Film evelina

Timeline created by Klass6B
In Film
 • Star wars

  Star wars
  Den första filmen, Stjärnornas krig hade premiär 1977. Tre år senare kom Rymdimperiet slår tillbaka och efter ytterligare tre år kom den sista filmen Jedins återkomst. Det finns totalt 6 filmer.Den sista filmen kom år 2005. Star wars är en saga som utspelar sig i en galax och det är en strid mellan gott och ont.
 • E.T

  E.T
  Filmen handlar om en utomjording som råkar bli kvarglömd på Jorden av ett rymdskepp, som besökt vår planet. Han hamnar hos en vanlig familj och tillslut kommer hem. Filmen vann flera Oscar-priser.
 • Cheers

  Cheers
  Cheers var en serie som hade 11 säsonger och varade mellan september 1982 till 20 maj 1993. Den handlade om några personer som jobbade på en bar i New York. Serien spelades in inför en live publik.
 • Snuten i Hollywood

  Snuten i Hollywood
  Axel Foleys bästa vän blir mördad. Spåren leder till Beverly Hills. Foley märker snabbt att hans humör inte går hem hos polisen i Beverly Hills och de båda poliserna Rosewood och Taggart gör allt för att hålla Foley under kontroll. Snuten i Hollywood har fyra uppföljare.
 • Ghostbusters

  Ghostbusters
  Ghostbusters var en komedi som kom på 80-talets som handlade om att några personer som hjälper mäniskor i New york med spöken. De utrotar spöken med deras utrustning.
 • back to the future

  back to the future
  Marty McFly är kompis med uppfinnaren Dr. Emmett har byggt en tidsmaskin av en DeLorean.Samma kväll som Dr Brown visar upp sin tidsmaskin för Marty genom att skicka sin hund, Einstein, en minut fram i tiden, blir Doc plötsligt skjuten av de terrorister som blivit lurade att ge Doc det plutonium som krävs för att driva tidsmaskinen. Marty försöker fly undan terroristerna och kastar sig in i tidsmaskinen som efter en kort biljakt plötsl
 • När lammen tystnar

  När lammen tystnar
  Filmen var en skräckfilm som kom på 90-talet. Det handlar om en seriemördare som kallas" Buffalo Bil" när FBI agenter försöker få tag på Buffalo Bil så tar de hjälp av seriemördaren och psykiatern Hannibal Lecter som sitter fängslad.Filmen hade 16 års gränds när den kom på bio.
 • Friends

  Friends
  Friends var en tv-serie som gick från 1994- 6 maj 2004. Den handlar om 6 vänner som bor i New York. Serien hade 10 säsonger och 236 avsnitt. I sista säsongen fick skådespelarna 1-2 miljoner dollar per avsnitt. Serien fick många priser. Tjejen (Jennifer Aniston) som är med på bilden spelade en av huvudrollerna