Tema 12 els Austrias

 • 1501

  AMÈRICA I L’IMPERI

  AMÈRICA I L’IMPERI
  La formació de l'imperi americà es va produir al llarg del segle XVI
 • 1518

  Inici del regne de Cerles I

  Inici del regne de Cerles I
  Carles I es enentronitzat com a rei d'España es el primer de la seva dinastia.Tambe era emprendedor.
 • 1518

  Mexico

  Mexico
  ernán Cortés va conquerir l'Imperi asteca Els asteques van resistir a la capital, Tenochtitlán, però Cortés va aconseguir prendre com a ostatge Moctezuma, l'emperador asteca, i va derrotar finalment els asteques a la batalla d'Otumba
 • 1519

  LA VOLTA AL MÓN

  LA VOLTA AL MÓN
  La corona de Castella va organitzar l'any 1519 una expedició amb l'objectiu d'arribar a les illes de les Espècies navegant cap a l'oest.
  La missió va ser encomanada al portuguès Fernando de Magalhães i la va culminar el navegant guipuscoà Juan Sebastián Elcano
  Al cap de tres anys de navegació, i després de passar per molts perills, el 1522 es va completar la primera volta al món, gràcies a la qual es va poder demostrar l'esfericitat de la Terra.
 • 1532

  LA CONQUESTA DEL SUD

  LA CONQUESTA DEL SUD
  Francisco Pizarro i Diego de Almagro van conquestar l'Imperi inca.Entre els anys 1540 i 1558 es va progressar cap al sud del continent
 • 1556

  Felipe II

  Felipe II
  Felipe II va neixer a lany 1556, era fill de Carles I.
  va gavernar de manera autoritria.vafer Madrid la capital i va lluitar contra els anglesos, turcs, francesos i holandesos ( Calvinistes)
 • L’expulsió dels Moriscos

  L’expulsió dels Moriscos
  El 1609, Felip III va decidir posar fi a la presència dels moriscos i va decretar que fossin expulsats de tots els regnes hispànics.
  Uns 270000 moriscos de diferents indrets de Castella i, sobretot, de la corona d'Aragó van ser expulsats del territori.
  Pèrdua econòmica; Els moriscos treballaven en l'agricultura, especialment al regne de València, on el seu coneixement dels sistemes de reg era molt apreciat. Als altres regnes no només treballaven al camp, sinó també en activitats artesanes.
 • Les guerres a Europa

  Les guerres a Europa
  Aquesta guerra va enfrontar els prínceps alemanys protestants amb l'emperador catòlic d'Àustria i la monarquia hispànica.
  La guerra va acabar amb la derrota de les tropes imperials i espanyoles.
 • La colonització del territori

  La colonització del territori
  Per gestionar els afers d'Amèrica, es va crear el Consejo de Indias, que assessorava al rei i dictava lleis noves. En relació a l'organització territorial, es van fundar dos virregnats: Nova Espanya (el Carib, Mèxic i l'Amèrica Central) i el Perú (a l'Amèrica del Sud).