Lax'n'busto logo

lax'n'busto

 • Començament de lax'n'busto

  Començament de lax'n'busto
  Els Lax'n Busto es formen l'any 1986 al Vendrell.
 • 1r disc

  1r disc
  El 1989 editen el seu primer disc, fan un concurs per triar la portada i comencen la gira del Vas de punt.L'èxit del LP els permet fitxar per la discogràfica Discmedi.
 • 2n disc i ''single'' Miami Beach

  2n disc i ''single'' Miami Beach
  Editen el segon LP Lax'nBusto i graven el vídeo de la cançó "Miami Beach". Per aquest disc, l'any 2006 obtenen un disc d'or (+ de 40.000 copies venudes).
 • Premis del 1992

  Premis del 1992
  Van començar amb la reedició del LP Vas a punt. Són guardonats amb el 5è Èxits d'Or Català i enregistren un mini CD‐maxisingle titulat Inhurted.
 • 3r disc

  3r disc
  El 1993 enregistren el seu tercer treball amb el nom de Qui ets tu?. En pocs dies vendran 20.000 còpies i actuaran en més de 50 concerts. Aquest disc és guardonat amb el Premi Sputnik al millor disc de l'any, premi compartit amb El Último de la Fila.
 • 4t disc

  4t disc
  Surt al carrer el quart àlbum amb el títol La caixa que puja i baixa i comencen la gira de presentació que s'allargarà durant tot el 1996.
 • Grabació de ''L'Auditori''

  Grabació de ''L'Auditori''
  Graven a l'auditori Pau Casals del Vendrell el seu darrer treball anomenat A l'auditori, un treball d'una gran qualitat, en format acústic.
 • 6è disc

  6è disc
  Enregistren un nou treball discogràfic anomenat Si, sota la direcció de Marc Grau. El disc surt al mercat a primers d'abril i arriben a les 30.000 còpies venudes el novembre del mateix any. La "Gira Positiva" 1998‐1999 els portarà a fer un centenar d'actuacions per tot Catalunya. Durant els mesos de febrer a març del 2000 enregistren el seu disc Llença't. Les dotze cançons de Llença't són 100% Lax'n'Busto, però amb un estil més concret, amb un missatge musical més acotat dins d
 • 7è disc

  7è disc
  Els Lax'n'Busto van tornar als escenaris amb el seu nou muntatge Elèctric Tour 2002 que va ser el laboratori per experimentar i posar a prova les noves cançons que desprès van formar part del seu nou disc Morfina. 2003... Morfina parla dels sentiments, parla de passions, parla de por i de nostàlgia i també parla en broma.
 • La gira del 2004

  La gira del 2004
  Va sortir a la venda el disc Amb tu. Un disc enregistrat en directe que recull els grans èxits del grup. Més de 26.000 còpies venudes en pocs mesos demostren el bon moment del grup musical.
 • Portes al vintè aniversari

  Portes al vintè aniversari
  Surt al mercat Grans Èxits, un doble àlbum i un DVD, un treball fet a les portes del vintè aniversari del grup...un bon moment per aturar‐se, tornar la vista endarrere i fer balanç del que ha estat la trajectòria del grup fins ara.
 • Vintè aniversari i incorporació de Salva Racero

  Vintè aniversari i incorporació de Salva Racero
  Vint anys de Lax'n'Busto... vint anys de directes, vint anys de música... reben els premis Enderrock 2006 a un dels millors grups pop‐rock català del 2005 i a la millor portada pel disc Grans Èxits. Un any de canvis on el Pemi Fortuny deixa el grup per anar a Sierra Leone per desenvolupar un projecte solidari com a cooperant i s'incorpora al grup el cantant manresà Salva Racero.
 • 8è disc

  8è disc
  Aquest disc, gravat a Califòrnia conté dotze cançons, suficients per gaudir sense excepció del treball. La nova veu dels Lax'n'Busto, la del Salva, és un detonant del canvi: té cos, potència melòdica, una amplia variació de registres i un joc d'aguts que ha obert les possibilitats de composició de la banda.
 • 9è disc

  9è disc
  Objectiu: La Lluna. En una finca del segle XII, la Casa Murada, amb tot el Penedès a la vista, i en ple estiu del 2008 es gesta el nou treball del grup. L'àlbum que posaran en orbita a mitjans d'octubre. Objectiu: la Lluna, és un títol que aporta moltes interpretacions. La lluna és romàntica i també és el símbol de la nit, de la soledat, d'intimitat i a la vegada, qui no ha somiat en arribar a la lluna? pel que representa de no limitar‐se un mateix en les seves aspiracions.
 • 10è disc

  10è disc
  Lax'n'Busto a l'Apolo. Treball que recull tota la intensitat del concert espacial realitzat a l'Apolo, amb dos temes inèdits, documentals, entrevistes, fotos, els darrers videoclips... fan d'aquest treball la millor "carta de presentació" d'un dels grups més emblemàtics de Catalunya, que ha sabut créixer amb el temps i evolucionar constantment, sense perdre en cap moment el que són els seus principals actius: l'energia del directe i la fidelitat del seu públic.
 • Concert per a grup i orquestre

  Concert per a grup i orquestre
  Lax'n'Busto i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, sota la direcció de Joan Albert Amargós, conceben el projecte "Concert per a grup i orquestra", com una experiència engrescadora que mai havien tingut l'oportunitat de dur a terme fins ara.
 • publicació del num.16

  publicació del num.16
  Publiquen el seu treball número 16 anomenat Tot és més senzill, on busquen altres sonoritats i enfoquen la producció del disc més cap a la vessant pop del grup que no pas el rock. Tot és més senzill és un treball on les cançons tenen una personiltat diferent i, segurament més "despullades" o, com podriem dir, tal com venen...Creu-me, La que no em passa mai i L'escorça va canviant són tres senzills del disc amb els que també realitzen tres videoclips.
 • 17è disc

  17è disc
  És l'any del treball número 17, el qual anomenen Essencials i Rareses, un disc doble editat en diferents formats, un doble cd-llibre amb il•lustracions del pintor Joan Mateu, un disc únic d'Essencials i un doble LP en format vinil, també tot passat per la mà del mateix pintor.