Promulgation of manifesto of emancipation the peasant. signakhi  kakheti. 1864

תהליך מתן האמנציפציה ליהודים בגרמניה

  • דיונים בנושא מעמדם של היהודים בגרמניה

    בדיון היה וילהלם דוהם , פקיד בכיר בפרוסיה . בספר שפרסם ב , 1781- ובו פנה אל אנשי ממשל בפרוסיה ובמדינות גרמניה האחרות , דרש להעניק ליהודים זכויות אזרח
  • החוק הצרפתי חל על יהודי צרפת והמדינות הכבושות

    החוק הצרפתי חל על יהודי צרפת והמדינות הכבושות
    מהצהרת זכויות האדם והאזרח היהודים זכו לאמנציפציה מלאה בצרפת ובכל המדינות בכיבוש נפוליאון, עד להפסד נפוליאון ולנפילתו, ולנסיגתה של צרפת לממדיה הקודמים.
  • קונגרס וינה מבטל את זכויות היהודים

    קונגרס וינה מבטל את זכויות היהודים
    בקונגרס וינה שהתקיים ב- 1815 השיבו את צרפת לכוחה ולמימדיה ערב המהפכה וערב שלטון נפוליאון. אופיו השמרני של הקונגרס דגל גם בביטול זכויותיהם של היהודים שנחקקו בתקופת נפוליאון.
  • גירושי יהודים מערים גדולות בגרמניה

    גירושי יהודים מערים גדולות בגרמניה
    לאחר ביטול החוק שמעניק זכויות ליהודים, החלו אזרחי מדינות גרמניה הנוצריים לגרש את היהודים מהערים בהן הם גרו. לדוגמה: בערים ברמן וליבק.
  • פרעות ואלימות ביהודי מדינות גרמניה

    פרעות ואלימות ביהודי מדינות גרמניה
    הפרעות ביהודים החלו במעשי אלימות של סטודנטים ובעלי מקצוע נגד היהודים בערים מרכזיות בגרמניה, כגון וירצבורג, המבורג ופרנקפורט.
  • התנצרותו של היינריך היינה

    התנצרותו של היינריך היינה
    הרבה יהודים התנצרו באותה התקופה מרצון עז להשתלב בחברה הנוצרית, שפרעה בהם ונקטה באמצעים אלימים רבים כלפי היהודים. אחת ההתנצרויות המרכזיות היו של המשורר המופרסם היינריך היינה, שהתנצר ביולי 1825.
  • זכויותיהם של יהודי פרוסיה מושוות לזכויות הנוצרים

    זכויותיהם של יהודי פרוסיה מושוות לזכויות הנוצרים
    לאחר מאבק מתמשך של הליברלים בכל רחבי גרמניה, הושוו זכויותיהם של יהודי פרוסיה- הגדולה במדינות גרמניה, לזכויותיהם של הגרמנים הנוצרים. כך הותר להם למלא משרות ציבוריות ופדגוגיות ולשמש כמורים ומרצים באוניברסיטאות במגוון תחומים.
  • "מהפכות "אביב העמים

    "מהפכות "אביב העמים
    במהלך שנת 1848 היו פרעות ביהודים, על רקע הדיונים לקבלת האמנציפציה שלהם ברחבי גרמניה קמו מתנגדים הרוצים לשוב למצב הקודם בו ליהודים אין זכויות אזרח שוות לנוצרים. יהודים רבים אף השתתפו בקרבות ונלחמו לצד הגרמנים הנוצרים, ואף נקברו לצדם.
  • החלטת ביטול ההפליה הדתית בפרוסיה

    החלטת ביטול ההפליה הדתית בפרוסיה
    בשנים בהן אוטו פון ביסמרק היה הקנצלר של פרוסיה, הוא קידם רבות את נושא האמנציפציה ליהודים, עקב הסיבה שרצה שייתמכו באיחוד גרמניה בהנהגתה של פרוסיה. ביסמרק תמך בהצהרות הליברליים, ולפיכך, בשנת 1867 התקבלה בפרוסיה החלטה האוסרת על אפליה על סמך רקע דתי.
  • אישור החוק לביטול חוסר זכויות על פי אמונה דתית במדינות גרמניה

    אישור החוק לביטול חוסר זכויות על פי אמונה דתית במדינות גרמניה
    לאחר שב 1869 אושר בפרוסיה חוק שלפיו כל ההגבלות בזכויות מדיניות ואזרחיות שמקורן בהבדלי דת מתבטלות, באיחוד גרמניה ב 1871 החוק הפך לתקף בכל מדינות גרמניה, והיהודים קיבלו אמנציפציה בכל רחבי הבווריה ויכלו להשתלב בכל משרה במדינה.
  • היהודים מתחילים לפתח את חיי התרבות והעבודה שלהם

    היהודים מתחילים לפתח את חיי התרבות והעבודה שלהם
    לאחר שקיבלו שוויון זכויות, היהודים החלו לבנות את חיי התרבות שלהם, ואימצו גם את חלק ממנהגי הנוצרים בגרמניה. לדומגה: הם החלו להתלבש כמו סביבתם הנוצרית, ותלמידים החלו ללמוד בבתי ספר ממשלתיים ובאוניברסיטאות בהם גם נוצרים לומדים. היהודים החלו להתשלב במשרות ממשלתיות והוראתיות, ואף השתלבו במפלגות פוליטיות שרצו לראשות המדינה. הקשרים בין היהודים לנוצרים התהדקו, והם התקרבו וחברו ביחד. נוצרה שפה חדשה שהושפעה משפת נוצרי גרמניה אך משקפת גם את היהודים- יידיש. מצד שני, היהודים בגרמניה שמרו על .מנהגיהם וייחודם