Femt4dbnjjdmkocyi8njll9rawa

Imaginem el futur

 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El telègraf és un dispositiu que ens permet transmetre senyals a distància. El telègraf va deixar enrere les dificultats de les distàncies geogràfiques i va aconseguir per primera vegada la comunicació instantània, bàsica per l’evolució de les telecomunicacions. Com la majoria dels invents, no va aparèixer de manera aïllada, sinó que va ser la continuació de tota una sèrie de descobriments anteriors com l’electricitat, la pila o el ferrocarril.
 • Ràdio

  Ràdio
  Mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio.
  El 1895, l'italià Guillermo Marconi va construir el primer sistema de ràdio, aconseguint el 1901 enviar senyals a l'altra riba de l'Atlàntic.
 • Geolocalització

  Geolocalització
  La geolocalització és la capacitat per obtenir la ubicació geogràfica real d'un objecte. Aquests objectes han de tenir un sistema per a fer possible la seva geolocalització, el més conegut és el sistema GPS.
 • IA (Intel·ligència Artificial)

  IA (Intel·ligència Artificial)
  La Intel·ligència Artificial (IA) és la combinació d'algorismes plantejats amb el propòsit de crear màquines que presentin les mateixes capacitats que l'ésser humà. Una tecnologia que encara ens resulta llunyana i misteriosa, però que des de fa uns anys és present en el nostre dia a dia a tota hora.
 • Internet

  Internet
  xarxa dordinadors interconnectades a nivell mundial en forma de teranyina.
 • Hipertext

  Hipertext
  Hipertext fa referència a una paraula, frase o tros de text que es pot enllaçar a un altre document.
 • ARPANET

  ARPANET
  Era una xarxa d'ordinadors construïda el 1969 com un mitjà resistent per enviar dades militars i connectar principals grups de recerca a través dels Estats Units.
  ARPANET vol dir: Xarxa de l'Agència de Projectes de Recerca Avançada
 • Interfície gràfica

  Interfície gràfica
  La interfície gràfica d'usuari o GUI és una interfície d'usuari. Utilitza elements gràfics, sonors i de control per facilitar la interacció amb un sistema informàtic de manera més intuïtiva. La seva funció principal és simplificar la comunicació entre una màquina o un sistema operatiu i un usuari.
 • Telefonia mòbil

  Telefonia mòbil
  La telefonia mòbil és un sistema de comunicació sense fils a través de dispositius desplaçables més enllà d'un entorn local (edifici) que permet l'accés a serveis de telefonia i telemàtica (missatgeria, internet, etc.) universals.
 • Apple Macintosh

  Apple Macintosh
  Va ser el primer ordinador personal que es va comercialitzar amb èxit. Les seves característiques tècniques van revolucionar la indústria dels ordinadors a mitjan dècada de 1980, mantenint la seva línia evolutiva de desenvolupament fins avui.
 • Internet inalàmbric (wifi)

  Internet inalàmbric (wifi)
  El wifi o sense fil és una tecnologia que permet la interconnexió sense fils de dispositius electrònics. Els dispositius habilitats amb wifi poden connectar-se entre si o a internet a través d'un punt d'accés de xarxa sense fils.
 • Bluetooth

  Bluetooth
  Bluetooth és una especificació industrial per a xarxes sense fil d'àrea personal que possibilita la transmissió de veu i dades entre diferents dispositius mitjançant un enllaç per radiofreqüència. Els principals objectius són:
  - Facilitar les comunicacions entre equips mòbils.
  - Eliminar els cables i connectors entre aquests.
  - Oferir la possibilitat de crear petites xarxes sense fil i
  facilitar la sincronització de dades entre equips personals.
 • Facebook

  Facebook
  La xarxa permet d'afegir gent com a amics, i enviar-los missatges i compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses.
 • Twitter

  Twitter
  Twitter és un servei de microblogging que permet als seus usuaris d'enviar i llegir missatges de text anomenats tuits o piulades.
 • Instagram

  Instagram
  L'aplicació permet als usuaris pujar fotos i vídeos, que es poden editar amb diversos filtres i que s'organitzen amb etiquetes i informació d'ubicació. Les publicacions d'un compte es poden compartir públicament o amb seguidors prèviament aprovats. Els usuaris poden navegar pel contingut d'altres usuaris mitjançant etiquetes i ubicacions i veure contingut de tendència. Els usuaris poden posar m'agrades i seguir altres usuaris.
 • TDT (Televisió digital terrestre)

  TDT (Televisió digital terrestre)
  La Televisió Digital Terrestre (TDT) és el resultat de l'aplicació de la tecnologia digital al senyal de televisió per després transmetre-la per mitjà d'ones hercianes terrestres, és a dir, aquelles que es transmeten per l'atmosfera sense necessitat de cable o satèl·lit i es reben per mitjà d'antenes UHF convencionals.