Kinas Historie

Timeline created by NicasioF
In History
 • Kejserdømmen falder

  Kejserdømmen falder
  Kejserdømmen falder og få år efter gik Kina i opløsning som stat.
 • En alternativ regering

  En alternativ regering
  I den gamle hovedstad, Nanjing, oprettede Guomindang det nationalistiske revolutionære parti under Sun Yat Sen, i 1917 en alternativ regering.
  Det gjorde at der var to forskellige regeringer i Kina, nemlig også Neijing regeringen, og der opstod mange konflikter. Men det stoppede dem ikke fra at deltage i Første Verdenskrig, ved at erklære krig mod Tyskland.
 • Fredsforhandlinger

  Fredsforhandlinger
  Ved fredsforhandlingerne i Paris, 1918-1920 blev Kina som de høje principper helt forbigået. Princippet om at der skulle oprettes en nationalstat, men det var i forvejen besværligt for Kina, da der var mange interne konflikter f.eks. at der var to regeringer.
  I øvrigt, var det heller ikke i Europæernes interesse, da det stadig var præget af imperialistisk tankegang. Der var mange protester i maj 1919, fra studenter i Beijing. De var rettede mod Japan og andre. (modstand mod imperlisme)
 • Kommunisme opstår i Kina.

  Kommunisme opstår i Kina.
  Den Russiske revolution i 1917, havde inspireret unge venstre orienterede kinesere til, at stifte kinas kommunistiske parti i 1921.
  De første tilhængere var arbejder med tilknytning til fagforeninger og studenter. Sovietunionen støttede begge de to partier, ved at stille eksperter og rådgivere til rådighed for dem. De arbejdede sammen "i en enhedfront" Som Guomindang som storbror. De blev optaget som individuelle medlemmere i guomindang, men havde samtidige deres egen parti organisation.
 • Guomindang tager styrringen

  Guomindang tager styrringen
  Sun Yat Sen dør (1925) og Jiang Jieshi bliver leder for guomindang. året efter på begyndte guomindang hær et stort felttog: "Den nordlige ekspedition". Deres formål at nedkæmpe alle krigsherre og regeringen i Beijing og samle Kina. Det blev stor succes. I 1928 kunne guamindangs hær rykke ind i Beijing, nu har Kina kun en regering, som var ledt af Jiang Jieshi.