-
Πορτογάλος πρίγκιπας, γιος του βασιλιά Ιωάννη Α΄. Υπήρξε ο οργανωτής και ο κύριος οικονομικός υποστηρικτής των μεγάλων εξερευνήσεων που επιχείρησαν οι Πορτογάλοι, από το 1419 έως τον θάνατό του, το 1460.
-
Ο Πορτογάλος ευγενής Βαρθολομαίος Ντίαζ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που κατόρθωσε να παρακάμψει το νότιο άκρο της Αφρικής.Ονόμασε την ανακάλυψή του Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.
-
Ο Χριστόφορος Κολόμβος, ένας ναυτικός γεννημένος στη Γένοβα της Ιταλίας, παρουσίασε ένα πρωτότυπο σχέδιο υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να φτάσει κανείς στην Ανατολή, όχι πλέοντας ανατολικά, όπως έκαναν μέχρι τότε οι Πορτογάλοι, αλλά ταξιδεύοντας δυτικά.
-
Ο Βάσκο ντα Γκάμα (Vasco da Gama) ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος, ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής.
-
Από τα 5 πλοία και τα περίπου 250 ατομα των πληρωμάτων τους που ξεκίνησαν μαζί με τον Μαγγελάνο το 1519, μόνο ένα πλοίο με 18 μόλις άνδρες πλήρωμα κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ισπανία το 1522, ολοκληρώνοντας έτσι τον περίπλου. Αρχηγός τους ήταν ο Ισπανός Χουάν Σεμπάστιαν Ελκάνο, που ανέλαβε τη διοίκηση μετά το θάνατο του Μαγγελάνου.
-
You are not authorized to access this page.