Imaginem el futur: Les telecomunicacions

 • Telegraf

  Telegraf
  El telègraf va ser un invent que es va inventar el 1835 per Samuel Morse. Va ser un invent revolucionari, ja que va poder permetre comunicar-se a llargues distàncies instantàniament. Consistia en un transmissor que en polsar el botó activaves un mecanisme al receptor que feia pujar i baixar una ploma. Es feia servir el codi Morse, és a dir ratlles i punts.
 • Radio

  Radio
  La ràdio és un mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio.
  Va ser inventat el 1897 per Nikola Tesla i més endavant Guglielmo Marconi.
 • AI

  AI
  Les intel·ligències artificials són sistemes informàtics que poden fer coses intel·ligents com els humans. Utilitzen tecnologies com l'aprenentatge automàtic per aprendre i millorar. Les IA poden fer tasques com reconèixer veu, veure imatges o prendre decisions autònomes. Es fan servir en molts àmbits com assistents virtuals, vehicles autònoms i anàlisi de dades. Tot i això, encara tenen limitacions i no són tan intel·ligents com les persones.
 • Hipertext

  Hipertext
  El hipertext és un sistema que permet enllaçar informació entre diferents documents o recursos en línia. S'utilitza a la web per navegar d'un lloc a un altre fent clic en paraules o imatges que et porten a més informació relacionada. És com seguir camins diferents en lloc de llegir en ordre.
 • Arpanet

  Arpanet
  Arpanet va ser la primera xarxa d'ordinadors. Va ser creada per l'Advanced Research Projects Agency (ARPA) als Estats Units. L'inventor principal va ser Leonard Kleinrock. Arpanet va ser el predecesor d'Internet.
 • interfície gràfica

  interfície gràfica
  Va ser creada per una empresa anomenada Xerox.
  La interfície gràfica és la part que es veu d'un programa o sistema informàtic. Utilitzen finestres, botons i icones per a comunicar-se amb el sistema. Ens pot obrir i tancar finestres, clicar botons per fer coses i triar algunes opcions. L'objectiu és fer-ho senzill i fàcil d'entendre per a l'usuari.
 • Internet

  Internet
  Internet és una xarxa mundial de computadores que ens permet comunicar-nos i accedir a informació de tot el món. Va ser creada per Tim Berners-Lee. Amb el temps, Internet ha crescut molt i ara és una part important de la nostra vida quotidiana.
 • Apple Macintosh

  Apple Macintosh
  Un Apple Macintosh, conegut com a Mac, és un ordinador personal desenvolupat per Apple Inc. Es va llançar el 1984 i es caracteritza per la seva interfície gràfica d'usuari (GUI) i el ratolí com a principal mètode d'interacció. Amb models com l'iMac, MacBook, MacBook Air i MacBook Pro, els Mac destaquen pel seu disseny elegant, el sistema operatiu macOS i l'enfocament en el rendiment i la creativitat.
 • Telefon Movil

  Telefon Movil
  El telèfon mòbil és un dispositiu electrònic per a comunicacions mòbils. Funciona mitjançant una xarxa d'estacions base distribuïdes al territori. A més de les trucades de veu, els mòbils actuals admeten serveis addicionals com SMS, correu electrònic, accés a Internet, jocs, Bluetooth, infrarojos, càmera amb enregistrament de vídeo i MMS. Essencial per a la comunicació i amb múltiples funcions avançades.
 • Realitat Virtual

  Realitat Virtual
  La Realitat Virtual (RV) és un entorn de escenes i objectes d'aparença real, generat mitjançant tecnologia informàtica, que crea en l'usuari la sensació d'estar immers en aquest entorn. Aquest entorn es contempla a través d'un dispositiu conegut com a ulleres o casc de Realitat Virtual.
 • WIFI

  WIFI
  El wifi o xarxa sense fil, són aquelles que es comuniquen per un medi de transmissió no guiat mitjançant ones electromagnètiques. La transmissió i la recepció es realitza a través d'antenes.
 • TDT

  TDT
  La televisió digital terrestre, o el seu acrònim TDT, és una implementació de tecnologia digital que forneix un nombre de cadenes de televisió més elevat o una millor qualitat d'imatge o totes dues coses alhora i so mitjançant ones de ràdio convencionals en comptes de transmissions per satèl·lit o cable.
 • Bluetooth

  Bluetooth
  El Bluetooth és una especificació industrial per les Xarxes d'Àmbit Personal sense fil, que bàsicament vol dir que serveix per connectar els dispositius que es porten a sobre o estan a una distància pròxima.
 • Geolocalitzacio

  Geolocalitzacio
  La geolocalització és la capacitat per obtenir la ubicació geogràfica real d'un objecte, com un radar, un telèfon mòbil o un ordinador connectat a Internet. La geolocalització pot referir-se a la consulta de la ubicació, o bé per a la consulta real de la ubicació.
 • Xarxes Socials

  Xarxes Socials
  Les xarxes socials són plataformes digitals formades per comunitats d'individus amb interessos, activitats o relacions en comú (com ara amistat, parentiu o treball). Les xarxes socials permeten el contacte entre persones i funcionen com a mitjà per comunicar-se i intercanviar informació.
 • Hologramas audio-visual

  Hologramas audio-visual
  La gravació del món real d'un patró d'interferència utilitza la difracció per reproduir un camp de llum 3D. Aquesta gravació produeix una imatge que conserva la profunditat i altres propietats de l'escena original.
 • La comunicacio inteligent

  La comunicacio inteligent
  Consisteix en un xip que tens a alguna part del cos, normalment al cap i que capta quan vols fer una trucada i la fa automàticament. Només sentiràs tu el que diu l'altra persona i només pensant podràs dir-li coses.