Abba

ABBA

 • The begining of ABBA

  The begining of ABBA
  Οι ΑΒΒΑ είναι ένα σουηδικό pop/disco μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Στοκχόλμη το 1972 από τους Ανιέτα Φέλτσκογκ Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ.[1] Το όνομα του συγκροτήματος είναι ένα αρκτικόλεξο από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των μελών της μπάντας και μερικές φορές στυλιζαρισμένη ως το σήμα κατατεθέν ᗅᗺᗷᗅ.
 • Eurovision

  Eurovision
  Η νίκη τους το 1974 ήταν και η πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό.
 • Waterloo

  Waterloo
  Το "Waterloo" κέρδισε το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 για τη Σουηδία, ξεκινώντας την πορεία των ABBA προς την παγκόσμια φήμη. Ήταν στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες και έφτασε στο top 10 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Fernando

  Fernando
  Το τραγούδι είναι ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών των ABBA, με έξι εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν μόνο το 1976. Είναι ένα από τα λιγότερα από σαράντα σινγκλ όλων των εποχών που έχουν πουλήσει 10 εκατομμύρια φυσικά αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.
 • Mamma mia

  Mamma mia
  Το τραγούδι είναι γραμμένο από τους Benny Andersson, Björn Ulvaeus και Stig Anderson, με τα κύρια φωνητικά να μοιράζονται η Agnetha Fältskog και η Anni-Frid Lyngstad. Είναι το εναρκτήριο κομμάτι του τρίτου άλμπουμ του γκρουπ.Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1975 ως το έκτο του σινγκλ.Το τραγούδι ήταν το πρώτο νούμερο ένα των ABBA στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το "Waterloo" το 1974.
 • Dancing Queen

  Dancing Queen
  Έγινε η μοναδική νούμερο ένα επιτυχία των ABBA στις Ηνωμένες Πολιτείες και έφτασε στην κορυφή των charts σε πάρα πολλές χώρες! Το «Dancing Queen» έφτασε επίσης στην πρώτη πεντάδα σε πολλές άλλες χώρες.
 • Money,money,money

  Money,money,money
  Το τραγούδι τραγουδιέται από την οπτική γωνία μιας γυναίκας που, παρά τη σκληρή δουλειά, μετά βίας μπορεί να κρατήσει τα οικονομικά της σε πλεόνασμα, και επομένως επιθυμεί έναν εύπορο άνδρα.
  Οι ABBA ερμηνεύουν ζωντανά μέρη του "Money, Money, Money" στην ταινία του 1977 ABBA: The Movie. Στο δημοφιλές μιούζικαλ, Mamma Mia!, το τραγούδι ερμηνεύει ο χαρακτήρας της Donna καθώς εξηγεί πόσο σκληρά πρέπει να εργαστεί για να κρατήσει την ταβέρνα σε τάξη και τα όνειρά της για μια καλύτερη ζωή.
 • Take a chance on me

  Take a chance on me
  Η Agnetha Fältskog και η Anni-Frid Lyngstad μοιράζονται τα βασικά φωνητικά στους στίχους και τα ρεφρέν, με τον Fältskog να τραγουδά σόλο δύο τμήματα μπριτζ. Έφτασε στην πρώτη δεκάδα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.
 • Voulez-vous

  Voulez-vous
  Το ομότιτλο κομμάτι έδειχνε το γκρουπ να αγκαλιάζει τη μουσική ντίσκο, η οποία εκείνη την εποχή βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Το άλμπουμ ήταν στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες και κατατάχθηκε μεταξύ των πέντε άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς στη Βρετανία.
 • Super Trouper

  Super Trouper
  Το όνομα του τραγουδιού αναφέρεται στο Super Trouper, μια μάρκα followspot που χρησιμοποιείται σε μεγάλους χώρους.
 • The breakup of ABBA

  The breakup of ABBA
  Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1982 και μεταγενέστερα ο Μπένι και ο Μπιόρν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία γράφοντας μουσική για το θέατρο, ενώ η Άνι-Φρίντ και η Ανιέτα ακολούθησαν σόλο καριέρα με ανάμικτη επιτυχία.Οι ABBA έχουν πουλήσει πάνω από 381 εκατ/ρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, επίδοση που τους καθιστά από τους πρώτους σε πωλήσεις μουσικούς όλων των εποχών, το δεύτερο σε πωλήσεις συγκρότημα όλων των εποχών και το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα.
 • Period: to

  Releasing great hit songs

 • I Still Have Faith In You & Don't Shut Me Down

  I Still Have Faith In You & Don't Shut Me Down
  Τα πρώτα 2 τραγούδια του disco/pop μουσικής συγκροτήματός μας, ABBA, που κυκλοφόρησαν από το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος μετά από 40 χρόνια αδράνειας.
 • Just A Notion

  Το "Just a Notion" κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ.
 • Voyage

  Voyage
  Το Voyage είναι το ένατο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους. Κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2021.Περιλλαμβάνει 10 καινούρια τραγούδια όπως θα δούμε και παρακάτω. Το Voyage είναι ένα album στο οποίο χρησιμοποίησαν ολογράμματα. Οι συναυλίες διαθέτουν εικονικά avatars (με το όνομα «ABBAtars»), που απεικονίζουν το συγκρότημα όπως εμφανίστηκαν το 1977. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth στο Λονδίνο, που επίσημα ονομάζεται ABBA Arena.
 • Little Things

  Έπειτα έκανε το debute του το τρίτο σινγκλ "Little Things" .
 • Period: to

  Future Concerts

  Οι συναυλίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και επί του παρόντος παρατείνονται έως τον Μάιο του 2023, με δυνατότητα παράτασης των παραστάσεων μέχρι τον Απρίλιο του 2026, όταν λήγει η άδεια για την ABBA Arena για να δοθεί χώρος σε ένα στεγαστικό έργο στον χώρο.
 • 64th Annual Grammy Awards

  64th Annual Grammy Awards
  Το "I Still Have Faith In You" προτάθηκε για το Record of the Year στα 64α Ετήσια Βραβεία Grammy, την πρώτη υποψηφιότητα για Grammy για το γκρουπ.
 • The Reunion

  The Reunion
  Η Agnetha Faltskog, ο Benny Andersson, ο Bjorn Ulvaeus και η Anni-Frid Lyngstad εμφανίστηκαν όλοι μαζί στη σκηνή, προς χαρά των παρευρισκομένων θαυμαστών και σε όλο τον κόσμο. Το ABBA Voyage παρουσιάζει τους ABBA ως εικονικά είδωλα, δείχνοντας την ομάδα όπως εμφανίστηκαν το 1979.