Activitat 6

 • El primer videojoc

  El primer videojoc
  Alexander Sandy Douglas, un estudiant anglès de computació, va crear el primer videojoc de la història. Era una versió electrònica molt primitiva del tres en ratlla que es va anomenar OXO. Era la primera vegada que un ésser humà jugava contra una màquina. L’ordinador era tan gran com una habitació.
 • Spacewar

  Spacewar
  Un grup d’estudiants de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts van crear el videojoc Spacewar. En aquest, la màquina jugava contra dues persones, i cadascú havia de disparar contra la nau espacial que pilotava l’altra per destruir-la.
 • Primeres màquines electròniques comercials

  Primeres màquines electròniques comercials
  Les primeres màquines electròniques comercials funcionaven amb monedes. Es va poder començar a jugar als bars i a altres establiments. El videojoc Pong va ser tot un èxit. Era una simulació de tennis de taula on el jugador s’enfrontava a la màquina o a un altre humà, fent rebotar la pilota amb la seva pala fins que un dels dos fallava el cop.
 • Pac-Man

  Pac-Man
  Va arriba del Japó el videojoc Pac-Man, en què un personatge que avança per un laberint es menja tot el que troba al seu pas i ha d’evitar que quatre fantasmes l’atrapin.
 • Edat d'or dels videojocs

  La majoria dels gèneres principals que existeixen avui van sorgir en aquella dècada. També van sortir al mercat les primeres consoles de butxaca, que en un primer moment només tenien un joc cadascuna.
 • Super Mario Bros

  Super Mario Bros
  En aquest joc, el/la jugador/a avança d’esquerra a dreta pels diferents espais del Regne del Bolet i encara continua amb noves aventures fins al dia d’avui.
 • Pokemons i Game Boy

   Pokemons i Game Boy
  Cap al 1989 van aparèixer els Pokemons i la Game Boy, que va ser la primera consola portàtil a la qual se li podien canviar els cartutxos de jocs.
 • Playstation

  Playstation
  Aquesta consola tenia molt millors gràfics que les consoles anteriors
 • Playstation 2

  Playstation 2
  Va ser la consola més venuda de la història. Els gràfics són cada vegada de més qualitat.
 • PC

  PC
  Gràcies a l'alt rendiment de nous processadors i el rendiment propis dels PC més potents de mitjans de la dècada dels 2000 va ser possible crear jocs molt més complexos, amb mons oberts que explorar, aconseguir un modelatge de personatges i uns efectes realistes i reduir la línia que separava els videojocs de les pel·lícules amb gràfics generats per ordinador.
 • Ps3, Xbox 360 i Wii

  Ps3, Xbox 360 i Wii
  En aquests darrers deu anys, han pres el protagonisme la PS3, Xbox 360 i Wii. Molts avenços com els 128 bits que van permetre dominar el 3D, i les consoles de la generació van aconseguir èxits molt importants, tant que creiem que és just considerar-les com una de les majors evolucions a nivell tècnic en el món dels videojocs.
 • Minecraft

  Minecraft
  El 2011 va sortir a la venta Minecraft, un dels jocs més venuts de la història.
 • Call of Duty Black Ops II

  Call of Duty Black Ops II
  Aquest es un videojoc de dispars en primera persona. Va ser llançat per a PlayStation 3, Xbox 360 i Microsoft Windows. Aquest va ser un dels més jugats al llarg del 2012
 • PS4 i Xbox One

  PS4 i Xbox One
  Als anys més recents. De consoles queden remarcades la PS4 i Xbox One, però també per les seves versions PS4 Pro i Xbox One X. Podem incloure també Wii U i Nintendo Switch, i més endavant la PS5.
 • Millores gràfiques

  Millores gràfiques
  La generació actual ha millorat aspectes com ara la resolució, les textures i els efectes gràfics, però les bases que utilitzen en els seus jocs continuen sent les mateixes. Ens donem compte només veure el domini dels jocs tipus sandbox a dia d'avui i les diferències que existeixen a nivell tècnic en jocs de transició generacional com GTA V, Destiny i The Evil Within.
 • PlayerUnknown's Battlegrounds

  PlayerUnknown's Battlegrounds
  És un joc d'acció el qual hi ha 100 jugadors i lluiten per ser els últims sobrevivents. Aquest joc ha sigut un dels més venuts els darrers anys
 • Fortnite

  Fortnite
  És un joc d'acció el qual hi ha 100 jugadors i lluiten per ser els últims sobrevivents. Aquest joc va ser molt jugat durant aquest any i va ser molt influent, ja que durant uns anys va ser el més jugat i més conegut, actualment tothom coneix aquest joc o si no segur li sona el nom.