, i les forces de l’arxiduc d’Àustria, Carles VI, comandades pel marquès Das Minas i per lord Galway, el 1707, durant la guerra de Successió a la corona d’Espanya.
 • Period: to

  Mor l’emperador Josep I d’Àustria i deixa com hereu de l’imperi l’arxiduc Carles.

  Josep I (Viena, 26 de juliol de 1678 - 17 d'abril de 1711) fou emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, arxiduc d'Àustria, rei d'Hongria i de Bohèmia. Fill de Leopold I del Sacre Imperi Romanogermànic i de la comtessa Elionor del Palatinat-Neuburg. Nét per via paterna de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Anna d'Espanya i per via materna de l'elector Felip Guillem I, elector palatí i de la landgravina Elisabet Amàlia de Hessen-Darmstadt.
 • Period: to

  Pau d’Utrech

  Al 1711 el Germà de Carles d’Àustria, Josep I, mor. En aquell moment Carles d’Àustria pren el relleu del seu germà. En conseqüència d’això, el Pacte de Haia es trenca i els aliats es retiren de la batalla.
 • Period: to

  Inici del setge de Barcelona

  Els Catalans van decidir lluitar pels seus interessos; tenien en contra a tota Espanya i a França. Van aguantar a les forces Borbòniques més d'un any a les muralles de Barcelona.
 • Period: to

  Acabament del setge i ocupació de la ciutat

  La guerra va acabar al 11 de Setembre de 1914 quan l’exèrcit dels Borbons va conquerir Barcelona.
 • Period: to

  Decret de Nova Planta a Catalunya

  Al finalitzar la guerra, Feliv V signa un Decret de la Nova Planta; en aquest es deia que era obligatori tancar totes les institucions Catalanes, es van imposar impostos, es va prohibir l’ús del Català. Tanmateix, el que manava en aquelles terres era un general de l’exèrcit.