Pedagogia activa

Línia temporal autors.

By adaa.m
  • Juan Amós Comenius

    Juan Amós Comenius
    "El maestro debe enseñar no todo lo que sabe, sino lo que el alumno puede asiimilar." Comenius és considerat el pare de la pedagogia i de la didàctica. Aquest pedagog txec és reconegut per les seves contribucions a les tècniques d'ensenyança que junt amb els seus principis educatius apareixen a "La didàctica magna". A aquesta obra desenvolupa la idea de l'ensenyança universal, la qual portaria a la reforma de la societat en general resumint tot en la seva frase: "enseña todo a todos."
  • Jean Jacques Rousseau

    Jean Jacques Rousseau
    “Para hacer escuchar lo que decimos, es necesario ponerse en el lugar de aquellos a quienes uno se dirige.” Rousseau era un polític i filòsof rus considerat el representant típic del tractament individual en l’educació.
  • Johann Heinrich Pestalozzi

    Johann Heinrich Pestalozzi
    “La educación es el desarrollo natural, progresivo y sistemático de todas las facultades.” Va ser un pedagog suís reformador de la pedagogia tradicional, que va dirigir la seva labor cap a l’educació tradicional. Aquest investigador proposà que l’educació podia ser utlitzada per millorar la qualitat de vida de la societat en general.
  • Friedrich Wilhelm August Fröbel

    Friedrich Wilhelm August Fröbel
    “El Jardín de niños debe ser una extensión del hogar.” Fröbel va ser un pedagog alemà deixeble de Rousseau i Pestalozzi, que va estudiar sobretot l’educació preescolar. Va fomentar el desenvolupament dels xiquets per mitjà d’exercicis, jocs i cants a l’aire lliure. A 1837 va crear el primer jardí d’infància.
  • Germanes Agazzi

    Germanes Agazzi
    "Preparar para la vida haciendo vivir." Rosa i Carlolina Agazzi van ser dos pedagogues italianes que desenvoluparen un mètode d’ensenyança que es basa en la llibertat, espontaneïtat, creativitat i experiència personal dels infants i el seu dia a dia. Proposen que en l’escola es treballe a partir del “museu”, que està format per objectes que els infants manipulen amb freqüència i que són per a ells de gran valor afectiu.
  • Maria Montessori

    Maria Montessori
    "El niño que tiene libertad y oportunidad de manipular y usar su mano en una forma lógica, con consecuencias y usando elementos reales, desarrolla una fuerte personalidad." Montessori va ser una doctora italiana que a partir de les seves experiències amb xiquets amb risc social, va crear la seva metodologia: la Metodologia Montessori. Aquesta es caracteritza per proporcionar un ambient preparat, on cada element té la seva raó de ser en el desenvolupament dels infants.
  • Ovide Decroly

    Ovide Decroly
    “Los niños tienen espíritu de observación, basta no matarlo.” Decroly va ser un metge belga que va treballar amb infants amb discapacitats cognitives i que amb el seu lema “preparar al niño para la vida, por la vida misma”, inicià el seu labor com a pedagog. Va crear una metodologia basada en els centres d’interés.
  • Célestin Freinet

    Célestin Freinet
    “El trabajo escolar debe entenderse como una actividad organizada, cooperativa y responsable; como actividad útil al individuo y al grupo; como instrumento de aprendizaje individual y social, teórico y práctico.” Freinet va ser un mestre rural francés que formà part del moviment del segle XX de l’Escola Moderna. Segons el seu pensament, la pràctica pedagògica es basa en l’educació per a l’acció.