History

 • Period: 250,000 BCE to 3500 BCE

  Prazgodovina

  Prazgodovina je obdobje pred pojavom pisave, kjer so ljudje uporabljali kamnite orodje, ustvarjali umetniške predmete ter izvajali obrede, kar nam pomaga razumeti njihovo življenje in kulturo pred tisočletji. To obdobje prazgodovine je zaznamovano s pomembnimi najdbami, kot so kamniti grobovi, ki pričajo o verovanjih in običajih prazgodovinskih prebivalcev.
 • Period: 3500 BCE to 476

  Stari vek

  Stari vek je obdobje v zgodovini, ki obsega čas od začetka človeške civilizacije do konca rimskega cesarstva, običajno približno do 5. stoletja n. št. To obdobje je zaznamovano z razvojem prvih visokih kultur, kot so mezopotamska, egipčanska in grška civilizacija ter kasneje rimsko cesarstvo. Stari vek je pomembno obdobje za razvoj zgodovine, filozofije, umetnosti in arhitekture ter je postavil temelje za mnoge kasnejše civilizacije.
 • Period: 1492 to

  Novi vek

  Novi vek, tudi znan kot moderni vek, je obdobje v zgodovini, ki se običajno začne v 15. ali 16. stoletju in prinaša številne pomembne družbene, gospodarske, politične in tehnološke spremembe. To obdobje je zaznamovano z renesanso, reformacijo, kolonializmom, industrijsko revolucijo in drugimi ključnimi dogodki, ki so oblikovali sodobni svet.
 • Period: to

  Sedanjost

  sedanjost se je zacela leta 1900 in se vedno traja. znana je po velikem znanstvenem napredku in novih tehnologijah.
 • Period: to

  RD