מה

יחס הגרמנים ליהודים-נטלי קופנסקי ורום אפל

  • Period: 1933 BCE to

    יחס הגרמנים ליהודים

  • יום החרם הכלכלי

    יום החרם הכלכלי
    חרם אחד באפריל 1933 הוא הפעולה הראשונה שנערכה בגרמניה הנאצית נגד היהודים אחרי עליית הנאצים לשלטון, החרם היה אחד הביטויים של המגמה ההמונית, קרי שיתוף כל הגרמנים וגם הפשוט שבהם בפעולות אנטי יהודיות. הנאצים הציגו את החרם כתגובה נגדית לדרישת ארגונים יהודים בארצות-הברית ובריטניה להחרים תוצרת גרמנית עקב עליית הנאצים לשלטון
  • הרחקת היהודים מהחברה ומהשלטון

    הרחקת היהודים מהחברה ומהשלטון
    החוק להגנת הפקידות בגרמניה שאפשר להוציא יהודים ממקומות עבודה ציבורים במטרה להרחיק יהודים מהחברה ומהכלכלה.
    כתוצאה מכך עשרה אחוז מהיהודים עוזבים ונוצר קושי להגר
  • ליל הסכינים הארוכות

    ליל הסכינים הארוכות
    ליל הסכינים הארוכות כינוי עממי למסע רציחות שערך אדולף היטלר נגד בכירי ארגון האֵס אָה (SA)
  • חוקי נירנברג

    חוקי נירנברג
    חוקי נירנברג היו חוקי גזע בימי שלטון גרמניה הנאצית, אשר הגדירו מיהו אזרח גרמני ("בעלי דם גרמני או קרוב לו"). חוקים אלו נוסחו בכנס ועידת המפלגה הנאצית השנתי בעיר נירנברג, ומטרתם הייתה לשלול זכויות אזרח מכל מי שאינו עונה להגדרה זו מכיוון שאיננו ממוצא ארי.
  • אולימפיאדת ברלין

    אולימפיאדת ברלין
    . האולימפיאדה היוותה מפגן ראווה שבו הוצגו הישגי הנאצים לעיני העולם כולו.
    מערכת התעמולה הנאצית ובראשה יוזף גבלס, שר התעמולה של גרמניה השתמשו בה לצורך העלאת המוראל הגרמני. ואכן האולימפיאדה נחשבת עד היום לדוגמה להצלחת התעמולה הנאצית. כדי לחזק את תדמיתו של המשטר כלפי חוץ, נמנעו הנאצים במהלך האולימפיאדה מלפגוע באנשים מהגזע ה"נחות" (יהודים, שחורים וכדומה), היהודים ובכללם היישוב הארץ ישראלי החרימו את האולימפיאדה וארגנו משחקים אולימפיים אלטרנטיביים, שבהם השתתפו גם ספורטאים לא יהודים.
  • יהודים יכולים להשתחרר מ"מעצר מגן" על ידי הגירה

     יהודים יכולים להשתחרר מ"מעצר מגן" על ידי הגירה
    יינריך הימלר, רייכספיהרר של ה-SS ומפקד המשטרה, הוציא צו מינהלי שמאפשר ליהודים להשתחרר ממעצר בתנאי שיהגרו מגרמניה. הצו נועד ללחוץ על יהודים למצות את כל האפשרויות להגר מאירופה. עשרות אלפי יהודים שנעצרו בליל הבדולח צייתו לאחר מכן לצו זה. זוהי המחשה של מדיניות הנאצים של שימוש בכוח על מנת להשפיע על הגירת היהודים מגרמניה.
  • הצבא הגרמני מקבל הוראה להתכונן למלחמה

    שיחה שתועדה ברישומיו של שלישו הצבאי של היטלר, קולונל (אלוף משנה) פרידריך הוסבך (Hossbach), הציג היטלר בפני המנהיגות הפוליטית והצבאית את מטרותיו. לפי תפיסתו של היטלר, התפשטות טריטוריאלית הינה חיונית עבור גרמניה, עקב גבולותיה המצומצמים ואוכלוסייתה הגדלה. הערותיו היו הרחבה של מדיניות החוץ האימפריאליסטית שחשף ב"מיין קאמפף". במציאות של שנת 1937 ניתן היה להבין הערות אלה כביטוי לכוונה ברורה לפתוח במלחמה בעתיד הקרוב.
  • ליל הבדולח

    ליל הבדולח
    ליל הבדולח , נ, (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה