Sñorastocandolaflauta

línia del temps d'Història de la música

 • Period: 50,000 BCE to 500 BCE

  Prehistòria

  S'han trobat, sobretot, flautes, xiulets i possibles bramaderes, aquestes darreres realitzades en os o en fusta. Hi ha peces trobades en contextos que els donen 30.000 anys d'antiguitat. Estaven realitzats en ossos curts, com a falanges, i produïen so en bufar per ells.
 • Period: 4000 BCE to 300 BCE

  Mesopotàmia

  La música seria homofònica, però sembla que també haguessin conegut la polifònica. Així, les lires i les arpes gairebé sempre es puntejaven amb les dues mans i la grinyola sonava a dues veus (possiblement una emetia una nota pedal o bordó mentre que a l'altra s'executava la melodia).
 • 3100 BCE

  Egipte dels Faraons

  Egipte dels Faraons
 • Period: 3100 BCE to 30 BCE

  Egipte dels Faraons

  La música era religiosa, càntics dels sacerdots durant els ritus litúrgics.Cap al segle XVI a. C., els egipcis van començar a relacionar-se amb els pobles mesopotàmics, i va aparèixer un estil nou, enfocat als balls profans, amb nous instruments arribats d'Àsia com l'oboè doble, amb dues canyes col·locades en angle, una per executar la melodia i una altra per a l'acompanyament. En aquesta època va arribar a Egipte el llaüt de dues cordes, amb un pal més gran que el mesopotàmic.
 • Period: 750 BCE to 350 BCE

  Antiga Grècia

  La música grega es caracteritza per ser monofònica, és a dir, composta per una sola melodia sense harmonia o contrapunt. Diversos instruments com la lira, podien ornamentar la melodia, generant heterofonia. No obstant això, mai no es va assolir una complexitat com la que adquiriria la polifonia de l'Edat Mitjana.
 • Period: 476 BCE to 1499

  Edat Mitjana

  a música de l'Edat Mitjana està representada principalment per composicions vocals, religioses o seculars, marcades als primers segles per la monodia, en particular representada pel cant pla religiós i en l'àmbit secular per la lírica cortès dels trobadors i els troveros.
 • Period: 20 BCE to 480 BCE

  Imperi Romà

  Roma projecta la música cap a finalitats èpiques, guerreres i rituals però també cap al gaudi sensual com havien après dels etruscs. Pel que fa a la instrumentació, s'aprecia un gran desenvolupament dels instruments heretats dels etruscs, els grecs i dels d'origen oriental.