Mahoma i els Califes Rashidun:Mahoma consiguió aglutinar al seu voltant a un nombre enorme de seguidors després de nombroses penalitats primer i moltes victòries després i per l'any de la seva mort ja controlada la major part d'Aràbia.

 • 750 BCE

  Califat Omeia

  Califat Omeia
  va ser el segon dels quatr principals califats islàmics establerts després de la mort de Mahoma. El califat es centra en la dinastia omeya
 • 632

  mahoma mort

  mahoma mort
  Els musulmans consideren Mahoma com el darrer profeta i missatger enviat per Déu (en àrab Al·là) per a restaurar de manera incorrupta i definitiva la fe original monoteista d'Adam, Noé, Abraham, Moisès, Jesús i altres profetes. Alhora cap religiós, polític i militar, unificà Aràbia, la qual cosa va possibilitar les conquestes aràbigues i la creació dels posteriors imperis islàmics.
 • 751

  Batalla de Talas

  Batalla de Talas
  fou una batalla decisiva lliurada el 751 a la vora del riu Talas entre una força d'àrabs i Kirguís i les tropes xineses de la Dinastia Tang, llavors sota l'Emperador Xuanzong
 • 1258

  Els mongols saquegen Bagdad

  Els mongols saquegen Bagdad
  El Setge de Bagdad de 1258 va ser un fet d'armes que va concloure amb la victòria del cap mongol Hülegü, nét de Gengis Khan i germà del cap suprem mongol Mongke, sobre el Califat abbàssida i que va culminar en la presa, saqueig i incendi de Bagdad.
 • 1517

  Califat Abbàssida

  Califat Abbàssida
  Els omeies, que només descendien indirectament del profeta, trobaren gran dificultat en fer-se respectar pels àrabs de la península aràbiga i de les regions orientals; fou necessària la ferotge energia d'al-Hajjaj ibn Yússuf per assegurar llur supremacia i impedir que els descendents d'Alí ibn Abi-Tàlib arribessin al poder aprofitant la simpatia general de què eren objecte.